reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

Asia mi też wyszło za wysokie tsh, jak na kobietę w ciąży i muszę właśnie jutro biec do niego po kolejne skierowanie i powtórzyć badania. A tobie co zlecił lekarz w związku z tym tsh ?

Dostałam od mojej gin Euthyrox 50 raz dziennie i zaleciła mi wizyte u endo. I do endokrynologa poszłam na NFZ i przyjmie mnie na oddział w szpitalu na 2 dni na kompleksowe badania. Idę za tydzień w poniedziałek. A ile Ci wyszło tsh??

reklama
No to faktycznie już nie narzekam, bo myślałam, że z gabinetu prywatnego kobietom w ciąży też refundacje nfz:laugh2:
Nie narzekaj, za pierwsze badania zostawiłam 300 zł, mój niestety nie przyjmuje na NFZ i za,wszystko place. Może każe przychodzic żeby nie wyglądało podpadajaco, bo tak naprawdę jemu nie wolno w gabinecie prywatnym korzystać ze skierowań na nfz.

To ja nie wiem, czemu ten lekarz powiedział, że jak jutro do niego przyjdę do prywatnego gabinetu to da mi skierowanie na test pappa skoro jest już już za późno. Może na jakiś inny, podobno jest jakiś potrójny.
Na pappe tak jak dziewczyny piszą jest za późno a teraz to pewnie na ten potrójny, on jest jeszcze mniej miarodajne niż pappa.

Usg prenatalne miałaś w terminie?

Te badania dla kobiet 35+ są darmowe nawet prywatni wystawiają skierowania na NFZ.

Na pappe tak jak dziewczyny piszą jest za późno a teraz to pewnie na ten potrójny, on jest jeszcze mniej miarodajne niż pappa.

Usg prenatalne miałaś w terminie?

Te badania dla kobiet 35+ są darmowe nawet prywatni wystawiają skierowania na NFZ.
Tak USG miałam. Wszystko to jest dziwne jakieś z tymi badaniami :( szkoda, że wcześniej nie byłam świadoma tych terminów , przypilnowalabym sobie. Tak to jest jak się ma zaufanie do lekarza i wierzy, że w końcu jest specjalistą i wie co robi :(

Dostałam od mojej gin Euthyrox 50 raz dziennie i zaleciła mi wizyte u endo. I do endokrynologa poszłam na NFZ i przyjmie mnie na oddział w szpitalu na 2 dni na kompleksowe badania. Idę za tydzień w poniedziałek. A ile Ci wyszło tsh??
U mnie było inaczej ,lekarz kazał iść po skierowanie do ogólnego i nie przepisał mi tego leku ,zdecydowałam się pójść prywatnie do endo i od niej dopiero dostałam Euthyrox 25 kazała mi przyjść za miesiąc z badaniami krwi plus jakieś anty... powiedziała że zrobi mi na tej wizycie USG tarczycy

To ja nie wiem, czemu ten lekarz powiedział, że jak jutro do niego przyjdę do prywatnego gabinetu to da mi skierowanie na test pappa skoro jest już już za późno. Może na jakiś inny, podobno jest jakiś potrójny.
Stelka, test PAPPA to test podwójny i jego się robi do 14 tygodnia ciąży, potem do 18 tc jest test potrójny i jego się robi, jak się nie zdąż na PAPPA ;) Więc pewnie o tym potrójnym myśli lekarz

Moje tsh to 3.118, kazał mi na razie brać jodid i powtórzyć badania

Tak USG miałam. Wszystko to jest dziwne jakieś z tymi badaniami :( szkoda, że wcześniej nie byłam świadoma tych terminów , przypilnowalabym sobie. Tak to jest jak się ma zaufanie do lekarza i wierzy, że w końcu jest specjalistą i wie co robi :(
Dziewczyny dobrze radzą, rozejrzyj się za innym lekarzem. To on powinien pilnować terminów, informować Cię i przede wszystkim dbać o Was a z tego co czytam to jest niekompetentny, Ty nie musisz wiedzieć wszystkiego ale on tak. Tymbardziej że to pierwsza ciąża.
Nie martw się o pappe jakbym wiedziała na czym polega w momencie robienia nie zdecydowalabym się.

reklama
Do góry