reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Szczęśliwe Mamusie Styczniowe

[emoji110][emoji110][emoji110] za dzisiejsze wizyty

04.07 :
@MojrAnka wizyta

05.07 - @Moni2791 wizyta, @Kokoszka356 wizyta, @MojrAnka wizyta
06.07 - @kropka4x4 wizyta, @Gosia892 prenatalne, @Misza95 prenatalne, ]@asiaxkk prenatalne
11.07 @ @Tasza prenatalne
07.07 - @olakaczmarek7 wizyta
09.07 - @bojąca prenatalne
12.07 - @Moni2791 prenatalne, [USER=177813]@reqiem prenatalne
13.07 - @kropka4x4 prenatalne, @Lilli1234 prenatalne
16.07 - @Linoone prenatalne, @justys0702 prenatalne, @Zuzana1402 wizyta
17.07 - @kropka4x4 prenatalne, @justys0702 wizyta, @asiaxkk prenatalne
19.07 - @Linoone wizyta, @perell wizyta, @Asiula86 wizyta
20.07 - @alla31 wizyta
23.07 - @paulenka91 wizyta
24.07 - @Gosia892 wizyta
26.07 - @Misza95 wizyta
01.08 - @reqiem wizyta
[/USER]

Ostatnia edycja:
Jakby były jakies zmiany w kalendarzu albo dodatkowe daty to piszcie bo nie dam rady z wczoraj przejrzec forum [emoji853]

Z witaminami można nieco przesadzać, tylko muszą być w odpowiednich formach. W suplach różnwgo rodzaju trzeba uważać na formy syntetyczne bo przekraczanie tego może mieć negatywne skutki. Z pożywienia można wszystko jak ma się wyregulowany organizm i sam sobie racjonalnie dozuje na co ma ochotę.
Na rozmiar dziecka ma raczej wpływ dieta matki. Jak się utuczy i na dodatek ma cukrzycę to wiadomo że będzie duże bez udziału dużej ilości witamin.
Ja biorę teraz 1.2mg kwasu foliowego, nie da się z tym przesadzić. 5mg też jest ok.
Requiem popraw mi prenatalne na 11 lip bo zmienił sie termin.

Weźcie pod uwagę to że dziecko zgodnie z mechanizmem swojego rozwoju działa jak pasożyt. W pierwszej kolejności zaspokaja własne potrzeby. I mimo tego że teraz jeszcze jest malutkie to zmienia się nasz organizm. Rośnie macica, łożysko, wody, cycki, zwiększa się objętość krwi. To wszystko potrzebuje właściwych składników odżywczych. Więc albo dobre jedzenie w odpowiedniej ilości albo dobre suple niestety. Inaczej będziemy słabsze w pewnym momencie a i tak przed nami kupa obowiązków z czasem więc dobrze by było sobie tego nie pogarszać.

Takie coś mi wysłała przyjaciółka, uczy się na dietetyka, ale też nie wiem na ile wiarygodne źródło [emoji16]
Screenshot_20180704-095042.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180704-095042.jpg
    Screenshot_20180704-095042.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 310
Mam głupie pytanie [emoji16] bo wybieramy się w weekend do Wisły. Co myślicie o wyciągu takim krzesełkowym? Można w ciąży czy to jednak za duża i nagła zmiana ciśnienia? Dodam, że to nie jakieś wysokoe góry jak Tatry, ale jednak.

reklama
Mam głupie pytanie [emoji16] bo wybieramy się w weekend do Wisły. Co myślicie o wyciągu takim krzesełkowym? Można w ciąży czy to jednak za duża i nagła zmiana ciśnienia? Dodam, że to nie jakieś wysokoe góry jak Tatry, ale jednak.
Te wyciągi w Wiśle nie są wysokie to myślę że nic Ci nie będzie [emoji6]

Do góry