reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Mi przez ostatni miesiąc przybyło 10dag a brzuch to ostatnio dziwnie się zachowuje, raz odstaje, a nie kiedy jest mniejszy niż miesiąc temu..
A to chyba normalne. Myślę że jedzenie i wzdęcia robią główna robotę[emoji16]dziewczyny ale się najadłam w macdonaldzie... Jeszcze na wynos wzięłam taka tortilke. Mięso powraca do łask[emoji16]

reklama
w aptece można kupić witaminę c w proszku w 2-ch wersjach kwaśnej i neutralnej, mój brzuch już wygląda jak 5 miesiąc, prenatalne będą miała w 13 i 3 dni.
W lato to jeszcze dobrze ja dumam co w zimę założę

Kurcze, ja całą poprzednią ciążę wciągałam rutinoscorbin jak cukierki i nikt mi nie powiedział że nie wolno.. hmm. A na wzdęcia na pewno można espumisan :)
Też mam prenatalne w 13+3 :)

Ja jestem już w 14 tyg. patrząc na datę planowanego porodu czyli 1.01. i jeszcze na szczęście mieszczę się we wszystkie spodnie, nikt się nie domyśla że jestem w ciazy. Najlepsze jest to że współpracownicy myśleli że jestem w ciąży jak tyłam w trakcie wywoływania owu, a że od początku ciąży już nie tyje to uznali że jednak ich podejrzenia co do ciąży były błędne ;) Ale nie spieszy mi się do dużego brzucha.

Wczoraj miałam pierwsze ciążowe wymiotowanko wieczorem. 11t, mam nadzieje, ze dopiero sie nie zaczyna [emoji23] dzisiaj wchodze na wage i znowu - 0.5kg. Zaczynam się martwić. W ogole nie mam apetytu. A dzidziuś jakoś musi sie odżywać..

Wczoraj miałam pierwsze ciążowe wymiotowanko wieczorem. 11t, mam nadzieje, ze dopiero sie nie zaczyna [emoji23] dzisiaj wchodze na wage i znowu - 0.5kg. Zaczynam się martwić. W ogole nie mam apetytu. A dzidziuś jakoś musi sie odżywać..

Też nie mam apetytu. Ginekolog mi mówił, że nie mam się zmuszać do jedzenia. Dzidzia sobie weźmie z krwi to co potrzebuje:) za to wodę trzeba pić

No to sie zdziwilas . Ja do tej pory nie wymiotowalam a co wieczor mdli mnie okropnie. Staram sie jesc w ciagu dnia bo wieczorem trudno mi cokolwiek wcisnac. Wychodzi na to, ze wymioty moga sie objawic i w pozniejszych tygodniach :(

Witam dziewczyny [emoji6]ja znów obudziłam się z bólem krzyża ale wiem już że to od krzywego spania[emoji52]mdłości mogą pojawić się później i męczyć całą ciążę. Mi jakoś średnio znikają. Zrobiłam dziś pranie i ciągle kropi i się denerwuje [emoji58]jakoś mi duszno ciśnienie mierzyłam jak zwykle niższe lekko za to puls mam duzy

Ja dziś rano się z takimi mdlosciami obudziłam ,że szok gdzie miałam może z parę razy tylko ale od dłuższego czasu był spokój i jem od rana suche bułki. . na trochę mi przechodzi ,a w pracy to strasznie mi się dłuży.. Już nie mogę wytrzymać

reklama
Do góry