reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Hej dziewczyny :) umnie dziś 11+2, termin z om pokrywa mi sie z tym z pierwszego usg, 27 stycznia :) niektóre z was juz będą mie miesięczne dzieci, a ja dopiero będę rodzić :D
Od jutra mój ma tydzień wolnego, postanowiłam więc, że trzeba to jakoś wykorzystać :) na cały tydzien nie da sie wyjechać, bo ja we wtorek mam wizytę, a w czwartek babcia i trzeba ją zawieźć, wiec zdecydowalam, że urwiemy się choć na ten weekend przyszly. Celuje w Pieniny, konkretnie Szczawnica, juz mam nawet nocleg na oku. Cieszę się jak dziecko :) a w środę mam zamiar wyciągnąć mojego do lasu na grzyby i inne skarby, szyszki itp. Naogladalam się wczoraj dekoracji bożonarodzeniowych i stwierdziłam, że trzeba kompletowac skarby :D no, to taki mam plan na najblizszy tydzień.
Wymioty mi trochę przeszły, juz nie zwracam wszystkiego, senność też trochę ustala. Nic tylko sie cieszyć :)

Ja tylko balsamy nawilzajace. Bratowa mi poleciła neutrogene [emoji4] poza tym tez uwazam, ze nawilzenie skory to podstawa, a kolejna rzecz to geny. Więc chyba nie zawsze uda sie zapobiec rozstepom [emoji12]U mnie koniec 13tc [emoji4]Udanego wyjazdu, odpoczywajcie [emoji4]U mnie juz dawno ustały, ale jestem po 2 wizytach, dzidzia rośnie wszystko w porządku wiec nie martwie sie tym [emoji4] od czasu do czasu poczuje kłucie w pachwinach, albo bol piersi. A tak to spokoj [emoji4]Czemu cc? Jakie wskazania? [emoji4]Rennie mozna [emoji4]
Jestem po dwóch cc, więc trzecia to już z urzędu będzie.

Myślę że nie ma powodu do obaw;) u mnie też wszystko minęło i czuję się jakbym w ciąży nie była [emoji1]

Hej zostało jeszcze tych rogalików?? Wpraszam się! Właśnie piję kawę i nie mam co przegryźć [emoji41]
Już mało co - właśnie siostra z dzieciakami jadą na kawkę a my dopiero z obiadem heeee tak to jest jak śniadanie je się o godz 11 [emoji2] [emoji4]

Cześć dziewczyny ale drukujecie,
MojrAnka i tego się trzymajmy że bedzie ok

paulenka91 to rzeczywiście kiepsko się dzień zaczął,współczuję
wydaje mi sie że lepiej nie iść bo to zawsze emocje są. Moja babcia zmarła w dniu kiedy się dowiedziałam o pierwszej ciąży i poszłam po pogrzebie znicz zapalić.

Stelka38 jak dziś, dalej boli?
Odpoczywaj i się nie stresuj, bo to naprawdę ważne.

eulalia83, jeśli to ostroga to rano nie można stanąć ale po chwili da się rozchodzic. Mam dwie i miałam mieć zabiegi w maju ale test był pozytywny więc odpuscilam. Co do domowych sposobów to są całe rytuały i trzeba przykładać dość długo i spać ale nie próbowałam.
Nie wiem czy nie namieszalam bo nie do końca ogarniam to pisanie z góry przepraszam
Rano jest ok gorzej popołudniu i wieczorem. Sama już nie wiem zawsze chodziłam na boso lub na obcasach - może najwyższa pora przerzucić się na płaskie obuwie i kapcie po domu. Bo wyczytałam, że może to być przyczyną hmmm

Ja mam problem z najedzeniem się... To straszne ale w ogole nie czuje sytości! Skończyłam jesc i juz jestem glodna. I tak jest caly czas od kilku dni [emoji24]

Ja mam problem z najedzeniem się... To straszne ale w ogole nie czuje sytości! Skończyłam jesc i juz jestem glodna. I tak jest caly czas od kilku dni [emoji24]
Mam tak samo :) ledwie zjem, chwila minie i juz głód na nowo. A jeszcze jak w międzyczasie zwymiotuje to juz w ogole uczucie jakbym tydzień nie jadła :D

reklama
W którym tygodniu jesteście dziewczyny co wam przeszły objawy? Ja 10+4 nadal mdli i wymioty przynajmniej raz dziennie. Jeszcze chciałam was zapytać ile wam wyszła przezierność karkowa na usg prenatalnym?
Mi na każdym suwaczku inaczej, ale chyba najbardziej wiarygodny ten [emoji16]
eikt90bvetv89b7w.png

zpbnio4prx39vmvg.png

Do góry