reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Mnie od wczoraj ciągnie w krzyżach...czasem też mi coś w tamtych okolicach strzeli[emoji15] ponoć rozciągają się więzadła krzyżowe żeby "poszerzyć" miednicę w przygotowaniu na poród...

Zrobiłam wczoraj tartę z kremem budyniowym, malinami i borówkami[emoji7]
IMG_8813.JPG

Załączniki

• IMG_8813.JPG
    IMG_8813.JPG
    440,7 KB · Wyświetleń: 342
reklama
Raczej to nie brak magnezu bo biorę końskie dawki. To jest raczej taki ból, że nie można zginać rąk ani nóg, ruszać nimi, ewidentnie czuję, że bolą tylko stawy. Mięśnie nie, kości nie, same stawy. W środę mam wizytę i będę o to pytać tylko jak ja przeżyje te 2 noce

Współczuję :/ niestety nie wiem co można zrobić

Ja jak na razie nic nie przytyłam a mdłości i wymiotów na szczęście brak :-)

Dam znać po badaniach :) miłego dnia [emoji11]

U mnie na wadze +5 [emoji34] a aplikacja mowi, ze teraz zaczął sie czas intensywnego przybierania na wadze [emoji23][emoji23][emoji23]
Ulzylo mi trochę, ze nie jestem w tym sama [emoji8] ale przyznam sie Wam do czegos glupiego. Zawsze myślałam, ze jak zajde w ciaze i bede wymiotowac to schudne przynajmniej kilka kg [emoji23] a tu jak nic, ani razu nie wymiotowalam. Niby powod do radosci, na pewno nie jedna z Was tak by chciała. Bardzo współczuje tym, ktore jeszcze to przechodza [emoji8]
Jak dzisiaj samopoczucie?
Ja według apki zaczęłam 14 tc [emoji4]
Trzy ciążę i ani razu nie wymiotowałam. W poprzednich ciazach szłam z waga jak burza [emoji23] teraz przytyłam zaraz na początku 3 kg A teraz od miesiąca stoję w miejscu mu mojej wielkiej radości. Ale mi jedzenie nie sprawia żadnej przyjnosci. Jem z rozsądku i tyle

Mnie od wczoraj ciągnie w krzyżach...czasem też mi coś w tamtych okolicach strzeli[emoji15] ponoć rozciągają się więzadła krzyżowe żeby "poszerzyć" miednicę w przygotowaniu na poród...
Zrobiłam wczoraj tartę z kremem budyniowym, malinami i borówkami[emoji7]
Zobacz załącznik 875333

Mniam ale bym zjadła :szok: pyszności

Cześć dziewczyny! RATUJCIE! Za mną tragiczna noc :( nie wiem już co robić. Okropnie bolą mnie stawy- ramiona, biodra, kolana. Nie mogę spać w nocy. W dzień jeszcze jakoś do wytrzymania, ale noc masakra. Nie wiem co może pomóc a nie zaszkodzi... macie jakieś doświadczenia z tym bólem?

Lepiej idź do rodzinnego, niech Ci da skierowanie na badanie krwi. Taki silny ból stawów nie jest bez powodu. A ugryzł Cię kiedyś kleszcz? Borelioza objawia się w ten sposób. Ale to takie wróżenie z fusów. Musisz iść do lekarza. I na bank to nie z powodu braku magnezu, bo on to raczej mięśniom potrzebny.

U mnie na wadze +5 [emoji34] a aplikacja mowi, ze teraz zaczął sie czas intensywnego przybierania na wadze [emoji23][emoji23][emoji23]
Ulzylo mi trochę, ze nie jestem w tym sama [emoji8] ale przyznam sie Wam do czegos glupiego. Zawsze myślałam, ze jak zajde w ciaze i bede wymiotowac to schudne przynajmniej kilka kg [emoji23] a tu jak nic, ani razu nie wymiotowalam. Niby powod do radosci, na pewno nie jedna z Was tak by chciała. Bardzo współczuje tym, ktore jeszcze to przechodza [emoji8]
Jak dzisiaj samopoczucie?
Ja według apki zaczęłam 14 tc [emoji4]

A ja na minusie prawie dwa kg ;) i nie wymiotuje ani razu mi się nie przytrafiło. Dziewczyny czy któraś z was ma tez tak bolące podbrzusze mnie nom stop boli w nocy mnie budzi nawet bol. Zastanawiam się czy to normalne może te krwiaki ? A może blizna po nadrzerke bo miałam wypalana 9 lat temu?

Cześć dziewczyny! RATUJCIE! Za mną tragiczna noc :( nie wiem już co robić. Okropnie bolą mnie stawy- ramiona, biodra, kolana. Nie mogę spać w nocy. W dzień jeszcze jakoś do wytrzymania, ale noc masakra. Nie wiem co może pomóc a nie zaszkodzi... macie jakieś doświadczenia z tym bólem?
Z dozwolonych rzeczy w ciąży musiałabyś popatrzeć czy rzeczy z żywokostem można- w razie czego wycieczka do zielarskiego bo tego nie jestem pewna.ale chyba tak. Na pewno można goździki. Ładuj do wszystkiego kawa, herbata, kompot. Ew olejek goździkowy do smarowania.
A z pokarmowymi sprawami nie masz problemów?

Albo do reumatologa, jeżeli to jakieś zapalenie stawów. Czasem w ciąży nasilają się problemy, które do tej pory raczej przebiegały bezobjawowo.
Tu masz rację, może włączyć się autoimmunologia. Ciąża to duże obciążenie dla organizmu. Jeśli to by było to to wywal w pierwszej kolejności gluten i nabiał z diety zanim zaczną Cię szprycować lekami. Powinno być lepiej.

reklama
A ja na minusie prawie dwa kg ;) i nie wymiotuje ani razu mi się nie przytrafiło. Dziewczyny czy któraś z was ma tez tak bolące podbrzusze mnie nom stop boli w nocy mnie budzi nawet bol. Zastanawiam się czy to normalne może te krwiaki ? A może blizna po nadrzerke bo miałam wypalana 9 lat temu?
Jak noe krwawisz to powinno być ok. Jak Cię to mocno niepokoi to może zapytaj lekarza.

Do góry