reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Mi przez ostatni miesiąc przybyło 10dag a brzuch to ostatnio dziwnie się zachowuje, raz odstaje, a nie kiedy jest mniejszy niż miesiąc temu..
A to chyba normalne. Myślę że jedzenie i wzdęcia robią główna robotę[emoji16]dziewczyny ale się najadłam w macdonaldzie... Jeszcze na wynos wzięłam taka tortilke. Mięso powraca do łask[emoji16]

reklama
w aptece można kupić witaminę c w proszku w 2-ch wersjach kwaśnej i neutralnej, mój brzuch już wygląda jak 5 miesiąc, prenatalne będą miała w 13 i 3 dni.
W lato to jeszcze dobrze ja dumam co w zimę założę

Kurcze, ja całą poprzednią ciążę wciągałam rutinoscorbin jak cukierki i nikt mi nie powiedział że nie wolno.. hmm. A na wzdęcia na pewno można espumisan :)
Też mam prenatalne w 13+3 :)

Ja jestem już w 14 tyg. patrząc na datę planowanego porodu czyli 1.01. i jeszcze na szczęście mieszczę się we wszystkie spodnie, nikt się nie domyśla że jestem w ciazy. Najlepsze jest to że współpracownicy myśleli że jestem w ciąży jak tyłam w trakcie wywoływania owu, a że od początku ciąży już nie tyje to uznali że jednak ich podejrzenia co do ciąży były błędne ;) Ale nie spieszy mi się do dużego brzucha.

Wczoraj miałam pierwsze ciążowe wymiotowanko wieczorem. 11t, mam nadzieje, ze dopiero sie nie zaczyna [emoji23] dzisiaj wchodze na wage i znowu - 0.5kg. Zaczynam się martwić. W ogole nie mam apetytu. A dzidziuś jakoś musi sie odżywać..

Wczoraj miałam pierwsze ciążowe wymiotowanko wieczorem. 11t, mam nadzieje, ze dopiero sie nie zaczyna [emoji23] dzisiaj wchodze na wage i znowu - 0.5kg. Zaczynam się martwić. W ogole nie mam apetytu. A dzidziuś jakoś musi sie odżywać..

Też nie mam apetytu. Ginekolog mi mówił, że nie mam się zmuszać do jedzenia. Dzidzia sobie weźmie z krwi to co potrzebuje:) za to wodę trzeba pić

No to sie zdziwilas . Ja do tej pory nie wymiotowalam a co wieczor mdli mnie okropnie. Staram sie jesc w ciagu dnia bo wieczorem trudno mi cokolwiek wcisnac. Wychodzi na to, ze wymioty moga sie objawic i w pozniejszych tygodniach :(

Witam dziewczyny [emoji6]ja znów obudziłam się z bólem krzyża ale wiem już że to od krzywego spania[emoji52]mdłości mogą pojawić się później i męczyć całą ciążę. Mi jakoś średnio znikają. Zrobiłam dziś pranie i ciągle kropi i się denerwuje [emoji58]jakoś mi duszno ciśnienie mierzyłam jak zwykle niższe lekko za to puls mam duzy

Ja dziś rano się z takimi mdlosciami obudziłam ,że szok gdzie miałam może z parę razy tylko ale od dłuższego czasu był spokój i jem od rana suche bułki. . na trochę mi przechodzi ,a w pracy to strasznie mi się dłuży.. Już nie mogę wytrzymać

reklama
Do góry