reklama
alla31
Fanka BB :)
No to praktycznie ten zestaw co ja [emoji4]ja biorę eutyorx na tarczyce, dupka i kwas foliowy, magnez nic więcej. Teraz jak kwas mi sie skończy tez jakiś kompleks witamin sobie zakupie
Ja biorę letrox na tarczyce, duphaston, urosept i pregna plus. Najgorszy dla mnie do polkniecia jest urosept, bo ma słodką otoczke. Bleeja biorę eutyorx na tarczyce, dupka i kwas foliowy, magnez nic więcej. Teraz jak kwas mi sie skończy tez jakiś kompleks witamin sobie zakupie
Stelka38
Ja biore kwas foliowy, pregna DHA i zakladam luteine. Jutro mam usg. Lekarz powiwdzial, ze po tym badaniu zdecyduje czy mozna juz odstawic luteine. Ale nie wiem jak to bedzie bo od wczoraj mam bol brzucha w dole i po lewej stronie i w krzyzu mnie szarpie. A kwas foliowy powiedzial, ze do 14 tygodnia bede brala a inne witaminy mam brac z pozywienia - chemii jak najmniej
paulenka91
Ja już jem właśnie 2 opakowanie pregny ale tam jest kwas foliowy to już dodatkowo nie biorę.Mij lekarz mowi ze kwas conajmniej do 14 tyg bo wykształca sie ciagle układ nerwowy, a foliany w tym biora udział. I dupka tez mi dal jeszcze jedno opakowanie, gdzies do 14tyg. A pozniej Pregnal plus bo zawiera złotą piatke skladnikow.
Monika11118
Ja biorę tylko prenatal duo
paulenka91
Też po calym dniu krzyż mi siada.dziwie się że już tak szybko.Ja biore kwas foliowy, pregna DHA i zakladam luteine. Jutro mam usg. Lekarz powiwdzial, ze po tym badaniu zdecyduje czy mozna juz odstawic luteine. Ale nie wiem jak to bedzie bo od wczoraj mam bol brzucha w dole i po lewej stronie i w krzyzu mnie szarpie. A kwas foliowy powiedzial, ze do 14 tygodnia bede brala a inne witaminy mam brac z pozywienia - chemii jak najmniej
reqiem
No tylko tam jest ta dawka podstawowa kwasu, a on twierdzi, że teraz kwas najwazniejszy i biore tą 5mg na recepte. Ile bobo potrzebuje to weźmie, a reszte sie wysika, a witaminy z pożywienia, a w II trymestrze dopiero zmniejszyć kwas do podstawy i reszte składników można sobie suplementować. Ale tylko DHA, żelazo, jod i wit D, wiecej ponoc nie kombinować bo tylko propaganda firm fameceutycznych.Ja już jem właśnie 2 opakowanie pregny ale tam jest kwas foliowy to już dodatkowo nie biorę.
A te witaminy to Wam lekarze zalecili czy same bierzecie?
reklama
Mi lekarz zalecił jakieś drogie, więc kupuje prenatal uno, potem prenatal duo. Tyle, że ja nie biorę codziennie, tylko co 2-3 dni. Bo jak się bierze za dużo witamin to potem duże dzieci się rodzą rok temu brałam co 2 dzień i mój Bobo miał 3600g. Większego nie dam rady urodzić, więc sobie dawkuję tą witaminową przyjemnośćNo tylko tam jest ta dawka podstawowa kwasu, a on twierdzi, że teraz kwas najwazniejszy i biore tą 5mg na recepte. Ile bobo potrzebuje to weźmie, a reszte sie wysika, a witaminy z pożywienia, a w II trymestrze dopiero zmniejszyć kwas do podstawy i reszte składników można sobie suplementować. Ale tylko DHA, żelazo, jod i wit D, wiecej ponoc nie kombinować bo tylko propaganda firm fameceutycznych.
A te witaminy to Wam lekarze zalecili czy same bierzecie?