reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

Dziewczyny ale jakie jeszcze badania krwi wołają do porodu? Grupę krwi to wiem. Coś jeszcze? Ja od gin też nie dostaję żadnych wyników. A jak nie będę miała to co? Każą mi wrócić jak zrobię? [emoji23]
To mam w karcie ciąży, większość już zrobiłam na początku.
20180728_142630.jpg

Załączniki

• 20180728_142630.jpg
    20180728_142630.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 926
reklama
Ja też mam piesa, to jeszcze tez taka dzidzia bo ma dopiero 10 miesięcy . Elka ( bo tak.ma na imię ) wprost uwielbia dzieci i jest bardzo opiekuńcza . Ale u nas od początku jest zasada - pies nie wchodzi do łóżka , nie wchodzi na kanapę. My po prostu uważany że pies powinien znać swoje miejsce ,ma swoje legowisko w którym śpi , a najchętniej śpi z chłopcami w pokoju i kładzie się przy łóżku.
IMG_20180721_111612.jpg

Załączniki

• IMG_20180721_111612.jpg
    IMG_20180721_111612.jpg
    65,7 KB · Wyświetleń: 229
Ja mam psa ale podwórkowego przygarniętego,taka poczciwa psina[emoji6]a co do kota też już mam 7lat,Filipek, śpi z nami w zimę a najbardziej uwielbia męża, na płacz dziecka myśli że to inne koty i ucieka, z nim nie będzie problemu bo po prostu będzie się bał wejść do pokoju. Koty są inne, żyją własnym życiem, najeść się i wyspać i mieć w nosie, nie przyjmiemy go do łóżka to pójdzie do babci [emoji16]

Co do badań , kiedyś wymagano oryginaly, teraz nie wiem jak jest ..w pierwszej przychodni do której chodziłam ,właśnie nie wydawali wyników i położna mi powiedziała ,że wystarczy że są wpisywane w kartę ciąży ,a w drugiej do której się przeniosłam położna była zdziwiona i powiedziała że w szpitalu jak najbardziej mogą wymagać ode mnie oryginałów badań np. WR. Więc sama już zgłupiałam . Ja jestem z tych co uważają ,że to są.moje wyniki badań i wkurza mnie że jakaś instytutucja je przechowuje . Ja np z poprzednich ciąż zachowałam sobie toksoplazmozę czy różyczkę ( gdzie miałam IgG dodatnie ) i w związku z tym już w tej ciąży nie musiałam robić tych badań .

Grupa krwi, reszta jest wpisana
Ja wszystkie oryginały badań składam bo robię prywatnie ale z tego co wiem tylko potrzebna grupa krwi a resztę jest w książeczce i to starczy. Cytologię pobrał mi dopiero teraz, na różyczkę w ogóle nie miałam, najwidoczniej nie jest obowiązkowa.

W karcie ciąży to i ja mam. Chodzi mi o to jakie wyniki muszę mieć w oryginale do porodu poza grupa krwi. Gdy poprzednio rodzilam nie wolali noc więcej ale to było dawno więc może się coś zmieniło?
Wejdź sobie na stronę szpitala w którym chcesz rodzic. Tam zwykle jest napisane co trzeba mieć ze sobą, jakie wyniki badań, itp. :)
U mnie np nie wystarczy wpis w karcie ciąży, muszę mieć oryginały z labo

Ja wszystkie oryginały badań składam bo robię prywatnie ale z tego co wiem tylko potrzebna grupa krwi a resztę jest w książeczce i to starczy. Cytologię pobrał mi dopiero teraz, na różyczkę w ogóle nie miałam, najwidoczniej nie jest obowiązkowa.
Ja też nie miałam na różyczkę ,jak teraz będę u lekarza to się wypytam jak to jest z tą różyczka [emoji6]

reklama
Do góry