U nas tylko wózek został po poprzednich dzieciach. Cała reszta do kupienia a potem mogę zostawić najwyżej dla wnuków [emoji23]Dobrze że trzymaliscie to jeszcze posłuży i parę złotych w kieszeni zostaje [emoji6] ja przy pierwszym muszę cały ekwipunek skompletować. Ale już kazałam mężowi piwnice posprzątać żeby było gdzie potem schować wszystkie sprzęty dla kolejnego dzidziola [emoji1]
reklama
Dariana
Fanka BB :)
Dziewczyny macie już manie szperania w internecie za wózkami lozeczkami itp itd ?
Ja już bym najchętniej zamawiała zamówiłam sobie już poduszkę do spania dla kobiet w ciąży w komplecie mam poduszkę do karmienia dziecka oraz kocyk/ materacyk do wózka.
Mi to odpada bo większość rzeczy dostanę od siostry: wózek, fotelik, łóżeczko, przewijak, wanienkę że stelażem :-) muszę tylko jakaś komorę kupić na rzeczy małego :-) ciuszki będę miała po chrześniaku M. Koleżanka pożyczy mi kosz Mojżesza :-)
Także do kupienia zostanie nam całkiem mało właśnie komoda i jakieś pierdułki, typu kocyk, pościel itp.
U mnie połówkowe też wypadają na koniec sierpnia
Ja miałam manie szperania jak jeszcze nie byłam w ciąży i zaraz na samym początku. Teraz jakoś mi przeszło czekam na eazie na wyprowadzke na nasze pieterko, a potem będę myśleć o kąciku dla maluszka i akcesoriach wszelakich. Co do wózka jednak, to jesteśmy zdecydowani na kupno używanego, ale w jako takim stanie, żeby posłużył dla kolejnych dzieci
reqiem
Ja to sobie coś tam oglądam, wózki, łóżeczka, kołyski, ale bardziej szukam inspiracji. Na razie jakos nic korci mnie kupować [emoji4] szczególnie, że sporo rzeczy podostaje od bliskich, siostra, brat, przyjaciółki to zamierzam skorzystać [emoji16]
Wózek chcemy nowy, taki 3w1 i żeby juz był na później jak sie rodzinka powiekszy [emoji4]
Wózek chcemy nowy, taki 3w1 i żeby juz był na później jak sie rodzinka powiekszy [emoji4]
MojrAnka
Tak, ale za cholere nie chciał sie tak odwrocic zeby było coś widać [emoji4]
Na tym pierwszym foto, ta kreska jest pionowo, czyli zgodnie z tym co mówił lekarz może jednak dziewczynka? [emoji16]
MojrAnka
Połówkowe 18-22tc wow to serio niektore z nas już w sierpniu beda miały takie badanie [emoji50]
Ale czytam, że najlepiej po 20tyg bo wtedy dziecko już waży około 0.5kg [emoji50][emoji50][emoji50]
Ja mam połówkowe 20 sierpnia [emoji3]
MojrAnka
Dziś same piękne DZIDZIUSIE gratuluję i podziwiam. Też mam dobrą wiadomość - moje bóle brzucha opuściły nieco i dziś już obyło się bez nospy. Oby mi się tak utrzymalo. Czy myślicie, że hemoglobina 11,7 na tym etapie ciąży może być czy trzeba podreperowac jakąś dietą?
Wiesz, to normalne że spada, w końcu krążenie działa teraz jakby na dwa organizmy, nasz i dziecka. Sok z buraków pij. Możesz dodać marchewkę lub jabłko, będzie lepszy w smaku. O jajka, całe pokłady żelaza, o ile nie masz nietolerancji.
reqiem
Mowisz o moim bo sie pogubiłam [emoji16]Na tym pierwszym foto, ta kreska jest pionowo, czyli zgodnie z tym co mówił lekarz może jednak dziewczynka? [emoji16]
MojrAnka
Mowisz o moim bo sie pogubiłam [emoji16]
No tak [emoji1]
reklama
MojrAnka
Myślałam ze ja tylko szaleje
Macie typy wózków ? Nowe używane ?
Ciuszki, pościele itp. mam po moich dziewczynkach. Wózek w weekend przywiózł znajomy, używany. Strasznie brudny, więc póki co nie umiem ocenić. Jeśli jednak zdecyduję się na inny, to i tak kupię używany. Z doświadczenia wiem, że nowy to strata pieniędzy. I naprawdę odradzam 2w1. Ale to tylko sugestia z mojej strony, niczego nie narzucam. Aha, łóżeczko też mam, a drugie wiezie mi siostra, choć bliźniąt się nie spodziewam [emoji38]