reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Cześć dziewczyny. A ja z takimi pytaniami do Was się udaje. To moje pierwsze szczęście dlatego chcę się poradzić Was...
Chodzi mi o wózek. Jak długo używałyście gondoli, do którego miesiąca życia dziecka? Nasze maluszki urodzą się zimą, jak wtedy wygląda sprawa spacerów? Kiedy zacząć, jak długo mogą trwać? :huh:

reklama
Cześć dziewczyny. A ja z takimi pytaniami do Was się udaje. To moje pierwsze szczęście dlatego chcę się poradzić Was...
Chodzi mi o wózek. Jak długo używałyście gondoli, do którego miesiąca życia dziecka? Nasze maluszki urodzą się zimą, jak wtedy wygląda sprawa spacerów? Kiedy zacząć, jak długo mogą trwać? :huh:
Ja niestety bardzo krótko używałam gondoli ponieważ Majka urodziła się b.dluga i szybko z niej po prostu wyrosła (jsk sprzedawałam wózek to kobieta oddwoniła i pytala czy ja go w ogóle używałam bo igly na oponach jeszcze były hiii)ok 5 mcy potem miałam spacerówkę rozkładaną do leżenia. A na końcu parasolkę ale wszystko było na chwilę bo taką mam długą corcię [emoji33][emoji16]
Teraz będę szukać jak najdłuższej gondoli przeświadczona pierwszym długim dzieckiem

Mnie cos tak czasek zakuje, czasami pod żebrem, czasami w podbrzuszu, a czasami nawet jakby w kanale macicy (nie wiem jak to nazwać [emoji23] ) wczoraj miałam brzuch jak balon i takie uczucie rozpierania, ale nie bolesne. Też mam schizy czy to ok, ale z drugiej strony macica rośnie, dzidziol mały bo mały, ale się tam wierci i mi to chyba macica naciska na pecherz bo ciągle chce mi się siusiu, a wcale nic nie leci [emoji14]

Też tak mam jednego dnia nic nie czuje wogole a na drugi tu pociągnie, tu zakuje wczoraj też poczułam ukucia w podbrzuszu i jakby "kanale macicy " właśnie... dobrze to ujelas [emoji6]

Ja używałam gondoli ok 6miesiecy. Pozniej przesadzilam córkę do spacerówki z zestawu i ją mamy na spacery koło domu i po wsi, a mala parasole mamy na jakieś wyjazdy. W zimie to tak czesto nie wyjeżdżam wózkiem, bo mieszkam na wsi i ciężko z odsniezonymi poboczami. Ale z takim małżeństwem jakie my bedziemy mieć to nie wiem jak bede wychodzić. Na pewno na samym początku rzadko, pozniej bedzie sie juz ocieplac to napewno będziemy wyjezdzac gondola.

Syna urodziłam w jesień koniec wrzesnia. W gondoli był do wiosny i później spacerówka. Gondole mieliśmy duza wiec nie było problemów.

Spacery zależy od pogody mrozów. Jak będzie ciepło to położna mi pozwoliła po 2 tyg życia wyjść na 5 minut i codziennie dłużej. Mam nadzieje ze mrozy będą do końca grudnia a później ustanie ;) bo kota dostanę jak będę musiała siedzieć w domu :)

Ja od razu miałam spacerówkę rozkładana do pozycji leżącej i dodatkowo wkladana taka gondole/nosidlo do środka. Starszą córka w zasadzie wcale nie jeździła w wózku. Darka się w nieboglosy. A że urodzona latem to nie chodziła na typowe spacery tylko wychodziłam z nią do ogrodka i leżała na kocyki. Młodsza córka wózek dla odmiany uwielbiała i jeździła bardzo długo.

Też tak mam jednego dnia nic nie czuje wogole a na drugi tu pociągnie, tu zakuje wczoraj też poczułam ukucia w podbrzuszu i jakby "kanale macicy " właśnie... dobrze to ujelas [emoji6]
Ja tak miałam z tym kłuciem ale teraz jakoś spokój czasem jak zrobię gwałtowny ruch czy się napracuje to czuje macicę albo zaciągnie albo zakluje. Ogólnie mdłości chyba mijają..

Macie klucia w podbrzuszu? Ja wcześniej prawie wcale brzucha nie czułam, a teraz od dwóch dni co chwilę gdzieś mnie coś kluje. Raczej się nie przeforsowalam na wyjeździe, bo uważałam bardzo na siebie. Plamien żadnych nie mam, ani nic w tym stylu. Niby się nie stresuje, ale gdzieś tam z tyłu głowy siedzi, że różnie może być.
Mam to samo właśnie. Wcześniej były sporadyczne a teraz co chwilę. Tak się zastanawiam co może być przyczyną.... Czy to zaparcia tylko czy może jakaś infekcja się przyplątała...

Szczęśliwe Mamusie Styczniowe

[emoji110][emoji110][emoji110] za wizyty

16.07 :
@Linoone prenatalne,
@justys0702 prenatalne,
@Zuzana1402 wizyta,
@martag86 wizyta

17.07 - @kropka4x4 prenatalne, @justys0702 wizyta, @asiaxkk prenatalne
18.07 - @Inka91 prenatalne
19.07 - @Linoone wizyta, @perell wizyta, @Asiula86 wizyta
20.07 - @alla31 wizyta
23.07 - @paulenka91 wizyta, @violetta.sc prenatalne, @bojąca wizyta, @Asia92 wizyta, @eulalia83 wizyta
24.07 - @Gosia892 wizyta , @Dariana wizyta
25.07 - @Dariana diabetolog, @Anga79 wizyta
26.07 - @Misza95 wizyta, @Moni2791 wizyta
30.07 - @Monika 11118 wizyta, @Stelka38 wizyta
31.07 - @marzenka1810 wizyta, @Kokoszka356 wizyta
01.08 - @reqiem wizyta
02.08 - @Tasza wizyta
03.08 - @kropka4x4 wizyta
08.08 - @olakaczmarek7 wizyta
21.08 - @eulalia83 połówkowe

Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza [emoji4]

Link do: Styczniówki 2019r.

Link do naszej tabelki, dopisujcie sie , a jak ktos ma problem to dajcie dane, to dopisze.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczynki i czekamy na same dobre wieści. Udanego tygodnia życzę [emoji173][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji173]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści [emoji6] [emoji110] [emoji110]

reklama
Wkoncu udalo mi sie wysłać zdjecie. Ta roznica co wam pisałam, wczoraj rano jak sie obudziłam po lewej taka duża wyczuwalna kulka a po prawej miekko i pusto...no różnica kolosalna mam nadzieję że zdjęcie chociaż trochę to odda... któras z was pisała że ma podobnie tylko po prawej? Czy aż taka różnicę też miałaś?
20180716_101119.jpg

Załączniki

• 20180716_101119.jpg
    20180716_101119.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 473
Do góry