reklama
Kokoszka356
Fanka BB :)
I za to lubię to forum i was - moje drogie stycznioweczki [emoji6] ile osób tyle opinii i zawsze się coś w głowie rozjaśni [emoji1] ja właśnie wolałabym nie spać z dzieckiem ale boję się że ze zmęczenia mogę sie złamać [emoji6] dostawka do łóżka chyba nie byłaby złym pomysłem. A łóżeczko w pokoiku dzidzi. Jesteście super [emoji173] [emoji3]
alla31
Ja swoje pierwsze dziecko brałam do łóżka od początku do karmienia i tak z nim zasypiałam ..potem miałam przewalone przez 4 lata. 4 lata chodzenia do nas do łóżka w nocy , płacze ,beze mnie nie usnął..przy drugim byłam mądrzejsza i od początku odkładałam go do łóżeczka , efekt był taki że jak miał kilka miesięcy przesypiał już elegancko całe noce
Dokładnie, macierzyństwo to nie tylko przyjemności i radość pokazywana w filmach. Tam mama mimo noeprzespanej nocy zawsze pięknie wygląda, jest uśmiechnięta i pełna energii. Ja już wiem, że nie tak to wygląda. I faktycznie jest nacisk społeczeństwa, że trzeba być matka polką z czym ja absolutnie się nie zgadzam. Miłość przyjmuje różne formy i w mojej opinii wszystkie są dobre jeśli przemawia przez nas troska o dziecko.Jak się urodzi to na pewno będziesz matką od pierwszej chwili, ale wcale nie musisz być standardową matką polką i się super odnaleźć w tej roli. Mam kilka koleżanek, które owszem kochają swoje dzieci, ale wcale nie były super szczęśliwe w domu z dziećmi i odżyły dopiero, gdy wróciły do pracy. Wiem, że o tym się nie mówi, bo nie wypada, ale macierzyństwo też rozczarowuje w wielu aspektach.
Tak czy siak potem patrzysz na tego dzieciaka jak podrośnie i się okazuje że jest fajny i warto było
Ja to chyba urodzę w lutym bo co usg to mi młodszą ciąże pokazuje...
Zaczęło mnie stresować jakoś, że nie mam miejsca na drugie dziecko w mieszkaniu. Gdzie je wcisnąć? Między zabawki chyba...
A wy dziewczyny macie pokój czy kącik przewidziany?
Jeśli chodzi o miejsce dla malucha to u nas jeden pokój stoi wolny. Tzn jest tam tysiac rzeczy, które trzeba gdzieś wynieść bp wszyscy wszystko tam wrzucają. Już kawę zaczęłam coś tam robić ale jakoś weny nie mam.
Misza95
Moderator
Wlasnie dzieki doświadczeniom starszych kolezanek, znajomych, bratowych chce uniknac takiej sytuacji, ze przez kilka lat bede miala dziecko w łóżku. Wiec chyba juz wolę pomęczyć sie i wstawac czesciej. Za pol roku sie dowiemy [emoji16]Ja swoje pierwsze dziecko brałam do łóżka od początku do karmienia i tak z nim zasypiałam ..potem miałam przewalone przez 4 lata. 4 lata chodzenia do nas do łóżka w nocy , płacze ,beze mnie nie usnął..przy drugim byłam mądrzejsza i od początku odkładałam go do łóżeczka , efekt był taki że jak miał kilka miesięcy przesypiał już elegancko całe noce
reqiem
Misza95
Moderator
Tez o tym myślałam, ale pozniej i tak lozeczko bedzie konieczne. [emoji4]My w ogole myślimy o kołyce mniej więcej takiej na pierwsze miesiące. Ma ktoś doświadczenke jak się sprawdzają? Moja przyjaciółka zachwala, miała doczepiane kółka i w nocy koło łóżka miała. W dzień pod ścianą i mówi, że super. Zobacz załącznik 876092
alla31
Co do miejsca w domu , to ja w ogóle nie mam.miejsca na trzecie dziecko [emoji848] ale mówię że jakoś to będzie.. generalnie mamy w planach oddać maleństwu nasza sypialnie,która jest i tak mała a my się będziemy musieli przeprowadzic do salonu.
reklama
reqiem
No wiem, a właśnie łóżeczko już mamy od brata, a takie kołyski na olx wcale nie są drogie.Tez o tym myślałam, ale pozniej i tak lozeczko bedzie konieczne. [emoji4]