reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Hej hej hej
Ja już po wizycie i pipi jak nic widać, więc jestem w domu [emoji6]

Zobacz załącznik 882986Zobacz załącznik 882987

Niunia zdrowa i od głowy do pupy ma 12.5cm. Lekarz mój mówił, że już mierzy się z nogami, ale tak się Maluch ułożył, że było cieżko. Ale nogi są i ręce, widziałam [emoji12]
Gratuluję dziewczynki [emoji5] [emoji106] super
Najważniejsze, że wszystko dobrze
[emoji8]

reklama
Ja byłam na wizycie teraz na fundusz ,czyli tam gdzie nie mam USG [emoji6] pytałam się lekarza o te ruchy i co ciekawe powiedział ,że u wielorudek mogą być właśnie później wyczuwalne ,no macica jest bardziej rozciągnięta?! Czyli zupełnie co innego niż głosi teoria ,że w każdej ciąży wcześniej.. A co do jedzenia i wagi to ja niestety ale od początku ciąży mam duży apetyt i teraz ta waga mi coś za szybko zaczęła rosnąć [emoji848] więc muszę przychamowac, przed ciążą dużo paliłam i to też na pewno " zajadanie " fajek .. aczkolwiek np w ogóle nie jem słodyczy. Głównie mięso ,nabiał ,chleb .
Ja mogę jeść wszystko od czekolady po mięso od zawsze byłam żarłoczem[emoji16]Mam apetyt i jem normalnie ,problem mam trochę z kolacją jakoś mi nie wchodzi ,pewnie najem się bardziej wciągu dnia i oto efekt [emoji6]

Dziewczyny które nie rodziły !:-) jak będziecie rodziły to będzie wam wszystko jedno czy robicie kupę czy nie ..serio [emoji23] tego się nie czuje w ogóle ,tak samo z nacinaniem krocza - tego też się nie czuje i wielu innych rzeczy. Dla mnie osobiście poród to rzeźnia ,ale jak zobaczycie dzidzie to o wszystkim zapomnicie i na prawdę nie ma co się przejmować takimi pierdolami .

Będzie Ci wszystko jedno, serio:D Będziesz myśleć tylko o tym żeby było po wszystkim, reszta nie będzie miała znaczenia;) Albo nawet nie będziesz wiedzieć czy się przytrafiło czy nie, bo dla położnych to normalne, więc Ci nie powiedzą. Lewatywa też nie musi tak do końca pomóc, na to akurat nie mamy wpływu, czyli - nie warto się przejmować;)

O ja no to nieźle :) do tej pory nawet o tym nie wiedziałam że może wypaść przy porodzie;)

Serio można nie czuć, że kupa idzie? :D o masakra :D
No zależy kiedy[emoji23] Prze się tak samo, więc ciężko rozróżnić czy to dziecko;) Nawet dobrze sobie zapamiętać, żeby nie przeć "twarzą", jak np. ja to na początku robiłam;)) A na koniec położna do mnie "no to robimy kupę i rodzimy dziecko" [emoji23] W sensie żeby pamiętać jak przeć;) Tak że to naprawdę wszystko jest normalne, nie stresujcie się akurat tą sprawą dziewczyny:D

reklama
Obejrzałam sobie ten filmik mamy ginekolog, wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ale jak powiedziała o "wypróżnianiu podczas porodu" że to takie normalne i nikt na to nie zwraca uwagi, to sobie wygooglowałam to[emoji16] i co tam za historie wyczytałam...szok. Niektóre nawet mnie rozbawiły ale tak na prawdę to musi być strasznie krępujące[emoji51] np jedna położna rozgadała na osiedlu, że jakaś tam babka z tego osiedla się zes*ała podczas porodu [emoji15] albo, że jedna położna do babki "ale Pani wielką kupę zrobiła..." [emoji15] a inna położna do babki, że ta ją obsikała... i jeszcze chyba najgorsze "Pani rodzi czy s*a?"[emoji15] Okropnie musiały czuć się te biedne kobiety...
Omg to mnie utwierdza w przekonaniu o lewatywie, na szczescie w moim szpitalu nie mowia, ze to przedpotopowe i robia na życzenie.

Do góry