reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Artemida, gratuluję :)

Ja mam lekkie mdłości i to wszystko. Chwilami się nasilają, potem prawie ich nie ma... I cieszę, się, że tak delikatnie młode daje o sobie znać. Ot, wygodna ze mnie bestia. Nie wyobrażam sobie wisieć nad sedesem przez trzy miesiące, gdy w domu dwoje starszych dzieci :)

reklama
Ale miałaś bóle i rozumiem, że zgłosiłas się do lekarza i dopiero tam się okazało najgorsze? Czy później dostałaś krwawienia?
Monia nie denerwuj się [emoji6] U mnie wtedy były bóle cały czas i od razu beta źle przyrastala,a następnie stanęła . Lekarze nie wiedzieli nic bo nie było widać pęcherzyka, męczyłam się z tymi bólami 2 tygodnie aż w końcu sama poszlam do szpitala ze schiza ciąży pozamacicznej,tam badali mnie 3 dni na wszystkie strony ,aż w końcu sama poroniłam ,okazało się że ciąża była bardzo malutka i zatrzymala się już gdzieś w 4 TC. Plus taki że obyło się bez zabiegu. Dlatego jak pisałaś o tych bólach - mówiłam ci zrób betę i u ciebie wszystko jest ok [emoji4]

U mnie nic cisza. Wczoraj mnie jajniki bolały a dzisiaj oprócz chwilowych mdłości to nic mi nie dolega. Rano wyszła mi opryszczka na ustach
Polecam plastry na opryszczkę i uważaj żaby sobie tego nie przenieść ... mi też ostatnio wyszła to lekarz kazał bardzo uważać bo opryszczka w ciąży jest niebezpieczna

Tak po za tym witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję [emoji4]wczoraj przez to wszystko sporo mnie ominęło..

Dobry wieczór. Ten dzień niestety okazała się dla mnie pechowy [emoji52] Od rana zaczęłam obserwowac u siebie niestety plamienie [emoji58] Pojechałam na IP do szpitala, no i niestety wiem że nic nie wiem. W samym badaniu nic niepokojącego,macica powiększona adekwatnie do wieku ciąży ..ale na USG jest tylko sam pęcherzyk i ciałko żółte i jak to lekarka okreslila w środku jakiś zarodek się rysuje dopiero. Powiedziala że na tym etapie nie jest w stanie mi powiedzieć czy ta ciąża się uda czy się nie uda ,ani skąd te plamienia ..mam zrobić USG za parę dni. Wykituję chyba z nerwów.
Uważaj na siebie teraz i oszczędzaj siły. Tylko i aż tyle możesz teraz zrobić. Trzymam kciuki, aby wszystko się dobrze ułożyło.

reklama
U mnie z objawów tylko ten ból jak na @ kilka razy w ciągu dnia i okropna senność od rana. Dopiero 5 tygodni, to normalne tak szybko? Z poprzedniej ciąży tego nie pamiętam, jeszcze w tym czasie o niej nie wiedziałam. Mdłości mi się wtedy zaczęły gdzieś w połowie 6 tygodnia. Pomagała tylko cola i krakersy, więc tym razem na wszelki wypadek już się zaopatrzyłam i czekam[emoji23]

Do góry