reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Znalazłam taki za 15 zł . co myślicie ?
Screenshot_2018-08-06-10-26-34.png

Załączniki

• Screenshot_2018-08-06-10-26-34.png
    Screenshot_2018-08-06-10-26-34.png
    242 KB · Wyświetleń: 202
reklama
Ja się jeszcze wstrzymuje tylko dlatego ze u mnie ta płeć nie jest na 100% a jak się zmieni na chłopca ;) właśnie szukam na olx podgrzewacza i zamierzam kupic dziewczyny jakieś opinie na temat podgrzewaczy?

I temat laktator jaki polecacie i nie za miliony ;)
Na temat laktatorów już było [emoji6]Ja wśród znajomych słyszałam dużo pozytywnych opinii o laktatorze Avent no i podobno dobry jest też laktator z Aliexpress nad którym się zastanawiam [emoji846]
Jeżeli chodzi o podgrzewacz to ja akurat dostanę od siostry, ale już nie pamiętam jakiej firmy miała [emoji5]

Na temat laktatorów już było [emoji6]Ja wśród znajomych słyszałam dużo pozytywnych opinii o laktatorze Avent no i podobno dobry jest też laktator z Aliexpress nad którym się zastanawiam [emoji846]
Jeżeli chodzi o podgrzewacz to ja akurat dostanę od siostry, ale już nie pamiętam jakiej firmy miała [emoji5]

A masz jakieś zdjęcie tego z alli ?

Znalazłam nawet mini laktator elektryczny Medela za 30 zł ale używany jest :( chyba że można kupić te nakładki nowe (?)
Screenshot_2018-08-06-10-39-32.png

Załączniki

• Screenshot_2018-08-06-10-39-32.png
    Screenshot_2018-08-06-10-39-32.png
    577,3 KB · Wyświetleń: 183
Nakładki na laktrator można w aptece kupić nowe. Bynajmniej tak w De. Albo na stronie internetowej. Ja mam po Leonie Avent ale nie elektryczny. Elektryczne Avent są też ale mega drogie. Medela też dobra firma. Podgrzewacz mam Bauer czy coś takiego. W media expert mąż kupił. Używałam bo mały jak nieraz nie wypił mleka to zostawiałam w podgrzewaczu. Można 3 godz o mleku modyfikowanym mowa. Za to ja odciągałam pokarm i odmrazalam w lodówce a później w podgrzewaczu podgrzewam. Albo w ciepłej wodzie. Inaczej mleka matki nie wolno podgrzewać bo traci właściwości spożywcze. Szymek jak był mały to miałam odciagacz z Nuk i też był spoko. Ale dziewczyny nie wiem jak się prawdziwą elektryczne ściągacze. Ja zawsze używałam ręcznego. Na początku odciąganie mleka boli. Ja miałam taki nawał,że tylko raz nadusiłam pompkę i samo leciało. Zaś jak już zleciało to pompowałam [emoji2] mąż zastanawial się nad kupnem elektrycznego na dwa cyce od razu bo jak się ściąga z jednego to automatycznie leci mleko z drugiego [emoji1] także jak będę miała znowu taki nawał to chyba kupimy na dwa cycki od razu ale nie koniecznie elektyczny. A i nie zapomnijcie,że odciąganie powoduje produkcję mleka czego ja chciałam [emoji4] bo chciałam jak najdłużej karmić.

reklama
Wiem, że to głupie, ale nie wstydze sie rodzić przy meżu, korzytac przy nim z toalety i robic wiele innych intymnych rzeczy, ale ściagać mleka z cycka chyba bede sie wstydziła [emoji23][emoji23] jeszcze tak na dwa, jak krówka przy dojeniu [emoji23] ja nie jestem w żaden sposób obrzydliwa, nie ruszają mnie wydoki krwi itp, ale to odciąganie mleka mnie przeraża. Mam nadzieje, że to przejdzie..

Do góry