reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Dzięki [emoji4] człowiek dwa razy chodził w ciąży a nic nie pamięta [emoji23] ja ostatnio sobie dorzuciłam DHA od 13 TC .

reklama
ja biorę eutyorx na tarczyce, dupka i kwas foliowy, magnez nic więcej. Teraz jak kwas mi sie skończy tez jakiś kompleks witamin sobie zakupie

ja biorę eutyorx na tarczyce, dupka i kwas foliowy, magnez nic więcej. Teraz jak kwas mi sie skończy tez jakiś kompleks witamin sobie zakupie
Ja biorę letrox na tarczyce, duphaston, urosept i pregna plus. Najgorszy dla mnie do polkniecia jest urosept, bo ma słodką otoczke. Blee

Ja biore kwas foliowy, pregna DHA i zakladam luteine. Jutro mam usg. Lekarz powiwdzial, ze po tym badaniu zdecyduje czy mozna juz odstawic luteine. Ale nie wiem jak to bedzie bo od wczoraj mam bol brzucha w dole i po lewej stronie i w krzyzu mnie szarpie. A kwas foliowy powiedzial, ze do 14 tygodnia bede brala a inne witaminy mam brac z pozywienia - chemii jak najmniej :)

Mij lekarz mowi ze kwas conajmniej do 14 tyg bo wykształca sie ciagle układ nerwowy, a foliany w tym biora udział. I dupka tez mi dal jeszcze jedno opakowanie, gdzies do 14tyg. A pozniej Pregnal plus bo zawiera złotą piatke skladnikow.
Ja już jem właśnie 2 opakowanie pregny ale tam jest kwas foliowy to już dodatkowo nie biorę.

Ja biore kwas foliowy, pregna DHA i zakladam luteine. Jutro mam usg. Lekarz powiwdzial, ze po tym badaniu zdecyduje czy mozna juz odstawic luteine. Ale nie wiem jak to bedzie bo od wczoraj mam bol brzucha w dole i po lewej stronie i w krzyzu mnie szarpie. A kwas foliowy powiedzial, ze do 14 tygodnia bede brala a inne witaminy mam brac z pozywienia - chemii jak najmniej :)
Też po calym dniu krzyż mi siada.dziwie się że już tak szybko.

Ja już jem właśnie 2 opakowanie pregny ale tam jest kwas foliowy to już dodatkowo nie biorę.
No tylko tam jest ta dawka podstawowa kwasu, a on twierdzi, że teraz kwas najwazniejszy i biore tą 5mg na recepte. Ile bobo potrzebuje to weźmie, a reszte sie wysika, a witaminy z pożywienia, a w II trymestrze dopiero zmniejszyć kwas do podstawy i reszte składników można sobie suplementować. Ale tylko DHA, żelazo, jod i wit D, wiecej ponoc nie kombinować bo tylko propaganda firm fameceutycznych.
A te witaminy to Wam lekarze zalecili czy same bierzecie?

reklama
No tylko tam jest ta dawka podstawowa kwasu, a on twierdzi, że teraz kwas najwazniejszy i biore tą 5mg na recepte. Ile bobo potrzebuje to weźmie, a reszte sie wysika, a witaminy z pożywienia, a w II trymestrze dopiero zmniejszyć kwas do podstawy i reszte składników można sobie suplementować. Ale tylko DHA, żelazo, jod i wit D, wiecej ponoc nie kombinować bo tylko propaganda firm fameceutycznych.
A te witaminy to Wam lekarze zalecili czy same bierzecie?
Mi lekarz zalecił jakieś drogie, więc kupuje prenatal uno, potem prenatal duo. Tyle, że ja nie biorę codziennie, tylko co 2-3 dni. Bo jak się bierze za dużo witamin to potem duże dzieci się rodzą ;) rok temu brałam co 2 dzień i mój Bobo miał 3600g. Większego nie dam rady urodzić, więc sobie dawkuję tą witaminową przyjemność ;)

Do góry