reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Tak czytam o Waszych plamieniach i myślę sobie, że jeszcze trochę i ten najtrudniejszy czas minie, byle go przetrwać. Ja dziś zaczęłam 8 tydzień.
Ja to samo mniej więcej. Ale jeszcze serduszka nie widziałam i się boje żeby wszystko było ok. Brzuch pobolewa od czasu do czasu po parę sekund, Piersi też obolałe.

reklama
Mam to samo z papierosami. A już najgorsze męskie perfumy[emoji16]jak bardzo mnie mdli staram się coś przekąsić wtedy jakoś spokój mam na chwilę. Ale kupię te krople [emoji3]
Mi takie przekąski też pomagały ale miałam trzy dni w których nawet to nie dawało rady i dopiero te krople trochę pomogły. U każdego co innego może pomóc ale dla mnie są zbawieniem i co najważniejsze są bezpieczne

Na kiedy masz termin? Też sobie tłumacze że jeszcze miesiąc trzeba przetrwać. U mnie 7+1, a termin mam na 5.01 to chyba mamy podobnie ;-) ;)
A wiesz kiedy miałaś owulację?ja sama próbuje tak mniej więcej ustalić który tydzień bo wiem tylko tyle że owulacja była okolo16 kwietnia.

Ja mam termin z kalkulatora na 7.01 i ten termin pokrył się z usg u lekarza. Wyszło identycznie :)
To super :) ja się cały czas zastanawiam czy dotrwam do stycznia czy się nie wykluje już w grudniu :-p Też mi termin z usg wyszedł. Ale robione w 5+5 Tc więc wcześnie. Teraz mam w czwartek kolejna wizytę więc zobaczymy jak się maluszek miewa :laugh2: a prawdę mówiąc to stresuje się już tą wizytą

Hej dziewczyny, u mnie też od tygodnia codziennie musi być kawa, a normalnie piję rzadko. Na mdłości jeszcze czekam;)
Mam pytanie, czy to prawda że po 6 tyg beta już rośnie wolniej niż te 114% co 72h? Pójdę w piątek, ale to będzie już prawie 6 tygodni i nie wiem czy nie polecieć wcześniej, żeby się potem nie martwić jakimś słabszym przyrostem...

To super :) ja się cały czas zastanawiam czy dotrwam do stycznia czy się nie wykluje już w grudniu :-p Też mi termin z usg wyszedł. Ale robione w 5+5 Tc więc wcześnie. Teraz mam w czwartek kolejna wizytę więc zobaczymy jak się maluszek miewa :laugh2: a prawdę mówiąc to stresuje się już tą wizytą
Ja zrobilam 3 razy betę i dobrze rosła i skończyłam na tym. Nie rób lepiej bo będziesz się stresować [emoji3]

reklama
A wiesz kiedy miałaś owulację?ja sama próbuje tak mniej więcej ustalić który tydzień bo wiem tylko tyle że owulacja była okolo16 kwietnia.
Owulacja wypadała mi 13.04. A nie próbowałaś kalkulatorów dostępnych na necie? Ja zanim poszłam do lekarza to tam wyliczyłam sobie który tydzień i przypuszczalną datę porodu

Do góry