reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Zapomnialam wlasnie dopisac, ze byc moze zmienie zdanie jak trafi mi sie absorbujace dziecko [emoji23] aczkolwiek, zrobie wszystko zeby do tego nie dopuscic [emoji4]

reklama
I za to lubię to forum i was - moje drogie stycznioweczki [emoji6] ile osób tyle opinii i zawsze się coś w głowie rozjaśni [emoji1] ja właśnie wolałabym nie spać z dzieckiem ale boję się że ze zmęczenia mogę sie złamać [emoji6] dostawka do łóżka chyba nie byłaby złym pomysłem. A łóżeczko w pokoiku dzidzi. Jesteście super [emoji173] [emoji3]

Ja swoje pierwsze dziecko brałam do łóżka od początku do karmienia i tak z nim zasypiałam ..potem miałam przewalone przez 4 lata. 4 lata chodzenia do nas do łóżka w nocy , płacze ,beze mnie nie usnął..przy drugim byłam mądrzejsza i od początku odkładałam go do łóżeczka , efekt był taki że jak miał kilka miesięcy przesypiał już elegancko całe noce

Jak się urodzi to na pewno będziesz matką od pierwszej chwili, ale wcale nie musisz być standardową matką polką i się super odnaleźć w tej roli. Mam kilka koleżanek, które owszem kochają swoje dzieci, ale wcale nie były super szczęśliwe w domu z dziećmi i odżyły dopiero, gdy wróciły do pracy. Wiem, że o tym się nie mówi, bo nie wypada, ale macierzyństwo też rozczarowuje w wielu aspektach.
Tak czy siak potem patrzysz na tego dzieciaka jak podrośnie i się okazuje że jest fajny i warto było;)

Ja to chyba urodzę w lutym bo co usg to mi młodszą ciąże pokazuje...
Zaczęło mnie stresować jakoś, że nie mam miejsca na drugie dziecko w mieszkaniu. Gdzie je wcisnąć? Między zabawki chyba...
A wy dziewczyny macie pokój czy kącik przewidziany?
Dokładnie, macierzyństwo to nie tylko przyjemności i radość pokazywana w filmach. Tam mama mimo noeprzespanej nocy zawsze pięknie wygląda, jest uśmiechnięta i pełna energii. Ja już wiem, że nie tak to wygląda. I faktycznie jest nacisk społeczeństwa, że trzeba być matka polką z czym ja absolutnie się nie zgadzam. Miłość przyjmuje różne formy i w mojej opinii wszystkie są dobre jeśli przemawia przez nas troska o dziecko.
Jeśli chodzi o miejsce dla malucha to u nas jeden pokój stoi wolny. Tzn jest tam tysiac rzeczy, które trzeba gdzieś wynieść bp wszyscy wszystko tam wrzucają. Już kawę zaczęłam coś tam robić ale jakoś weny nie mam.

Ja swoje pierwsze dziecko brałam do łóżka od początku do karmienia i tak z nim zasypiałam ..potem miałam przewalone przez 4 lata. 4 lata chodzenia do nas do łóżka w nocy , płacze ,beze mnie nie usnął..przy drugim byłam mądrzejsza i od początku odkładałam go do łóżeczka , efekt był taki że jak miał kilka miesięcy przesypiał już elegancko całe noce
Wlasnie dzieki doświadczeniom starszych kolezanek, znajomych, bratowych chce uniknac takiej sytuacji, ze przez kilka lat bede miala dziecko w łóżku. Wiec chyba juz wolę pomęczyć sie i wstawac czesciej. Za pol roku sie dowiemy [emoji16]

My w ogole myślimy o kołyce mniej więcej takiej na pierwsze miesiące. Ma ktoś doświadczenke jak się sprawdzają? Moja przyjaciółka zachwala, miała doczepiane kółka i w nocy koło łóżka miała. W dzień pod ścianą i mówi, że super.
Screenshot_20180711-091741.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180711-091741.jpg
    Screenshot_20180711-091741.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 337
Co do miejsca w domu , to ja w ogóle nie mam.miejsca na trzecie dziecko [emoji848] ale mówię że jakoś to będzie.. generalnie mamy w planach oddać maleństwu nasza sypialnie,która jest i tak mała a my się będziemy musieli przeprowadzic do salonu.

Jeśli kalendarz chiński chodzi to faktycznie poprzednie dzieci się zgadzają (dwie dziewczynki) A teraz niby powinien być chłopczyk [emoji16] zobaczymy co wyjdzie na usg

reklama
Do góry