reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Wkoncu udalo mi sie wysłać zdjecie. Ta roznica co wam pisałam, wczoraj rano jak sie obudziłam po lewej taka duża wyczuwalna kulka a po prawej miekko i pusto...no różnica kolosalna mam nadzieję że zdjęcie chociaż trochę to odda... któras z was pisała że ma podobnie tylko po prawej? Czy aż taka różnicę też miałaś?Zobacz załącznik 878001
[emoji33] jejku jak widać. Szok. Ja tak nigdy nie miałam. Ale ty szczuplutka widać jesteś to może tak maleństwo widać jak leżysz [emoji6]

reklama
Właśnie nam tez gadaja, że gondoli sie nie opłaca, lepiej pożyczyć bo to zima i nie wiadomo jaka bedzie pogoda, ale my mamy super warunki na spacery, nawet zima, bo mieszkam zaraz obok radostacji gliwickiej (nie wiem czy kojarzycie z historii) i tam mamy taki "park" dookola spory, alejki, ławeczki, fontanny i jest gdzie spacerować. Zawsze odsniezone i wycacane. A jeszcze mam psa, wiec tym bardziej i tak bede musiała z kuli niego chodzic. I chyba zrobimy po swojemu i kupimy nowy jakid fajny zestaw 3w1. Bardzo mi sie podoba ta opcja, że moge stelaz wziac i nosideło/fotelik samochodowy przypiac, moim zdaniem to super sprawa, na zakupy na szybko czy do urzedu gdzies, czy do lekarza, nie trzeba calego wozka wyciagac tylko stelaż, nosidelko i cacy.

Wkoncu udalo mi sie wysłać zdjecie. Ta roznica co wam pisałam, wczoraj rano jak sie obudziłam po lewej taka duża wyczuwalna kulka a po prawej miekko i pusto...no różnica kolosalna mam nadzieję że zdjęcie chociaż trochę to odda... któras z was pisała że ma podobnie tylko po prawej? Czy aż taka różnicę też miałaś?Zobacz załącznik 878001
Wooww, ale niesamowite! Ja tak nie mam, a też jestem szczupła, ale aż żałuje no widok nieziemski [emoji16] wspomnij lekarzowi na wizycie, ale myśle, że to nic złego.

Wooww, ale niesamowite! Ja tak nie mam, a też jestem szczupła, ale aż żałuje no widok nieziemski [emoji16] wspomnij lekarzowi na wizycie, ale myśle, że to nic złego.
Zapytam dziś lekarza bo od trzech dni jest tak widoczna i wyczuwalna ta różnica...moj M też mnie uspokaja że to Kruszynka tylko [emoji4] ale na początku się wystraszyłam...

Wow ale super widać, musisz być szczuplutka że tak się odznacza.

Cześć dziewczyny. A ja z takimi pytaniami do Was się udaje. To moje pierwsze szczęście dlatego chcę się poradzić Was...
Chodzi mi o wózek. Jak długo używałyście gondoli, do którego miesiąca życia dziecka? Nasze maluszki urodzą się zimą, jak wtedy wygląda sprawa spacerów? Kiedy zacząć, jak długo mogą trwać? :huh:
Gondola z reguły do ok. 6 miesiąca u nas będzie fajnie bo dzieciaczki będziemy ubierać coraz lżej i będą miały więcej miejsca w gondoli w czerwcu niż półroczne dzieci w grudniu ubrane w kombinezony, śpiwory itd. Na spacery się jak sie da, jeździ zawsze tylko zimą noworodki się weranduje, oswaja pomalutku, no i przy dużych mrozach nie wychodzi ale ostatnie zimy to raczej nie obfitują w mega niskie temp. Co do wózka to ja jestem zwolenniczką zestawów a z czasem dokupuje mniejszy, poreczniejszy. Wykorzystuje zestaw na maks bo jest wygodniejszy dla dziecka.

Hihi no chudzielcem mnie nazywają [emoji23] ale jak wstanę to wszystko się normuje i chowa i brzuch potrafi już być pokaźnych rozmiarów [emoji6]
Takie nierownosci to ja z reguly dopiero pod koniec ciazy mam, bo wtedy dziecko jest duże i mimo moich kilku kg za dużo to widac. Rewelacyjnie to u Ciebie wygląda.

Taki mój sobotni zakup. W pierwszej ciąży używałam Musteli ale jak zobaczyłam teraz cenę to się przeraziłam
Ten ma b.przyjemny zapach ładnie się wchłania man nadzieję, że i tym razem nie wyjdą mi rozstępy [emoji16]
Zobacz załącznik 877995Zobacz załącznik 877996

Ja używam swój ulubiony balsam z nivea + oliwka babydream mama zamiennie z bio oil i też mam nadzieję, że rozstępów nie będzie ;)

Macie klucia w podbrzuszu? Ja wcześniej prawie wcale brzucha nie czułam, a teraz od dwóch dni co chwilę gdzieś mnie coś kluje. Raczej się nie przeforsowalam na wyjeździe, bo uważałam bardzo na siebie. Plamien żadnych nie mam, ani nic w tym stylu. Niby się nie stresuje, ale gdzieś tam z tyłu głowy siedzi, że różnie może być.

Mnie tak jakby ciągnie i pobolewa ale uznaje to za normalny objaw i staram się nie stresować :) wszystko tam przecież rośnie :-)

Już się stresuje a wizyta dopiero 18.20 (jeszcze bardziej tym co wczoraj napisała @ciastkozkremem :( )

Trzymam kciuki [emoji110] będzie dobrze
Juz sie stresuje, a usg dopiero o 18.

Będzie dobrze :* Trzymam kciuk

Ja mam wizytę za tydzień i się nie mogę odczekać

reklama
Tak dokładnie tak samo wyglada moj brzuch tylko po prawej stronie
Po raz pierwszy zauwszyłam to jak leżała na prenatalnym badaniu z pełnym pęcherzem. I teraz też jak leżę płasko i msm pełny pęcherz uwypukla się [emoji16] w piątek byłam u lekarza i jest wszystko w porządku brzuch potrafi się tak układać z Mają misłam to samo do końca ciazy taki nieforemny brzusio [emoji16] wiec sie nie przejmuj

Do góry