reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Hej mam pytanie, macie jakieś bezpieczny i sprawdzony lek na opryszczke? Dziś mnie zaatakowała od lat nie miałam a akurat teraz się przyplatala ☹
Ja miałam opryszczke jakieś 2 tyg temu. W aptece mi powiedzieli , że spokojnie mogę stosować maści, których używałam przed ciąża bo one nie przenikają głębiej. Używałam chyba maści HASCOVIR.

reklama
Piękny widok [emoji7] uwielbiam góry ale bywam rzadko mimo że mam zaledwie 2 godziny drogi.. oj wybierzemy się jeszcze tego lata!!
Jak Wam droga minęła?
My w zeszłym roku we wrześniu byliśmy nad morzem (ja pierwszy raz w życiu [emoji23]) było mega;)
Droga minęła bardzo dobrze, wyjechaliśmy o 3w nocy więc część drogi jeszcze przespałam. Potem jeden postój na jedzenie i o 12 byliśmy na miejscu.

Lekarz prywatny skierował mnie do prywatnej przychodni, którą założył ordynator oddziału ginekologii w szpitalu w moim mieście. Ale jak widać umowę z NFZ mają, bo ja mam badanie refundowane. I tam zatrudniają specjalistów. Z tego co wyczytałam, czterech lekarzy wykonuje prenatalne.

A co to za przychodnia?

Lekarz prywatny skierował mnie do prywatnej przychodni, którą założył ordynator oddziału ginekologii w szpitalu w moim mieście. Ale jak widać umowę z NFZ mają, bo ja mam badanie refundowane. I tam zatrudniają specjalistów. Z tego co wyczytałam, czterech lekarzy wykonuje prenatalne.
Dobrze rozumiem, że bardziej zadowolona jesteś z badań na NFZ ale.wukonanuch w klinice niż tych prywatnych? Ja się właśnie zastanawiam czy miejsce w którym robię jest ok. To jest prywatny szpital, badanie jest poprzedzone wizytą u genetyka (nie wiem czy też miałyście wywiad rodzinny i drzewka rysowanie?). I dopiero wyznaczony termin badań (miałam widełki w konkretnym tygodniu). Ostatecznie badanie mam w 13+3 więc dość poznawo (mogłam tydzień wcześniej ale termin mi nie pasował). I po badaniu mam kolejną wizytę z genetykiem po 4 dniach w celu omówienia wyników. A u was widzę, że wszystko w zasadzie macie podczas jednej wizyty i już sama zdurnialam.

Dziewczyny co za ulga [emoji1] już po prenatalnych i wszystko jest w porządku. 158 uderzeń /min serducha i 6,5 cm długości [emoji2] przedstawiam wam moją córeczkę [emoji7] [emoji173]
IMG_20180627_094831.jpg

Załączniki

• IMG_20180627_094831.jpg
    IMG_20180627_094831.jpg
    99,8 KB · Wyświetleń: 320
reklama
Do góry