reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Ja już po wizycie, będzie chłopczyk :) wszystko jest w porządku, waży już 200g także bardzo się cieszę że wszystko ok ;)
Wow, jaki już duży chłopczyk [emoji4] gratuluję i cieszę się że wszystko dobrze [emoji1]
Gratuluję udanych wizyt i ślicznych dzidziusiow różnych płci :) moja wizyta nie tak owocna bo polegała tylko na wypisaniu zwolnienia i skierowania na badania (morfologia, mocz i cukier z piciem glukozy). Na oznaczenie grupy nie chciał mi dać i odesłał z tym do centrum krwiodawstwa. Na test pappa też mi nie dał (i tu ciekawe) kazał przyjść w środę do prywatnego gabinetu i że tam będzie mi mógł wypisać. Nic z tego nie rozumiem . Niektóre dostają bez problemu skierowania na wszystko co trzeba a mi ciężko wyzebrać :(
Kochana zgadzam się z dziewczynami, zmieniaj tego lekarza jak najprędzej, żeby potem nie żałować. Nawet jeśli finansowo ogranicza go przychodnia to i tak nie warto do niego chodzić, tym bardziej że masz miesniaka i plamienia, to trzeba kontrolować porządnie.

Dzień dobry wszystkim [emoji4] moja wizyta dziś o 18:40 dopiero. Z jednej strony dobrze bo już nie w największy upał ale chyba jajko zaniosę do tego momentu [emoji16] miłego dnia i kciuki za pozostałe wizyty [emoji110] [emoji110] dużo nas dzisiaj [emoji1]

reklama
Hej, ile dziś wizyt i połówkowe już[emoji7]kciuki czekamy na wieści [emoji6]mnie obudził jakiś ptak po 5 i drugi raz usnęłam i muszę wstać po bułki, mieszkam na wsi i tu o stałej porze jeździ taki sklep na kółkach [emoji23] a co boli brzucha miałam w sobotę takie mega ale to jelita ale tak trudno rozróżnić że masakra jakaś.

Ja od początku ciąży muszę pilnować co jem mam problem z jelitami,kiedyś jak zjadłam winogrono to myślałam że będę jechać na Ip bolało mnie podbrzusze i promieniowaniało aż do kręgosłupa zaczęło się koło 18 a skończyło nad ranem ...też taki dziwny ból ,przestraszyłam się że to jakieś skurcze ani siedzieć ani leżeć, dzwoniłam wtedy do lekarza i opowiedziałam mu to powiedział że jelita tak się objawiają ,od tamtej pory już tak nie przesadzam z jedzeniem a winogrono omijam szerokim łukiem [emoji23]
No ja winogrona sie najadłam w niedziele, a już miałam problem z lekkim zaparciem, ale były takie pyszne zimne i człowiek sie skusił. Wczoraj znowu coś mnie tkneło i zjadłam w pracy zupke chińską krewetkową i była ostra i jakaś tłusta bo dodałam tego oleju co tam dają. Fuj już więcej tego nie tkne. Bo na codzień jem zdrowo, a tu nagle taka dawka chemii. Mam nadzieje, że to to. Teraz już ok.

No ja winogrona sie najadłam w niedziele, a już miałam problem z lekkim zaparciem, ale były takie pyszne zimne i człowiek sie skusił. Wczoraj znowu coś mnie tkneło i zjadłam w pracy zupke chińską krewetkową i była ostra i jakaś tłusta bo dodałam tego oleju co tam dają. Fuj już więcej tego nie tkne. Bo na codzień jem zdrowo, a tu nagle taka dawka chemii. Mam nadzieje, że to to. Teraz już ok.
Nie przejmuj się ,napewno wszystko jest ok [emoji846]Jutro masz wizytę więc będziesz spokojniejsza ,ja też jakoś niedługo po tym bólu miałam wizytę i dopiero jak lekarz powiedział że dzidziuś rośnie i jest wszystko dobrze odetchnęłam z ulgą [emoji846]

Jeżeli chodzi o słoiczki to wogóle ja niewiem jak dzieciaczki mogą to jeść jak dla mnie to jest ohydne ,ja napewno mojemu dziecku będę sama gotowała[emoji6]Ale ogólnie nie mam nic przeciwko takim słoiczkom[emoji4]
Nie zawsze dzieci chcą jeść robione jedzenie więc coś w tych słoiczkach musi być dobrego ..
Dla mnie też są okropne w to dlatego że dzieci nie potrzebują przypraw i dla nich to jest pyszne
Chociaż moja koleżanka mieszała, dawała słoiczek do ziemniaków np i dziecko chętnie jadło
Moja córka znowu kompletnie nie tolerowała żadnych papek, ani sloiczka ani mojego..
:D a jak jest u Was z samoakceptacją w ciąży? Zobacz załącznik 882822
Taaa.. ktoś kto wymyslil że to piękny czas musiał kompletnie nie wiedziec co mówi:Dbrak pozycji do spania, bóle kręgosłupa, ciągle zmartwienie czy wszystko ok.. zadyszka, zmęczenie.. hemoroidy [emoji7][emoji23] może nie wymieniam dalej .

Za 6 dzisiejszych wizyt [emoji110] [emoji110] [emoji110] żeby były przyjemne i przyniosły wspaniałe wieści [emoji173] i jedzcie wszystkie ostrożnie, żeby Was brzuchy nie bolały (@reqiem zupki chińskie to nie polecam [emoji107]) Miłego dnia [emoji256] [emoji256] [emoji256]
Wiem, nie jadłam tego g#$@a kilka lat, a wczoraj mnie coś wzieło i mam nauczkę...

reklama
Hej [emoji8] chyba jak wiekszosc z nas, albo nawet każda, okropnie czuje sie przez te upały [emoji15] od wiatraka chyba znowu bede chora, ale co zrobic jak jest tak goraco? Caly dzien moglabym spedzic pod prysznicem...

Gratuluję wczorajszych udanych wizyt [emoji7]
Trzymam kciuki za dzisiejsze [emoji110] ale ten czas szybko leci, juz zaczynamy etap polowkowych [emoji7]
Moja wizyta dopiero o 20, wiec pewnie bede ostatnia z relacjami. Ale wydaje mi sie, ze to faktycznie moze byc infekcja, oby tylko z Malenstwem bylo wszystko w porządku.

Co do wczorajszego tematu "kupy" [emoji23] ja chyba wolalabym czopek glicerynowy niz lewatywe [emoji57]

Do góry