reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Dobrze że trzymaliscie to jeszcze posłuży i parę złotych w kieszeni zostaje [emoji6] ja przy pierwszym muszę cały ekwipunek skompletować. Ale już kazałam mężowi piwnice posprzątać żeby było gdzie potem schować wszystkie sprzęty dla kolejnego dzidziola [emoji1]
U nas tylko wózek został po poprzednich dzieciach. Cała reszta do kupienia a potem mogę zostawić najwyżej dla wnuków [emoji23]

reklama
Dziewczyny macie już manie szperania w internecie za wózkami lozeczkami itp itd ?

Ja już bym najchętniej zamawiała ;) zamówiłam sobie już poduszkę do spania dla kobiet w ciąży w komplecie mam poduszkę do karmienia dziecka oraz kocyk/ materacyk do wózka.

Mi to odpada bo większość rzeczy dostanę od siostry: wózek, fotelik, łóżeczko, przewijak, wanienkę że stelażem :-) muszę tylko jakaś komorę kupić na rzeczy małego :-) ciuszki będę miała po chrześniaku M. Koleżanka pożyczy mi kosz Mojżesza :-)
Także do kupienia zostanie nam całkiem mało właśnie komoda i jakieś pierdułki, typu kocyk, pościel itp. :)

U mnie połówkowe też wypadają na koniec sierpnia :)

Ja miałam manie szperania jak jeszcze nie byłam w ciąży i zaraz na samym początku. Teraz jakoś mi przeszło :) czekam na eazie na wyprowadzke na nasze pieterko, a potem będę myśleć o kąciku dla maluszka i akcesoriach wszelakich. Co do wózka jednak, to jesteśmy zdecydowani na kupno używanego, ale w jako takim stanie, żeby posłużył dla kolejnych dzieci :)

Ja to sobie coś tam oglądam, wózki, łóżeczka, kołyski, ale bardziej szukam inspiracji. Na razie jakos nic korci mnie kupować [emoji4] szczególnie, że sporo rzeczy podostaje od bliskich, siostra, brat, przyjaciółki to zamierzam skorzystać [emoji16]
Wózek chcemy nowy, taki 3w1 i żeby juz był na później jak sie rodzinka powiekszy [emoji4]

Dziś same piękne DZIDZIUSIE :) gratuluję i podziwiam. Też mam dobrą wiadomość - moje bóle brzucha opuściły nieco i dziś już obyło się bez nospy. Oby mi się tak utrzymalo. Czy myślicie, że hemoglobina 11,7 na tym etapie ciąży może być czy trzeba podreperowac jakąś dietą?

Wiesz, to normalne że spada, w końcu krążenie działa teraz jakby na dwa organizmy, nasz i dziecka. Sok z buraków pij. Możesz dodać marchewkę lub jabłko, będzie lepszy w smaku. O jajka, całe pokłady żelaza, o ile nie masz nietolerancji.

reklama
Myślałam ze ja tylko szaleje ;)
Macie typy wózków ? Nowe używane ?

Ciuszki, pościele itp. mam po moich dziewczynkach. Wózek w weekend przywiózł znajomy, używany. Strasznie brudny, więc póki co nie umiem ocenić. Jeśli jednak zdecyduję się na inny, to i tak kupię używany. Z doświadczenia wiem, że nowy to strata pieniędzy. I naprawdę odradzam 2w1. Ale to tylko sugestia z mojej strony, niczego nie narzucam. Aha, łóżeczko też mam, a drugie wiezie mi siostra, choć bliźniąt się nie spodziewam [emoji38]

Do góry