reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Dziewczyny ale jakie jeszcze badania krwi wołają do porodu? Grupę krwi to wiem. Coś jeszcze? Ja od gin też nie dostaję żadnych wyników. A jak nie będę miała to co? Każą mi wrócić jak zrobię? [emoji23]
To mam w karcie ciąży, większość już zrobiłam na początku.
20180728_142630.jpg

Załączniki

• 20180728_142630.jpg
    20180728_142630.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 950
reklama
Ja też mam piesa, to jeszcze tez taka dzidzia bo ma dopiero 10 miesięcy . Elka ( bo tak.ma na imię ) wprost uwielbia dzieci i jest bardzo opiekuńcza . Ale u nas od początku jest zasada - pies nie wchodzi do łóżka , nie wchodzi na kanapę. My po prostu uważany że pies powinien znać swoje miejsce ,ma swoje legowisko w którym śpi , a najchętniej śpi z chłopcami w pokoju i kładzie się przy łóżku.
IMG_20180721_111612.jpg

Załączniki

• IMG_20180721_111612.jpg
    IMG_20180721_111612.jpg
    65,7 KB · Wyświetleń: 234
Ja mam psa ale podwórkowego przygarniętego,taka poczciwa psina[emoji6]a co do kota też już mam 7lat,Filipek, śpi z nami w zimę a najbardziej uwielbia męża, na płacz dziecka myśli że to inne koty i ucieka, z nim nie będzie problemu bo po prostu będzie się bał wejść do pokoju. Koty są inne, żyją własnym życiem, najeść się i wyspać i mieć w nosie, nie przyjmiemy go do łóżka to pójdzie do babci [emoji16]

Co do badań , kiedyś wymagano oryginaly, teraz nie wiem jak jest ..w pierwszej przychodni do której chodziłam ,właśnie nie wydawali wyników i położna mi powiedziała ,że wystarczy że są wpisywane w kartę ciąży ,a w drugiej do której się przeniosłam położna była zdziwiona i powiedziała że w szpitalu jak najbardziej mogą wymagać ode mnie oryginałów badań np. WR. Więc sama już zgłupiałam . Ja jestem z tych co uważają ,że to są.moje wyniki badań i wkurza mnie że jakaś instytutucja je przechowuje . Ja np z poprzednich ciąż zachowałam sobie toksoplazmozę czy różyczkę ( gdzie miałam IgG dodatnie ) i w związku z tym już w tej ciąży nie musiałam robić tych badań .

Grupa krwi, reszta jest wpisana
Ja wszystkie oryginały badań składam bo robię prywatnie ale z tego co wiem tylko potrzebna grupa krwi a resztę jest w książeczce i to starczy. Cytologię pobrał mi dopiero teraz, na różyczkę w ogóle nie miałam, najwidoczniej nie jest obowiązkowa.

W karcie ciąży to i ja mam. Chodzi mi o to jakie wyniki muszę mieć w oryginale do porodu poza grupa krwi. Gdy poprzednio rodzilam nie wolali noc więcej ale to było dawno więc może się coś zmieniło?
Wejdź sobie na stronę szpitala w którym chcesz rodzic. Tam zwykle jest napisane co trzeba mieć ze sobą, jakie wyniki badań, itp. :)
U mnie np nie wystarczy wpis w karcie ciąży, muszę mieć oryginały z labo

Ja wszystkie oryginały badań składam bo robię prywatnie ale z tego co wiem tylko potrzebna grupa krwi a resztę jest w książeczce i to starczy. Cytologię pobrał mi dopiero teraz, na różyczkę w ogóle nie miałam, najwidoczniej nie jest obowiązkowa.
Ja też nie miałam na różyczkę ,jak teraz będę u lekarza to się wypytam jak to jest z tą różyczka [emoji6]

reklama
Do góry