reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
A jak byłam u endokrynologa to też się pytała jakie biorę witaminy powiedziałam jej że MamaDHA i powiedziała że dobrze żeby brać dalej bo ma w składzie jod [emoji6]

Misza Bo żelazo jest zalecane w ciąży tylko jak ma się niedobór. Tak miałam z Leonem i musiałam brać to paskudztwo. Nie dość że zapracia bez to po tabletkach wgl masakra była. Teraz na szczęście ok i nieuszw brać.

Asia Femibion to chyba jest najdroższy. Ja biorę od samego początku. Najpierw 1 a teraz 2 bo Dha.

No ja teraz też 2, ale też teraz patrzę, że są jeszcze lepsze preparaty. A ja zaczęłam akurat Femibion bo miał aktywną formę kwasu foliowego.

A nie ma jakiś innych ogólnych preparatów z DHA? Bo wiecie, czasem, jak coś jest jest dla kobiet w ciąży to od razu jest droższe...

Jakie bierzecie witaminki i ile za nie płacicie?
Bo ja właśnie Pregna Plus, moim zdaniem ma najprostszy skład bez zbędnych witamin, ta złota piątka niezbędna w ciąży i u mnie w mieście nie znalazłam taniej niż 45zł =/ i dzisiaj wchodzę na doz.pl i zamówiłam sobie na 31,99zł i odbiór osobisty gratis w aptece koło mnie gdzie pytałam i też ponad 40zł kosztuje :p Także jakbyście chciały to lepiej przez stronę zamówić, a te DOZ apteki są w wielu miastach.

Ja już pisałam kiedyś, ale temat wrócił, ja nie biorę kompletnie nic. Jak podpytałam kiedyś mojego lekarza, to z ironią powiedział: wie pani, jest tyle wspaniałych, że nie wiadomo na które się zdecydować.
W naszej diecie nie ma niedoborów, wystarczy jeść zróżnicowanie, zwłaszcza o tej porze roku [emoji6]

Ja już pisałam kiedyś, ale temat wrócił, ja nie biorę kompletnie nic. Jak podpytałam kiedyś mojego lekarza, to z ironią powiedział: wie pani, jest tyle wspaniałych, że nie wiadomo na które się zdecydować.
W naszej diecie nie ma niedoborów, wystarczy jeść zróżnicowanie, zwłaszcza o tej porze roku [emoji6]
No właśnie właśnie tylko czy jemy faktycznie zróżnicowanie? Niby się staram dużo warzyw, ale i tak tyle co ja zjem w ciągu dnia to ło matko kochana czasem myślę, z czego to dziecko rośnie :p Dzisiaj jest 16, a ja zjadłam trzy kanapki z wędliną z kurczaka i kiszoniakiem i batonika. i mam jeszcze sałatkę "grecką" z fetą i kurczakiem i obstawiam, że to będzie wszystko co dzisiaj w siebie wcisne ;(

reklama
Moja siostra przez całą ciążę nie brała wogóle witamin w późniejszym etapie jedynie żelazo bo miała niedobór ,córkę urodziła zdrowiótką[emoji6]

Do góry