reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Ja ostatnio cierpie na niskie ciśnienie, ciągle jal wstaje to mam ciemno przed oczami, a wczoraj byliśmy w parku chwile rozmawialiśmy ze znajomymi i musiałam usiaść no już czułam, że jeszcze chwila i bym im zjechała tam. A potem okropny ból głowy. Nigdy tak nie miałam, mam nadzieje, że to przejdzie bo dzisiaj też sie jakoś ciulato czuje.

Ja mam tak samo. Wczoraj w domu. Lezalam i wstalam i normalnie czarno mi sie zrobilo przed oczami. Caly dzien dodatkowo bolała glowa a wieczorem jak juz bylo chlodniej to wszystko bylo ok

Co do tego, ze fotelik 0-18 jest niewyjmowany z auta, to u nas będzie tak, że do mojego samochodu chciałabym fotelik ze stelazem wozkowym od razu (widziałam takie na olx, stelaz taki wydaje sie byc zdecydowanie mniejszy od tych standardowych z zestawow), wtedy stelaz stale byłby zapakowany w bagażniku i tylko ja bym go sobie używała, fotelik wtedy 0-9/13
A do auta mezowego mógłby być taki niewyjmowany, bo wtedy jak bysmy jezdzili to we dwójkę i jakos wydaje mi sie to prostsze do ogarnięcia.
Pomoczylam sie troche, obeschlam na sloncu, po południu pójdę jeszcze. Basen to super sprawa.
Ja brałam do konca 14t
Ja tez. I nikt mi nic nie mówił o unikaniu słońca.

Kurcze ja jestem w 18 i dalej mam brać a od początku nie bylo problemow ale w zeszłym roku poronilam w 10 tc. Mam już go dość bo mam wrażenie że mnie po nim mdli.
Jak schodzilyscie z dawki?

Co do tego, ze fotelik 0-18 jest niewyjmowany z auta, to u nas będzie tak, że do mojego samochodu chciałabym fotelik ze stelazem wozkowym od razu (widziałam takie na olx, stelaz taki wydaje sie byc zdecydowanie mniejszy od tych standardowych z zestawow), wtedy stelaz stale byłby zapakowany w bagażniku i tylko ja bym go sobie używała, fotelik wtedy 0-9/13
A do auta mezowego mógłby być taki niewyjmowany, bo wtedy jak bysmy jezdzili to we dwójkę i jakos wydaje mi sie to prostsze do ogarnięcia.
Pomoczylam sie troche, obeschlam na sloncu, po południu pójdę jeszcze. Basen to super sprawa.

Prostsze do ogarniecia ale zawsze musisz obudzic dziecko jak je przenosisz, moje tego nie lubily i zawsze na spokojnie w domu sie dobudzaly.

Kurcze ja jestem w 18 i dalej mam brać a od początku nie bylo problemow ale w zeszłym roku poronilam w 10 tc. Mam już go dość bo mam wrażenie że mnie po nim mdli.
Jak schodzilyscie z dawki?
Ja bralam trzy tsbletki dziennie, ktoregos dnia po prostu zaczęłam brać dwie i tak przez kilka dni, potem przez kilka dni po jednej i juz. Zostawiłam sobie w opakowaniu chyba trzy sztuki, bo jakoś sie pewniej czuję jak je mam prxy so ie, że zawsze w razue jakiegoś plamienia mogę sie na szybko poratowac.
Prostsze do ogarniecia ale zawsze musisz obudzic dziecko jak je przenosisz, moje tego nie lubily i zawsze na spokojnie w domu sie dobudzaly.
Też się zastanawiałam nad tym, co jeśli zasnie w drodze. Jest tyle dylematów... na szczęście jeszcze dużo czasu :)

Zastanawiam się nad cybexem aton m lub 5 i jak możesz to sprawdz prosze to coś tam, ma wyciagana wkładkę dla noworodka? Chodzi mi o to czy jest w miarę szeroki.
mam cybex platinum aton q, wkładka jest na stałe, jak dla mnie jest dość szeroki :)

wg mnie to trochę bez sensu, bo będziesz miała 2 stelaże wtedy.. Moje dziecko po wejściu do auta pierwsze co, to zasypiało. Więc wszystkie zakupy, wizyty w urzędach, załatwiałam z dzieckiem w foteliku na stelażu wózka. Nie wyobrażam sobie wyciągania śpiącego dziecka i przekładania go do wózka, bo to się rzadko dobrze kończy ;) no i mój też po podróży potem dosypiał w foteliku w domu, nawet godzinę. Także myślę, że ten mniejszy jest sensowniejszy. No i kwestia bezpieczeństwa. Raczej poleca się 0-9 na początek.

reklama
Tez zaraz ide do basenu tylko czekam az ktos mi parasol zamomtuje :) bo musze slonca unikac :) ktoras brala moze duphaston i tez musiala slonca unikac ?
Ja mam luteine dopochwowa i podobno będę ją brała do końca ciąży. Lekarz powiedział mi, żeby absolutnie nie przebywać na słońcu. Spacery rano lub wieczorem . Ale zrozumiałam, że ze względu na ciążę, nie mówił, że przez luteine.

Do góry