reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Halo halo styczen 2019

Jak się urodzi to na pewno będziesz matką od pierwszej chwili, ale wcale nie musisz być standardową matką polką i się super odnaleźć w tej roli. Mam kilka koleżanek, które owszem kochają swoje dzieci, ale wcale nie były super szczęśliwe w domu z dziećmi i odżyły dopiero, gdy wróciły do pracy. Wiem, że o tym się nie mówi, bo nie wypada, ale macierzyństwo też rozczarowuje w wielu aspektach.
Tak czy siak potem patrzysz na tego dzieciaka jak podrośnie i się okazuje że jest fajny i warto było;)

Ja to chyba urodzę w lutym bo co usg to mi młodszą ciąże pokazuje...
Zaczęło mnie stresować jakoś, że nie mam miejsca na drugie dziecko w mieszkaniu. Gdzie je wcisnąć? Między zabawki chyba...
A wy dziewczyny macie pokój czy kącik przewidziany?
No właśnie my wynajmujemy mieszkanie i jest idealnie urządzone pod dwoje ludzi i psa [emoji14] małe dziecko jeszcze wcisne, ale takie z zabawkami to już nie wiem [emoji23]

reklama
No właśnie my wynajmujemy mieszkanie i jest idealnie urządzone pod dwoje ludzi i psa [emoji14] małe dziecko jeszcze wcisne, ale takie z zabawkami to już nie wiem [emoji23]
U mnie w domu rodzinnym mamy pokój tylko[emoji52]ale po nowym roku rozglądamy się za mieszkaniem na spokojnie. Póki co dobrze mi tu wies,cicho,podwórko[emoji6]

Jak się urodzi to na pewno będziesz matką od pierwszej chwili, ale wcale nie musisz być standardową matką polką i się super odnaleźć w tej roli. Mam kilka koleżanek, które owszem kochają swoje dzieci, ale wcale nie były super szczęśliwe w domu z dziećmi i odżyły dopiero, gdy wróciły do pracy. Wiem, że o tym się nie mówi, bo nie wypada, ale macierzyństwo też rozczarowuje w wielu aspektach.
Tak czy siak potem patrzysz na tego dzieciaka jak podrośnie i się okazuje że jest fajny i warto było;)

Zaczęło mnie stresować jakoś, że nie mam miejsca na drugie dziecko w mieszkaniu. Gdzie je wcisnąć? Między zabawki chyba...
U nas na początku będzie spało z nami w sypialni. Potem chciałam abyśmy przenieśli sypialnie do pokoju syna (jest mniejszy) a dzieci razem. Niestety M się nie zgadza i chce byśmy oddali sypialnie aby dzieci miały osobne pokoje a my w salonie...

U mnie w domu rodzinnym mamy pokój tylko[emoji52]ale po nowym roku rozglądamy się za mieszkaniem na spokojnie. Póki co dobrze mi tu wies,cicho,podwórko[emoji6]
No mamy ten ogrooomny plus, że mamy ogródek. Nie za duży, ale grilla zrobić, basen postawić czy piaskowice czy huśtawke dla dziecka czy psa wypuścic na szybkoe siku idealny.

Ja też mam dylemat... Sama nie wiem jak sypialnie poprzestawiać żeby łóżeczko zmieścić...

U nas jeśli chodzi o rozplanowanie kto gdzie jak to oczywiście na początku maleństwo będzie spało z nami w sypialni w łóżeczku. Nie wiem jeszcze jak Majka zareaguje, bo jeszcze do tej pory lubi sporadyczne w nocy nas nawiedzić
No a jak podrośnie to będzie miało swój pokój - na razie stoi tam narożnik rozkładany, stolik, mała szafka i wisi telewizor. Taki gościnny jak ktoś nas odwiedza to tam z reguły śpi. Wprowadziliśmy się ponad pół roku temu do tego domu w środku mamy już wszystko ukończone, tuje naokoło działki posadzone hmmm gorzej z podwórkiem tz mamy tylko taras obok basen, trampolina i 15 arowa działka do ogarnięcia. Oprócz tego budujemy obok mój przyszły gabinet - więc mam wieczny plac budowy [emoji5] [emoji2] [emoji12]
Co do obaw to muszę wam się przyznać, że mimo iż mam już przecież Majkę no i przecież staraliśmy się świadomie, po drodze poronienie, ogarnia mnie taki dziwny lęk czy wszystko uda mi się ogarnąć a mianowicie dwoje dzieci, praca w każdy weekend w szkole, gabinet od pon-pt, dom do ogarnięcia hmm trochę sporo tego. Pocieszam się, że mieszkam blisko domu rodzinnego tata i macoszka zawsze chętnie mi pomagają jak coś potrzebuję.
Jeśli chodzi o samą opiekę dzieciątka to się nie boję wiem, że to przychodzi samo w raz z wzięciem go w ręce od razu wiadomo co i jak robić. Jeszcze trochę czasu nam zostało myślę, że wszystkie zdążymy się do naszej roli przygotować i będziemy najlepszymi mamuśkami na świecie a to czym teraz się martwimy okaże się błache i odejdzie w niepamięć życzę tego wam z całego serca no i oczywiście sobie także
[emoji10] [emoji3]

reklama
Szczęśliwe Mamusie Styczniowe

[emoji110][emoji110][emoji110] za wizyty

11.07 :
@Tasza prenatalne,
@olakaczmarek7 wizyta

12.07 - @Moni2791 prenatalne, @reqiem prenatalne, @Misza95 prenatalne
13.07 - @kropka4x4 prenatalne, @Lilli1234 prenatalne,@arielka94 wizyta @eulalia83 wizyta
16.07 - @Linoone prenatalne, @justys0702 prenatalne, @Zuzana1402 wizyta, @martag86 wizyta
17.07 - @kropka4x4 prenatalne, @justys0702 wizyta, @asiaxkk prenatalne
18.07 - @Inka91 prenatalne
19.07 - @Linoone wizyta, @perell wizyta, @Asiula86 wizyta
20.07 - @alla31 wizyta
23.07 - @paulenka91 wizyta, @violetta.sc prenatalne, @bojąca wizyta, @Asia92 wizyta
24.07 - @Gosia892 wizyta , @Dariana wizyta
25.07 - @Dariana diabetolog, @Anga79 wizyta
26.07 - @Misza95 wizyta, @Moni2791 wizyta
30.07 - @Monika 11118 wizyta
31.07 - @marzenka1810 wizyta, @Kokoszka356 wizyta
01.08 - @reqiem wizyta
02.08 - @Tasza wizyta
03.08 - @kropka4x4 wizyta

Piszcie swoje wizyty to dopisze do kalendarza [emoji4]

Oczywiście czekamy na relacje z wizyt i piękne zdjęcia [emoji173][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji173]

Do góry