reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Mi gin na wizycie mówił, że miał pacjentkę, która się oburzyła, że jej każe drugi raz w ciąży robić TSH. I jak przyszła do niego z wynikiem, to miała TSH 12 i trochę spuściła z tonu [emoji6]więc Ten wynik pod 4, to nie jest jeszcze taki najgorszy [emoji6]
Najwyższy wynik tsh miałam 30 [emoji16] na szczęście nie w ciąży. A najniższy 0 [emoji23] w czasie ciąży obowiązkowo trzeba badać i rada dla tych które w ciąży mają wynik ok- sprawdźcie też tarczyce ok rok po porodzie.

reklama
Wynik 3,5 po za ciąża też nie jest dobry..u kobiety w wieku rozrodczym zawsze dąży się do wyniku około 1.. ja jak miałam pow. 3 to endo mi już zwiększał dawkę Euthyroxu. Perell , będzie wszystko dobrze tylko trzeba ustawić dawkę . Przy tarczycy ważne jest szybkie działanie.
Piszę, że jest to wynik w normie. Dąży się do niższego właśnie że względu na ewentualną ciążę. W ciąży do 2.5 się przyjmuje jako normę aczkolwiek dąży się do nieco niższego. P.S U mnie nigdy nie dażono do 1 tylko do poniżej 2

A jako ciekawostkę powiem.wam że moja gin jest tak beznadziejna, że mimo iż poinformowałam że mam niedoczynność tarczycy wtórna nie dała mi skierowania na tsh i nawet nie wspomniała że powinnam jak najszybciej skonsultować się z endokrynologiem dobrze, że człowiek wie już co i jak

U mnie było pH też 7, a leukocyty 2-3 ale też nie wiem jak to jest. Grunt że lekarz powiedział że jest ok [emoji6]

A ja dzisiaj się dziwnie czuje. Rano miałam powera to trochę rzeczy sobie w końcu pozalatwialam a teraz tak mega ciężko mi się oddycha. Wykończyć się idzie. Muszę zapytać gina na wizycie o co chodzi z tym oddychaniem bo często tak mam i trochę mnie to niepokoi.

Co do prenatalnych to jakoś po niedzieli się wybiorę. I zastanawiam sie właśnie czy mogę iść rano we wtorek na prenatalne a później na wizytę do mojego lekarza. Można mieć dwa razy usg jednego dnia? Powiem wam że jak od początku trzymałam dystans do wszystkiego tak teraz też sobie wkrecam różne rzeczy i stresuje się przed tym usg jak nie wiem [emoji58]

Mam dzisiaj to samo z tym oddychaniem, do tego zawroty głowy i strasznie mi słabo. A rano było super. Naczytałam się i dalej nie wiem czy to normalne... Też muszę zapytać, ale wizyta dopiero za tydzień.

Mam dzisiaj to samo z tym oddychaniem, do tego zawroty głowy i strasznie mi słabo. A rano było super. Naczytałam się i dalej nie wiem czy to normalne... Też muszę zapytać, ale wizyta dopiero za tydzień.
Ja idę we wtorek to napisze co mi powiedział [emoji6] a mierzysz sobie ciśnienie? Bo ja mam niskie i zastanawiam się czy to nie od tego

Ja dzisiaj kupiłam spodnie z h&m ciążowe i polecam bardzo, super rozciągliwe i nic nie uwiera.

Przy okazji mój prawie 10 tyg bibek :D

Załączniki

• 36063794_851348108396351_2012424527316779008_n.jpg
    36063794_851348108396351_2012424527316779008_n.jpg
    379,7 KB · Wyświetleń: 90
Ja dzisiaj kupiłam spodnie z h&m ciążowe i polecam bardzo, super rozciągliwe i nic nie uwiera.

Przy okazji mój prawie 10 tyg bibek :D
Śliczny brzuszek już masz[emoji7] a to spodnie czy legginsy? Wyglądają super. Też się przymierzam do kupna ale dopiero w przyszłym miesiącu bo w tym już wyplukalam się z kasiury [emoji12]

reklama
A mnie dzisiaj jakos brzuch boli. Jechalam 200km autem i niby leginsy mialam ale po polowie trasy tak mnie uwierały w brzuch ze szok. Mam nadzieje ze nic sobie nie narobiłam tym [emoji853]

Do góry