reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Artemida, gratuluję :)

Ja mam lekkie mdłości i to wszystko. Chwilami się nasilają, potem prawie ich nie ma... I cieszę, się, że tak delikatnie młode daje o sobie znać. Ot, wygodna ze mnie bestia. Nie wyobrażam sobie wisieć nad sedesem przez trzy miesiące, gdy w domu dwoje starszych dzieci :)

reklama
Ale miałaś bóle i rozumiem, że zgłosiłas się do lekarza i dopiero tam się okazało najgorsze? Czy później dostałaś krwawienia?
Monia nie denerwuj się [emoji6] U mnie wtedy były bóle cały czas i od razu beta źle przyrastala,a następnie stanęła . Lekarze nie wiedzieli nic bo nie było widać pęcherzyka, męczyłam się z tymi bólami 2 tygodnie aż w końcu sama poszlam do szpitala ze schiza ciąży pozamacicznej,tam badali mnie 3 dni na wszystkie strony ,aż w końcu sama poroniłam ,okazało się że ciąża była bardzo malutka i zatrzymala się już gdzieś w 4 TC. Plus taki że obyło się bez zabiegu. Dlatego jak pisałaś o tych bólach - mówiłam ci zrób betę i u ciebie wszystko jest ok [emoji4]

U mnie nic cisza. Wczoraj mnie jajniki bolały a dzisiaj oprócz chwilowych mdłości to nic mi nie dolega. Rano wyszła mi opryszczka na ustach
Polecam plastry na opryszczkę i uważaj żaby sobie tego nie przenieść ... mi też ostatnio wyszła to lekarz kazał bardzo uważać bo opryszczka w ciąży jest niebezpieczna

Tak po za tym witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję [emoji4]wczoraj przez to wszystko sporo mnie ominęło..

Dobry wieczór. Ten dzień niestety okazała się dla mnie pechowy [emoji52] Od rana zaczęłam obserwowac u siebie niestety plamienie [emoji58] Pojechałam na IP do szpitala, no i niestety wiem że nic nie wiem. W samym badaniu nic niepokojącego,macica powiększona adekwatnie do wieku ciąży ..ale na USG jest tylko sam pęcherzyk i ciałko żółte i jak to lekarka okreslila w środku jakiś zarodek się rysuje dopiero. Powiedziala że na tym etapie nie jest w stanie mi powiedzieć czy ta ciąża się uda czy się nie uda ,ani skąd te plamienia ..mam zrobić USG za parę dni. Wykituję chyba z nerwów.
Uważaj na siebie teraz i oszczędzaj siły. Tylko i aż tyle możesz teraz zrobić. Trzymam kciuki, aby wszystko się dobrze ułożyło.

reklama
U mnie z objawów tylko ten ból jak na @ kilka razy w ciągu dnia i okropna senność od rana. Dopiero 5 tygodni, to normalne tak szybko? Z poprzedniej ciąży tego nie pamiętam, jeszcze w tym czasie o niej nie wiedziałam. Mdłości mi się wtedy zaczęły gdzieś w połowie 6 tygodnia. Pomagała tylko cola i krakersy, więc tym razem na wszelki wypadek już się zaopatrzyłam i czekam[emoji23]

Do góry