reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Ciuszki, pościele itp. mam po moich dziewczynkach. Wózek w weekend przywiózł znajomy, używany. Strasznie brudny, więc póki co nie umiem ocenić. Jeśli jednak zdecyduję się na inny, to i tak kupię używany. Z doświadczenia wiem, że nowy to strata pieniędzy. I naprawdę odradzam 2w1. Ale to tylko sugestia z mojej strony, niczego nie narzucam. Aha, łóżeczko też mam, a drugie wiezie mi siostra, choć bliźniąt się nie spodziewam [emoji38]
Popieram. Gondola używana, spacerówka nowa;) jeszcze typu nie mam, wyjdzie w praniu.
Fajnie że dostajesz tyle prezentów:D
Ja mam część rzeczy po córce, gdyby była córką druga to mam 99% rzeczy. Zobaczymy;)

reklama
Popieram. Gondola używana, spacerówka nowa;) jeszcze typu nie mam, wyjdzie w praniu.
Fajnie że dostajesz tyle prezentów:D
Ja mam część rzeczy po córce, gdyby była córką druga to mam 99% rzeczy. Zobaczymy;)

Ja wszystko co było naturalne oddawałam siostrze, dla synka. I podobnie jak Ty, pełno kartonów „dziewczyńskich” mam w piwnicy. Pewnie czegoś będzie mi brakowało, ale to będą jakieś pojedyncze sztuki. Na pewno kombinezonu nie mam, bo miałam błękitny i oddałam dla siostrzeńca [emoji6]
Nawet nowiutkie butelki mam i używaną parasolkę po młodszej córce. Ale dopiero jak przejrzę spokojnie wszystko, to będę wiedziała na czym stoję. Póki go jednak to nie mam żadnego ciśnienia. Zabiorę się za to wrzesień/październik, jak dzieci pójdą do szkoły. I tym razem nic już nie będę zatrzymywała, wszystko oddam dalej, bo więcej dzieci już na pewno mieć nie będziemy.

Szczęśliwe Mamusie Styczniowe

[emoji110][emoji110][emoji110] za wizyty

13.07:

@kropka4x4 prenatalne,
@Lilli1234 prenatalne,
@arielka94 wizyta
@eulalia83 wizyta

16.07 - @Linoone prenatalne, @justys0702 prenatalne, @Zuzana1402 wizyta, @martag86 wizyta
17.07 - @kropka4x4 prenatalne, @justys0702 wizyta, @asiaxkk prenatalne
18.07 - @Inka91 prenatalne
19.07 - @Linoone wizyta, @perell wizyta, @Asiula86 wizyta
20.07 - @alla31 wizyta
23.07 - @paulenka91 wizyta, @violetta.sc prenatalne, @bojąca wizyta, @Asia92 wizyta
24.07 - @Gosia892 wizyta , @Dariana wizyta
25.07 - @Dariana diabetolog, @Anga79 wizyta
26.07 - @Misza95 wizyta, @Moni2791 wizyta
30.07 - @Monika 11118 wizyta, @Stelka38 wizyta
31.07 - @marzenka1810 wizyta, @Kokoszka356 wizyta
01.08 - @reqiem wizyta
02.08 - @Tasza wizyta
03.08 - @kropka4x4 wizyta
08.08 - @olakaczmarek7 wizyta

Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza [emoji4]

I znów piątunio [emoji4] Powodzenia na wizytach i prenatalnych, niech się dziecie układają i dadzą mierzyć [emoji4]
Miłego dnia [emoji173][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji173]

Ostatnia edycja:
Wiesz, to normalne że spada, w końcu krążenie działa teraz jakby na dwa organizmy, nasz i dziecka. Sok z buraków pij. Możesz dodać marchewkę lub jabłko, będzie lepszy w smaku. O jajka, całe pokłady żelaza, o ile nie masz nietolerancji.
Uwielbiam jajka :) będę jeść ich więcej i spróbuję soku z buraków - nigdy nie piłam. Tylko od mięsa mnie bardzo odrzuciło w tej ciąży, a wiadomo przydałoby się. Reqiem możesz dopisać moją wizytę - 30 lipca.

Cześć dziewczyny [emoji6]tak czytam wasze posty wczorajsze i muszę powiedzieć że co niektóre mają już w połowie piękne wyprawki a ja nie mam nic jeszcze [emoji16]nawet się nie rozglądałam ale wózek też jakiś używany kupię. A reszta się okaże jakieś łóżeczko fotelik do samochodu.szczerze mówiąc będą potrzebować na pewno waszej pomocy [emoji6]ale już myślę spokojnie po połówkowych. Umowie się na wizycie z lekarzem na nie więc tak myślę około 15 sierpnia.

Cześć dziewczyny [emoji6]tak czytam wasze posty wczorajsze i muszę powiedzieć że co niektóre mają już w połowie piękne wyprawki a ja nie mam nic jeszcze [emoji16]nawet się nie rozglądałam ale wózek też jakiś używany kupię. A reszta się okaże jakieś łóżeczko fotelik do samochodu.szczerze mówiąc będą potrzebować na pewno waszej pomocy [emoji6]ale już myślę spokojnie po połówkowych. Umowie się na wizycie z lekarzem na nie więc tak myślę około 15 sierpnia.

Po połówkowych już płeć będzie pewniejsza bo jeszcze może nam się zmienić. Ja za wózkiem się rozglądam właśnie używanym żeby tylko z gondoli korzystać a później kupimy niwa spacerówkę ;)

Uwielbiam jajka :) będę jeść ich więcej i spróbuję soku z buraków - nigdy nie piłam. Tylko od mięsa mnie bardzo odrzuciło w tej ciąży, a wiadomo przydałoby się. Reqiem możesz dopisać moją wizytę - 30 lipca.
Ja jeszcze polecam sok z pokrzywy, ale jak na razie 11.7 to jeszcze jest w normie. Normalne w ciąży że może spaść poniżej 11.

Ja jeszcze polecam sok z pokrzywy, ale jak na razie 11.7 to jeszcze jest w normie. Normalne w ciąży że może spaść poniżej 11.

Ja bez ciąży miałam kiedyś hemoglobinę 9, ale wtedy to już fatalnie się czułam. Czułam jakby moje ciało było ze stali, każdy oddech i krok w biegu to była walka. Ale naprawdę dietą można zdziałać cuda.

Cześć Dziewczyny :) jedziemy dziś na ten nasz mini urlop :) już powinnismy być dawno w drodze, ale się babcia opamietala, ze jej sie leki skończą i trza było na gwałt do lekarza. Nic to, najwyżej zajedziemy troszkę później :)

reklama
Ciuszki, pościele itp. mam po moich dziewczynkach. Wózek w weekend przywiózł znajomy, używany. Strasznie brudny, więc póki co nie umiem ocenić. Jeśli jednak zdecyduję się na inny, to i tak kupię używany. Z doświadczenia wiem, że nowy to strata pieniędzy. I naprawdę odradzam 2w1. Ale to tylko sugestia z mojej strony, niczego nie narzucam. Aha, łóżeczko też mam, a drugie wiezie mi siostra, choć bliźniąt się nie spodziewam [emoji38]
A widzisz, ja właśnie miałam jedną spacerówkę z zestawu 2w1 i druga mniejszą. Ta spacerówkę z zestawu (bebetto) wspominam bardzo dobrze, mimo że oczywiście była cięższa ale komfort jazdy zdecydowanie lepszy.

Właściwie teraz pisząc ta odpowiedź przyszło mi do głowy aby jeszcze raz z tej marki kupić zestaw, bo one zaczynają się już od lekko ponad tysiąca.

Ja zacznę ubranka kocyki kupować gdy poznam płeć i trafi się fajna okazja, ale z wózkiem fotelikiem wyborem materaca do łóżeczka itp poczekam do listopada.

Do góry