reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Ja już po wizycie, będzie chłopczyk :) wszystko jest w porządku, waży już 200g także bardzo się cieszę że wszystko ok ;)
Wow, jaki już duży chłopczyk [emoji4] gratuluję i cieszę się że wszystko dobrze [emoji1]
Gratuluję udanych wizyt i ślicznych dzidziusiow różnych płci :) moja wizyta nie tak owocna bo polegała tylko na wypisaniu zwolnienia i skierowania na badania (morfologia, mocz i cukier z piciem glukozy). Na oznaczenie grupy nie chciał mi dać i odesłał z tym do centrum krwiodawstwa. Na test pappa też mi nie dał (i tu ciekawe) kazał przyjść w środę do prywatnego gabinetu i że tam będzie mi mógł wypisać. Nic z tego nie rozumiem . Niektóre dostają bez problemu skierowania na wszystko co trzeba a mi ciężko wyzebrać :(
Kochana zgadzam się z dziewczynami, zmieniaj tego lekarza jak najprędzej, żeby potem nie żałować. Nawet jeśli finansowo ogranicza go przychodnia to i tak nie warto do niego chodzić, tym bardziej że masz miesniaka i plamienia, to trzeba kontrolować porządnie.

Dzień dobry wszystkim [emoji4] moja wizyta dziś o 18:40 dopiero. Z jednej strony dobrze bo już nie w największy upał ale chyba jajko zaniosę do tego momentu [emoji16] miłego dnia i kciuki za pozostałe wizyty [emoji110] [emoji110] dużo nas dzisiaj [emoji1]

reklama
Hej, ile dziś wizyt i połówkowe już[emoji7]kciuki czekamy na wieści [emoji6]mnie obudził jakiś ptak po 5 i drugi raz usnęłam i muszę wstać po bułki, mieszkam na wsi i tu o stałej porze jeździ taki sklep na kółkach [emoji23] a co boli brzucha miałam w sobotę takie mega ale to jelita ale tak trudno rozróżnić że masakra jakaś.

Ja od początku ciąży muszę pilnować co jem mam problem z jelitami,kiedyś jak zjadłam winogrono to myślałam że będę jechać na Ip bolało mnie podbrzusze i promieniowaniało aż do kręgosłupa zaczęło się koło 18 a skończyło nad ranem ...też taki dziwny ból ,przestraszyłam się że to jakieś skurcze ani siedzieć ani leżeć, dzwoniłam wtedy do lekarza i opowiedziałam mu to powiedział że jelita tak się objawiają ,od tamtej pory już tak nie przesadzam z jedzeniem a winogrono omijam szerokim łukiem [emoji23]
No ja winogrona sie najadłam w niedziele, a już miałam problem z lekkim zaparciem, ale były takie pyszne zimne i człowiek sie skusił. Wczoraj znowu coś mnie tkneło i zjadłam w pracy zupke chińską krewetkową i była ostra i jakaś tłusta bo dodałam tego oleju co tam dają. Fuj już więcej tego nie tkne. Bo na codzień jem zdrowo, a tu nagle taka dawka chemii. Mam nadzieje, że to to. Teraz już ok.

No ja winogrona sie najadłam w niedziele, a już miałam problem z lekkim zaparciem, ale były takie pyszne zimne i człowiek sie skusił. Wczoraj znowu coś mnie tkneło i zjadłam w pracy zupke chińską krewetkową i była ostra i jakaś tłusta bo dodałam tego oleju co tam dają. Fuj już więcej tego nie tkne. Bo na codzień jem zdrowo, a tu nagle taka dawka chemii. Mam nadzieje, że to to. Teraz już ok.
Nie przejmuj się ,napewno wszystko jest ok [emoji846]Jutro masz wizytę więc będziesz spokojniejsza ,ja też jakoś niedługo po tym bólu miałam wizytę i dopiero jak lekarz powiedział że dzidziuś rośnie i jest wszystko dobrze odetchnęłam z ulgą [emoji846]

Jeżeli chodzi o słoiczki to wogóle ja niewiem jak dzieciaczki mogą to jeść jak dla mnie to jest ohydne ,ja napewno mojemu dziecku będę sama gotowała[emoji6]Ale ogólnie nie mam nic przeciwko takim słoiczkom[emoji4]
Nie zawsze dzieci chcą jeść robione jedzenie więc coś w tych słoiczkach musi być dobrego ..
Dla mnie też są okropne w to dlatego że dzieci nie potrzebują przypraw i dla nich to jest pyszne
Chociaż moja koleżanka mieszała, dawała słoiczek do ziemniaków np i dziecko chętnie jadło
Moja córka znowu kompletnie nie tolerowała żadnych papek, ani sloiczka ani mojego..
:D a jak jest u Was z samoakceptacją w ciąży? Zobacz załącznik 882822
Taaa.. ktoś kto wymyslil że to piękny czas musiał kompletnie nie wiedziec co mówi:Dbrak pozycji do spania, bóle kręgosłupa, ciągle zmartwienie czy wszystko ok.. zadyszka, zmęczenie.. hemoroidy [emoji7][emoji23] może nie wymieniam dalej .

Za 6 dzisiejszych wizyt [emoji110] [emoji110] [emoji110] żeby były przyjemne i przyniosły wspaniałe wieści [emoji173] i jedzcie wszystkie ostrożnie, żeby Was brzuchy nie bolały (@reqiem zupki chińskie to nie polecam [emoji107]) Miłego dnia [emoji256] [emoji256] [emoji256]
Wiem, nie jadłam tego g#$@a kilka lat, a wczoraj mnie coś wzieło i mam nauczkę...

reklama
Hej [emoji8] chyba jak wiekszosc z nas, albo nawet każda, okropnie czuje sie przez te upały [emoji15] od wiatraka chyba znowu bede chora, ale co zrobic jak jest tak goraco? Caly dzien moglabym spedzic pod prysznicem...

Gratuluję wczorajszych udanych wizyt [emoji7]
Trzymam kciuki za dzisiejsze [emoji110] ale ten czas szybko leci, juz zaczynamy etap polowkowych [emoji7]
Moja wizyta dopiero o 20, wiec pewnie bede ostatnia z relacjami. Ale wydaje mi sie, ze to faktycznie moze byc infekcja, oby tylko z Malenstwem bylo wszystko w porządku.

Co do wczorajszego tematu "kupy" [emoji23] ja chyba wolalabym czopek glicerynowy niz lewatywe [emoji57]

Do góry