reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Jak Ty liczysz te miesiące? Według kalendarzu czy ciazy? Bo kalendarz cia zowy faktycznie inaczej się liczy i normalny kalendarz też. Ja patrzę na ten normalny i dopiero zaczął mi się czwarty miesiąc w poniedziałek [emoji4]
Od daty ostatniej miesaczki dodajesz po 4 tyg rowno. Wiec. Jak np mialas Om 14 kwietnia to 12 maja 2 miesiac, 9 czerwca 3 miesiac , 7 lipca 4 miesiac i 4 sierpnia 5 miesiac [emoji8][emoji8][emoji8]
Kalendarzowe liczy sie po 30 dni i troche dluzej wychodza, ale nie wiem po one sa bo ich sie nigdzie nie używa

Od daty ostatniej miesaczki dodajesz po 4 tyg rowno. Wiec. Jak np mialas Om 14 kwietnia to 12 maja 2 miesiac, 9 czerwca 3 miesiac , 7 lipca 4 miesiac i 4 sierpnia 5 miesiac [emoji8][emoji8][emoji8]
Aaa czyli patrzysz na ten kalendarz ciazy co trwa 10 miesięcy ja właśnie na ten drugi [emoji8]

Ja jeszcze inaczej patrze w aplikacji[emoji16]
Screenshot_20180726-210217.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180726-210217.jpg
    Screenshot_20180726-210217.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 370
Cześć dziewczyny,dawno mnie nie było ..najpierw Chorwacja,potem odwiedziny rodziny z zagranicy i trochę się działo . Dziś kończę 16 tygodni i wczoraj potwierdzilo się już przypuszczenia z prenatalnego ,tak więc będzie dziewczynka [emoji7] od razu nie pokazała więc lekarz mnie nawet zaskoczył bo sam wyskoczył z tą wiadomością [emoji4] jestem bardzo szczęśliwa , bo po dwóch synach to takie moje dopełnienie macierzyństwa. Muszę nadrobić co tu naskrobalyscie jak mnie nie było .

A ja i mój gin liczymy od momentu zapłodnienia, co wyszło nam na pierwszym usg. Jak chciałabym wg OM to byłabym w o 3 tygodnie starszej ciąży, co kompletnie się nie sprawdza w moim przypadku przy mega nieregularnych cyklach. Teraz w usg prenatalnym też mi sie zgadzały wymiary dzidzi z wiekiem ciąży wg zapłodnienia.

Cześć dziewczyny,dawno mnie nie było ..najpierw Chorwacja,potem odwiedziny rodziny z zagranicy i trochę się działo . Dziś kończę 16 tygodni i wczoraj potwierdzilo się już przypuszczenia z prenatalnego ,tak więc będzie dziewczynka [emoji7] od razu nie pokazała więc lekarz mnie nawet zaskoczył bo sam wyskoczył z tą wiadomością [emoji4] jestem bardzo szczęśliwa , bo po dwóch synach to takie moje dopełnienie macierzyństwa. Muszę nadrobić co tu naskrobalyscie jak mnie nie było .
Gratuluję córeczki[emoji6]u mnie synuś się pokazał [emoji6] i jak opowiadaj na wakacjach?

Gratuluję córeczki[emoji6]u mnie synuś się pokazał [emoji6] i jak opowiadaj na wakacjach?
A jednak [emoji6] na wakacjach super , właściciwie odeszły mi tam wszelkie dolegliwości i na szczęście mdłości już nie powrócily . Trochę udało się opalić ,popływać no i wstrzelilimy się w Mundial akurat więc Atmosfera była niesamowita [emoji6] A ty już lepiej się czujesz ?

reklama
Miało być że od razu się pokazała na wstępie- śmiałam się ,że mała bezwstydnica [emoji23][emoji23][emoji23] także nie kazała czekać mamusi do połówkowego.

Do góry