Najwyższy wynik tsh miałam 30 [emoji16] na szczęście nie w ciąży. A najniższy 0 [emoji23] w czasie ciąży obowiązkowo trzeba badać i rada dla tych które w ciąży mają wynik ok- sprawdźcie też tarczyce ok rok po porodzie.Mi gin na wizycie mówił, że miał pacjentkę, która się oburzyła, że jej każe drugi raz w ciąży robić TSH. I jak przyszła do niego z wynikiem, to miała TSH 12 i trochę spuściła z tonu [emoji6]więc Ten wynik pod 4, to nie jest jeszcze taki najgorszy [emoji6]
reklama
Piszę, że jest to wynik w normie. Dąży się do niższego właśnie że względu na ewentualną ciążę. W ciąży do 2.5 się przyjmuje jako normę aczkolwiek dąży się do nieco niższego. P.S U mnie nigdy nie dażono do 1 tylko do poniżej 2Wynik 3,5 po za ciąża też nie jest dobry..u kobiety w wieku rozrodczym zawsze dąży się do wyniku około 1.. ja jak miałam pow. 3 to endo mi już zwiększał dawkę Euthyroxu. Perell , będzie wszystko dobrze tylko trzeba ustawić dawkę . Przy tarczycy ważne jest szybkie działanie.
A jako ciekawostkę powiem.wam że moja gin jest tak beznadziejna, że mimo iż poinformowałam że mam niedoczynność tarczycy wtórna nie dała mi skierowania na tsh i nawet nie wspomniała że powinnam jak najszybciej skonsultować się z endokrynologiem dobrze, że człowiek wie już co i jak
U mnie było pH też 7, a leukocyty 2-3 ale też nie wiem jak to jest. Grunt że lekarz powiedział że jest ok [emoji6]
A ja dzisiaj się dziwnie czuje. Rano miałam powera to trochę rzeczy sobie w końcu pozalatwialam a teraz tak mega ciężko mi się oddycha. Wykończyć się idzie. Muszę zapytać gina na wizycie o co chodzi z tym oddychaniem bo często tak mam i trochę mnie to niepokoi.
Co do prenatalnych to jakoś po niedzieli się wybiorę. I zastanawiam sie właśnie czy mogę iść rano we wtorek na prenatalne a później na wizytę do mojego lekarza. Można mieć dwa razy usg jednego dnia? Powiem wam że jak od początku trzymałam dystans do wszystkiego tak teraz też sobie wkrecam różne rzeczy i stresuje się przed tym usg jak nie wiem [emoji58]
Mam dzisiaj to samo z tym oddychaniem, do tego zawroty głowy i strasznie mi słabo. A rano było super. Naczytałam się i dalej nie wiem czy to normalne... Też muszę zapytać, ale wizyta dopiero za tydzień.
Kokoszka356
Fanka BB :)
Ja idę we wtorek to napisze co mi powiedział [emoji6] a mierzysz sobie ciśnienie? Bo ja mam niskie i zastanawiam się czy to nie od tegoMam dzisiaj to samo z tym oddychaniem, do tego zawroty głowy i strasznie mi słabo. A rano było super. Naczytałam się i dalej nie wiem czy to normalne... Też muszę zapytać, ale wizyta dopiero za tydzień.
Ja idę we wtorek to napisze co mi powiedział [emoji6] a mierzysz sobie ciśnienie? Bo ja mam niskie i zastanawiam się czy to nie od tego
Właśnie miałam zamiar, może rzeczywiście od tego bo ostatnio też miałam niskie.
Kokoszka356
Śliczny brzuszek już masz[emoji7] a to spodnie czy legginsy? Wyglądają super. Też się przymierzam do kupna ale dopiero w przyszłym miesiącu bo w tym już wyplukalam się z kasiury [emoji12]Ja dzisiaj kupiłam spodnie z h&m ciążowe i polecam bardzo, super rozciągliwe i nic nie uwiera.
Przy okazji mój prawie 10 tyg bibek
Kokoszka356
Ja mierze od tygodnia codziennie i średnio mam 95/55. Nie jest jakieś tragiczne ale może powoduje te objawyWłaśnie miałam zamiar, może rzeczywiście od tego bo ostatnio też miałam niskie.
reklama