reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

No ja teraz też 2, ale też teraz patrzę, że są jeszcze lepsze preparaty. A ja zaczęłam akurat Femibion bo miał aktywną formę kwasu foliowego.

A nie ma jakiś innych ogólnych preparatów z DHA? Bo wiecie, czasem, jak coś jest jest dla kobiet w ciąży to od razu jest droższe...
Właśnie zaczęłam szukać bo byłam pewna, że w tej pregnie jest wystarczajaco, ale strasznie drogie i stwierdziałam, że wiecej ryb spróbuje kupować.

reklama
Ja już pisałam kiedyś, ale temat wrócił, ja nie biorę kompletnie nic. Jak podpytałam kiedyś mojego lekarza, to z ironią powiedział: wie pani, jest tyle wspaniałych, że nie wiadomo na które się zdecydować.
W naszej diecie nie ma niedoborów, wystarczy jeść zróżnicowanie, zwłaszcza o tej porze roku [emoji6]
Jak ktos może jeść normalnie to super, ja najpierw mdłości teraz upały, jem bo muszę a w poprzedniej ciąży byłam bardzo osłabiona bo wymioty do 7 mięs.mialam więc biorę, poza tym niektórych witamin sami nie jesteśmy w stanie ie przyswoić bo musialybysmy mega ilosci jedzenia pochłaniac.

Właśnie zaczęłam szukać bo byłam pewna, że w tej pregnie jest wystarczajaco, ale strasznie drogie i stwierdziałam, że wiecej ryb spróbuje kupować.

Ja lubię bardzo ryby i jem nawet sporo. Kilka razy sushi, czasem śledzik, kupuję też mrożone i mam nadzieję, że jem zróżnicowanie :) ale uważam, że w ciąży i tak się zdarzają niedobory i lepiej zawsze jakiś preparat przyjmować.

Ja już pisałam kiedyś, ale temat wrócił, ja nie biorę kompletnie nic. Jak podpytałam kiedyś mojego lekarza, to z ironią powiedział: wie pani, jest tyle wspaniałych, że nie wiadomo na które się zdecydować.
W naszej diecie nie ma niedoborów, wystarczy jeść zróżnicowanie, zwłaszcza o tej porze roku [emoji6]

Mój lekarz też kazał mi brać tylko kwas foliowy. Od ostatniej wizyty biorę też magnez na "ciągnący" brzuch.

No właśnie właśnie tylko czy jemy faktycznie zróżnicowanie? Niby się staram dużo warzyw, ale i tak tyle co ja zjem w ciągu dnia to ło matko kochana czasem myślę, z czego to dziecko rośnie :p Dzisiaj jest 16, a ja zjadłam trzy kanapki z wędliną z kurczaka i kiszoniakiem i batonika. i mam jeszcze sałatkę "grecką" z fetą i kurczakiem i obstawiam, że to będzie wszystko co dzisiaj w siebie wcisne ;(

Jest feta z mleka pasteryzowanego?

reklama
No właśnie właśnie tylko czy jemy faktycznie zróżnicowanie? Niby się staram dużo warzyw, ale i tak tyle co ja zjem w ciągu dnia to ło matko kochana czasem myślę, z czego to dziecko rośnie :p Dzisiaj jest 16, a ja zjadłam trzy kanapki z wędliną z kurczaka i kiszoniakiem i batonika. i mam jeszcze sałatkę "grecką" z fetą i kurczakiem i obstawiam, że to będzie wszystko co dzisiaj w siebie wcisne ;(

Na to pytanie każdy musi odpowiedzieć sobie sam... Wiem jedno, w większość to jest niestety polityka farmaceutyczna i nabijanie kasy koncernom. Tak śladowa ilość tych sztucznych witamin się wchłania, że szkoda żołądka.
Przed zajściem w ciążę, ze względu na duży wysiłek fizyczny, suplementowałam fajne witaminy, o całkowicie z naturalnym składzie. Jednak ze względu na to, że nie zbadano jak duża ilość składników roślinnych jest bezpieczna i w jakiej dawce, nie odważyłabym się brać w ciąży. Ale tym suplementem i dietą wyleczyłam się ze sporej anemii. Żadnego Sorbiferu itp. nie brałam, choć dostałam receptę od lekarza z założeniem że pół roku będę wychodzić z tej anemii.

Do góry