reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Dziewczyny którego terminu się trzymać jak szłam do lekarza to był 11+4 według ostatniego USG liczyłam a na USG z poniedziałku 12+2 i już nie wiem czyli termin by znów mi się przesunął z 10stycznia na niżej czy jak to?a mi tylko i wyłącznie z USG może liczyć nie z ostatniej miesiaczki.(pozna owulacja)
Z pierwszego USG

reklama
Dziewczyny co za ulga [emoji1] już po prenatalnych i wszystko jest w porządku. 158 uderzeń /min serducha i 6,5 cm długości [emoji2] przedstawiam wam moją córeczkę [emoji7] [emoji173] Zobacz załącznik 871381
Gratuluję przepiękniej krolewny [emoji173]
Ja czuje ze tez bede miala coreczke. [emoji4]

Dziewczyny pamietajcie, ze z tą teoria Ramziego chodzi o kosmowke a nie o zarodek. W artykule mamyginekolog jest tez wyjasnione że ze zdjecia raczej tego nie poznamy bo nie wiemy od ktorej strony lekarz badal sonda czy jakos tak [emoji4]

U nas dla chlopca od 20 lat wybrane imię Piotr. A dla dziewczynki....No cóż... chyba damy prawo wyboru starszym córkom (oczywiście po naszej akceptacji żeby jakiejś Jessicy nie było [emoji23]). Coś ostatnio słyszałam o Marysi więc może Marysia?

Dziewczyny którego terminu się trzymać jak szłam do lekarza to był 11+4 według ostatniego USG liczyłam a na USG z poniedziałku 12+2 i już nie wiem czyli termin by znów mi się przesunął z 10stycznia na niżej czy jak to?a mi tylko i wyłącznie z USG może liczyć nie z ostatniej miesiaczki.(pozna owulacja)
Liczy się pierwsze usg. To w 6-8 tyg. :)

U nas synkowi imię wybierał mój mąż, więc moja kolej. Mam parę typów, ale czekam na płeć najpierw. Ale ja się trochę naczekam, pewnie do połówkowego, bo mój lekarz nie patrzy nawet na płeć wcześniej. Wg niego wszystko się zmienia i nie ma co gdybać. Za to jak już stwierdzi, to się sprawdza :)

U nas dla chlopca od 20 lat wybrane imię Piotr. A dla dziewczynki....No cóż... chyba damy prawo wyboru starszym córkom (oczywiście po naszej akceptacji żeby jakiejś Jessicy nie było [emoji23]). Coś ostatnio słyszałam o Marysi więc może Marysia?
Marysie to fajne dziewczyny[emoji1] moja chrzesnica i przyjaciółka mają tak na imię [emoji6]

A co sądzicie o imieniu Irmina? Irminka, Inka, Inusia :) podoba mi się od dawien dawna, ale nie wiem sama :)

A co sądzicie o imieniu Irmina? Irminka, Inka, Inusia :) podoba mi się od dawien dawna, ale nie wiem sama :)
Imię ładne ale pamiętaj że to wam ma się podobać [emoji6] ja na przykład nigdy bym nie dała imienia które mi się z kimś źle kojarzy [emoji23] tak już mam. Jak kogoś nie lubię to i imię mi brzydnie [emoji1]

reklama
My coś kiedyś gadaliśmy o Kajatanie albo Piotrze. Mi sie podoba od zawsze Wiktor i Artur (ale to był zawsze mój wymarzony mąż w dziecinstwie [emoji16], zawsze jako mała dziewczyna , a potem starsza wyobrażałam sobie ślub i dom to był tam Artur, a trafił mi się Paweł) , a a ogole na naszym ślubie pod koniec ksiądz cos tam gadał i mówi ".. Agnieszce i Tomaszowi.." haha do tej mamy z tego wszyscy "beke", więc może i ten Tomek za synka [emoji4]
A dziewczynki to podoba nam się Aleksandra, mi Emilia i chyba tylem ja w ogole lubie imiona, ktore można różnorako odmieniać tak jak właśnie Aleksanda. Brzmi "poważnie" w całości, na studniach czy w pracy, a Ola, Olcia, Olusia dla małej słodkiej dziewczynki, a dla nastolatki "Olka". Hehe sorki za wywód. Troche głośno myśle [emoji23]

Do góry