reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
U mnie z kolei tylko pytały czy zaczął ssać i jeśli tak to był koniec tematu. Nie wiem jak by było gdybym nie była świadoma, że dziecko musi na początku "wisieć" i to nie jest wina braku pokarmu, tylko tego że musi sobie złożyć "zamówienie". Za to butelki z mm(i glukozę na uspokojenie...) rozdawali bardzo chętnie na każdy problem np. jeśli dziecko za długo płakało. Jedna z położnych stwierdziła że nie mam mleka i dlatego synek płacze, bo po naciśnięciu była tylko siara...w pierwszej dobie.
Karmię już 25 miesiąc i powoli kończymy. Dlatego bardzo polecam poczytać sobie wcześniej jak to może wyglądać i co jest normalne, bo czasem niestety (nie)wiedza personelu przeraża.
Nie myślałam że teraz nadal panuje w niektórych szpitalach takie zacofanie. Ja rodziłam 6lat temu i wtedy miałam wrażenie że to taki przełomowy czas w którym zaczęto większą wage przykładać do karmienia naturalnego. Pamiętam nawet plakaty z skreślonym smoczkiem mówiące aby nie zabierać go do szpitala, bo tylko pierś.

Czy u was też tak deszczowo dziś? Ja właśnie włosy zafarbowałam 2 raz w ciągu ciąży[emoji6]
Ja właśnie okna umyłam w sypialni i zaczęło padać a nie zapowiadało się [emoji51]
W dodatku od rana się jeszcze nie ogarnęłam, bo po co do sprzątania, to oczywiście musiała mnie sąsiadka zaczepić i kurier nawiedzić [emoji38] szkoda że nikogo nie spotykam gdy wyglądam przyzwoicie [emoji6]

U nas dzisiaj słonecznie i cieplutko ale za to duszno. Głowa mnie boli co jest rzadkością u mnie. Właśnie próbuje sie zebrać żeby obiad zrobic i ogarnać mieszkanie i szafe bo już się z niej wysypuje wszystko [emoji23]

U mnie na zmianę świeci słońce i pada deszcz [emoji4] niedawno byla burza, a teraz juz znowu słyszę ze grzmi [emoji4]

Hej dziewczyny, wczoraj byłam tak wykończona ta podróżą do poznania prosto z pracy ,wróciliśmy po 20 do tego ciągle mdłości i padłam od razu, u maluszka wszystko ok,doktor wszystko zbadał i mówił ,że jest dobrze, dzidzia dwa dni większa niż z terminu OM ale nieważne, mówi, że dziewczynka na 80% zdjęcia nie mam bo jestem u rodziców na weekend także teraz odpoczywamy ;)

reklama
Hej dziewczyny, wczoraj byłam tak wykończona ta podróżą do poznania prosto z pracy ,wróciliśmy po 20 do tego ciągle mdłości i padłam od razu, u maluszka wszystko ok,doktor wszystko zbadał i mówił ,że jest dobrze, dzidzia dwa dni większa niż z terminu OM ale nieważne, mówi, że dziewczynka na 80% zdjęcia nie mam bo jestem u rodziców na weekend także teraz odpoczywamy ;)

O, kolejna dziewusia rośnie [emoji2] Może któraś z rozeznanych komputerowo mam zrobi zestawienie z naszymi nickami, płcią dziecka i terminem porodu?

Do góry