reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

W ogole mam problem [emoji853]
Wietrze w nocy, nie używam wkładek, seksów nie było ostatnio, słodkiego nie jem prawie. A przyplątała mi sie jakaś infekcja chyba. Tylko nie w środku, a jakby na zewnatrz, na koniuszku tam gdzie cewka moczowa. Sorki za szczegóły.Może to i jakaś taka właśnie z układu moczowego bo ciagle mi sie jakby chce siusiu. Nie jest na tyle silna, żeby lecieć do lekarza, a już kilka dni tak mnie wkurza to. Nie jestem za specyfikami z apteki, może żurawine sprobuje co myślicie? Moze macie jakies "domowe sposoby"?
Miałam podobnie bolała mnie jakby cewka moczową tak sama końcówka ale jakoś przestało samo. A co do sikania to mam to samo ciśnie mnie tak jak pieron szczególnie po jeździe samochodem,idę siku a tam troszeczkę. A w nocy zauważyłam że jak dużo wypije tak od 16 to latam w nocy a jak nie to z 2 razy max

reklama
Wietrze w nocy, nie używam wkładek, seksów nie było ostatnio, słodkiego nie jem prawie. A przyplątała mi sie jakaś infekcja chyba. Tylko nie w środku, a jakby na zewnatrz, na koniuszku tam gdzie cewka moczowa. Sorki za szczegóły.Może to i jakaś taka właśnie z układu moczowego bo ciagle mi sie jakby chce siusiu. Nie jest na tyle silna, żeby lecieć do lekarza, a już kilka dni tak mnie wkurza to. Nie jestem za specyfikami z apteki, może żurawine sprobuje co myślicie? Moze macie jakies "domowe sposoby"?
Sok z żurawiny, ew. suszona (ale przeważnie jest słodzona, a przy takich infekcjach lepiej cukru unikać). No i herbata z pokrzywy żeby dużo sikać, to wypłucze bakterie. Jak nie mam pokrzywy, to szklanka wody co pół godziny na początku, a potem pilnować żeby dużo pić.

Kup sobie urosept. Jest bezpieczny na 100% [emoji6] ja już brałam go i to na samym początku ciąży

@Linoone, @Zuzana1402, @asiaxkk, @Inka91, @alla31, @violetta.sc, @bojąca, @Asia92, @Gosia892, @Moni2791, @Stelka38, @Tasza, @olakaczmarek7,

Link do: Styczniówki 2019r.

Prosze mnie tu ładnie dopisywać sie do tabelki, lub dawać dane to dopiszemy, no chyba, że nie chcecie [emoji4][emoji4]

No i Reszta co nie wyłapałam nicków [emoji14]
Dodałam się, mam nadzieję że zadziałało ;)

Ja fotek do publicznego wątku nie będę wrzucać. Jak zrobimy zamknięty, to wtedy mogę pokazać ;) oprócz fotek mam film z badania, dziś wieczorem będzie oglądane ;)

Dodałam się, mam nadzieję że zadziałało ;)

Ja fotek do publicznego wątku nie będę wrzucać. Jak zrobimy zamknięty, to wtedy mogę pokazać ;) oprócz fotek mam film z badania, dziś wieczorem będzie oglądane ;)
Rozumiem [emoji6] tak na prawdę to mogłybyśmy zrobić zamknięty wątek tylko nie wiem jak... No i kwestia jeszcze taka czy wszystkie dziewczyny by tego chciały

Kurcze ja właśnie nie mam z tym problemu, już dawno nie mialam infekcji żadnej, a kapie sie tak co kilka dni. Ale kupie jakis delikatniejszy płyn i czesciej bede korzystać z prysznica. Dzieki!

Dobrze ze poruszyłaś temat bo ja mam ten sam problem.. tez kupie sobie dla dzieci da kąpieli i zobaczymy uwielbiam wylegiwać się w wannie z ciepła woda.

Witajcie. U mnie nadal deszczowo i ponuro. Wczoraj bylam na chrzcie mojego bratanka, slodziak [emoji173] nie moge się doczekac spotkania z moim malenstwem [emoji4]
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za pozostale [emoji110][emoji8]
Dziewczyny, wiem, ze byl juz temat chińskiego kalendarza płci, ale zapytam jeszcze z ciekawości [emoji4] czy sprawdzając to patrzylyscie na to, ze tam trzeba wziac pod uwage swoj wiek w przeliczeniu na chinskie lata? [emoji16]
Ja dopiero dzisiaj o tym doczytalam i wynik od razu sie zmienia. Ciekawe tylko czy skutecznie [emoji16]

Rozumiem [emoji6] tak na prawdę to mogłybyśmy zrobić zamknięty wątek tylko nie wiem jak... No i kwestia jeszcze taka czy wszystkie dziewczyny by tego chciały
Tzn mi np nie przeszkadza że jest otwarty. W sumie fajnie, że ktos moze wejsc napisac , zapytac o cos z innych watkow. Ale w sumie jak cos to nie mam nic przeciwko zeby go zamknac. Tylko.. Obawiam sie, ze musi to zrobic osoba ktora go zalozyla, a jej juz chyba dawno tu nie ma, moze by do niej napisac jak cos.

Tzn mi np nie przeszkadza że jest otwarty. W sumie fajnie, że ktos moze wejsc napisac , zapytac o cos z innych watkow. Ale w sumie jak cos to nie mam nic przeciwko zeby go zamknac. Tylko.. Obawiam sie, ze musi to zrobic osoba ktora go zalozyla, a jej juz chyba dawno tu nie ma, moze by do niej napisac jak cos.
Mona założyć nowy, drugi zamknięty i po prostu zacząć pisać na nim.

reklama
@reqiem p proszę dopisać mnie do tabelki, bo mi jakoś nie wychodzi. Andżelika, 27 lat, OM 20.04, termin na 27.01, małopolskie, dzieci brak, płci nie znam.
Wcześniej w jakiejś tabelce podawalam inne imie, bo moje jednakowoż charakterystyczne ;) ale stwierdzam, że kij z tym.
Jestem zmordowana po tej wizycie u kardiologa. Zrobił mi echo, 3 sierpnia mam przyjść na założenie holtera, a potem 20 grudnia jeszcze raz echo i ostateczna kwalifikacja do porodu. Ale powiedział mi, że moja wada raczej wielkiego znaczenia nie ma i będę mogła rodzić naturalnie.
Co do zamkniętego wątku, to jak dla mnie super ;)

Do góry