reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Serdecznie witam nowe szczęśliwe mamy [emoji16] Muszę się z Wami podzielić moimi dzisiejszymi przeżyciami a mianowicie: jechałam dzisiaj z moją p.Dyrektor i słuchaczkami na konferencję z konkursem. Mimo mojej ciąży samopoczucia jak same wiecie różnego - rezultat moich przygotowań II i III miejsce - zachwyt. To tak dla samozachwytu. Ale przejdźmy do rzeczy w drodze a dodam, że ok200 km trasy zrobiło mi się tak niedobrze oblały mnie poty , że kierowca busa musiał się natychmiast zatrzymać wiecie na co, po czym p. Dyr zaproponowała mi miejsce koło kierowcy i już później było ok tłumaczyłam się tym, że jechałam tyłem do jazdy i pewnie dla tego(na razie w pracy nikomu nie mowiłam w poprzedniej ciąży się pospieszylam no a potem poroniłam[emoji22])
Na szczęście jutro wolne dopiero w niedzielę mam wykłady ale tylko 8-14 dam radę
Jutro śpię do oporu[emoji33][emoji106][emoji137][emoji11][emoji16]hiiii

Nie wiem dlaczego, ale nie mogę zamieścić na stałe suwaczków - spróbuję jutro na laptopie bo na razie tylko z tel do Was piszę i ciągle wklejam je
Pozdrawiam[emoji11][emoji16]
eikt90bvetv89b7w.png

zpbnio4prx39vmvg.png

Dobry wieczór. Ten dzień niestety okazała się dla mnie pechowy [emoji52] Od rana zaczęłam obserwowac u siebie niestety plamienie [emoji58] Pojechałam na IP do szpitala, no i niestety wiem że nic nie wiem. W samym badaniu nic niepokojącego,macica powiększona adekwatnie do wieku ciąży ..ale na USG jest tylko sam pęcherzyk i ciałko żółte i jak to lekarka okreslila w środku jakiś zarodek się rysuje dopiero. Powiedziala że na tym etapie nie jest w stanie mi powiedzieć czy ta ciąża się uda czy się nie uda ,ani skąd te plamienia ..mam zrobić USG za parę dni. Wykituję chyba z nerwów.

Ja biorę kwas foliowy i falvit mama chociaż gin na wizycie powiedział że jeszcze nie ma potrzeby brać dodatkowych witamin, najważniejszy jest kwas foliowy
Co lekarz to co innego gada ;-) ;) mój od razu kazał mi brać prenatal uno. Bo że to niby najlepsze na rynku teraz i zapewniał że nikt mu wakacji za reklamę nie oferował:p  a co do innych leków to polecił mi też w razie mdłości i zgagi krople Imbifem, które dwie godziny temu wzielam po raz pierwszy i jak na razie czuje poprawę. Może nie minęło całkiem ale i tak czuję ulgę. :rolleyes: zobaczymy czy jutro też tak będą działać

@alla31trzymaj się i staraj się nie denerwować. Wszystko musi być dobrze!!!
Dziękuję , w październiku poroniłam tylko wtedy ciąża się zatrzymała już na etapie 4 tygodnia gdzieś .
..a teraz miałam już dobre przeczucia,mam ciągle mdłości i dużo innych objawów..a tu coś takiego [emoji52][emoji52][emoji52] Tak się boję że znów będę musiała przechodzić to samo.

@Inka91 skoro Ty już tutaj, to ja też się witam;) Od paru dni ukradkiem podczytuję bo jakoś nie mam jeszcze odwagi oficjalnie dołączyć. Wstępnie wyliczyłam sobie termin na 21.01, od 3 dni codziennie robię test bo nie mogę uwierzyć w kolejne szczęście
emoji7.png
A jednocześnie nerwy mnie zjadają bo wizyta dopiero za równy miesiąc. Na razie staram się nie nastawiać za bardzo żeby się nie rozczarować, ale nie będę się już ukrywać
emoji6.png

Dobrze, ze postanowilas sie ujawnić :) ja jestem w takiej euforii, wciąż nie moze to do mnie dotrzec :) całe zycie czekalam na ten moment.

Dobry wieczór. Ten dzień niestety okazała się dla mnie pechowy
emoji52.png
Od rana zaczęłam obserwowac u siebie niestety plamienie
emoji58.png
Pojechałam na IP do szpitala, no i niestety wiem że nic nie wiem. W samym badaniu nic niepokojącego,macica powiększona adekwatnie do wieku ciąży ..ale na USG jest tylko sam pęcherzyk i ciałko żółte i jak to lekarka okreslila w środku jakiś zarodek się rysuje dopiero. Powiedziala że na tym etapie nie jest w stanie mi powiedzieć czy ta ciąża się uda czy się nie uda ,ani skąd te plamienia ..mam zrobić USG za parę dni. Wykituję chyba z nerwów.

U mnie plamienia pojawiły się tydzień temu około. Lekarz stwierdzil, ze moze chodzić o niedobor progesteronu. Dzis po becie dzwonilam do niego, bo progesteron wyszedl mi dobry, mimo to kazal brac dupka 3x1 tabletce w razie czego. Trzymam się nadziei, ze wszystko będzie dobrze. I u Ciebie też musi :)

Dobry wieczór. Ten dzień niestety okazała się dla mnie pechowy [emoji52] Od rana zaczęłam obserwowac u siebie niestety plamienie [emoji58] Pojechałam na IP do szpitala, no i niestety wiem że nic nie wiem. W samym badaniu nic niepokojącego,macica powiększona adekwatnie do wieku ciąży ..ale na USG jest tylko sam pęcherzyk i ciałko żółte i jak to lekarka okreslila w środku jakiś zarodek się rysuje dopiero. Powiedziala że na tym etapie nie jest w stanie mi powiedzieć czy ta ciąża się uda czy się nie uda ,ani skąd te plamienia ..mam zrobić USG za parę dni. Wykituję chyba z nerwów.
alla31, ja w poprzedniej ciąży dużo plamiłam, od razu duphaston i odpoczynek i urodziłam zdrową dziewczynkę. U mnie zarodek również był późno widoczny, stresu miałam dużo. Będzie dobrze. Dostałaś jakieś tabletki? Duphaston lub luteina?

Witam nowe mamuśki:biggrin2: całkiem sporo nas już jest:biggrin2:

reklama
Justys przepraszam,że wyskakuje tu ale mój szpiegowski wzrok Cię namierzyl :) Kochana gratuluję z całego serca [emoji173][emoji173][emoji173] Lilcia będzie mieć rodzeństwo :)
Dorciu nie dziekuje Kochana[emoji8] mam nadzieje, ze bedzie mialam rodzenstwo. Wszystko na 100% potwierdzi sie 5 czerwca. I wtedy pochwale sie tym na naszych wspolnych watkach[emoji4] jak narazie to nie chce zapeszac[emoji4]

Do góry