reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Wiem jak się czujesz bo mam podobnie. Ja mam we wtorek prenatalne i środę zwykłe. Wszyscy mówią będzie dobrze a ja i tsk swoje i się nakręcam [emoji33]
Dobrze, że przez te zawirowania z Majcią nie miałam zbytnio czasu żeby o tym myśleć [emoji846] Ja z kolei jutro imieniny u siostry chociaż nie wiem czy w ogóle się wybierzemy zależy jak tam z Majcią będzie chociaż już żyłki od dupki odeszły i już od rana dokazuje [emoji16]
Życzę udanej imprezki i żeby w końcu te mdłości ci odpuściły bo wiem jak to jest mi na szczęście tylko sporadycznie niedobrze - da się żyć. A co do pleców - niech mąż się wykaże i Cię pomasuje od razu lepiej się poczujesz
Właśnie mąż połamany też bo podjazd robił[emoji16]

reklama
Aa widzisz to dziękuję, bo ja poprzednio zawsze 5 miałam i myślałam, że za wysoko
No właśnie też patrzyłam norma do 7 ale za to leukocyty mi wyszły coś takiego.rozumiecie coś z tego?
1529673742595.jpg

Załączniki

• 1529673742595.jpg
    1529673742595.jpg
    552,9 KB · Wyświetleń: 279
No właśnie też patrzyłam norma do 7 ale za to leukocyty mi wyszły coś takiego.rozumiecie coś z tego?Zobacz załącznik 869957
U mnie było pH też 7, a leukocyty 2-3 ale też nie wiem jak to jest. Grunt że lekarz powiedział że jest ok [emoji6]

A ja dzisiaj się dziwnie czuje. Rano miałam powera to trochę rzeczy sobie w końcu pozalatwialam a teraz tak mega ciężko mi się oddycha. Wykończyć się idzie. Muszę zapytać gina na wizycie o co chodzi z tym oddychaniem bo często tak mam i trochę mnie to niepokoi.

Co do prenatalnych to jakoś po niedzieli się wybiorę. I zastanawiam sie właśnie czy mogę iść rano we wtorek na prenatalne a później na wizytę do mojego lekarza. Można mieć dwa razy usg jednego dnia? Powiem wam że jak od początku trzymałam dystans do wszystkiego tak teraz też sobie wkrecam różne rzeczy i stresuje się przed tym usg jak nie wiem [emoji58]

Oczywiście pójdę, ale mam nadzieję że Euthyrox pomoże puki nie dostanę się na wizytę.
Endokrynolog też przepisz eutyrox najwyżej zmieni dawkę. W ciąży normy są inne. Poza ciążą Twój wynik miescilby się w normie więc głową do góry. I najważniejsze...wcale nie musiałaś mieć takiego wyniku od początku bo niedoczynność nasila się wraz zdaniem ciąży. Ja na samym początku wynik miałam 1.9 A 3 tyg później już 2.1 więc u Ciebie ten wynik też może być taki dopiero od jakiegoś czasu a nie samego początku. Bądź dobrej myśli.

Endokrynolog też przepisz eutyrox najwyżej zmieni dawkę. W ciąży normy są inne. Poza ciążą Twój wynik miescilby się w normie więc głową do góry. I najważniejsze...wcale nie musiałaś mieć takiego wyniku od początku bo niedoczynność nasila się wraz zdaniem ciąży. Ja na samym początku wynik miałam 1.9 A 3 tyg później już 2.1 więc u Ciebie ten wynik też może być taki dopiero od jakiegoś czasu a nie samego początku. Bądź dobrej myśli.
Dzięki za słowa otuchy :-)

Mi gin na wizycie mówił, że miał pacjentkę, która się oburzyła, że jej każe drugi raz w ciąży robić TSH. I jak przyszła do niego z wynikiem, to miała TSH 12 i trochę spuściła z tonu [emoji6]więc Ten wynik pod 4, to nie jest jeszcze taki najgorszy [emoji6]

Wynik 3,5 po za ciąża też nie jest dobry..u kobiety w wieku rozrodczym zawsze dąży się do wyniku około 1.. ja jak miałam pow. 3 to endo mi już zwiększał dawkę Euthyroxu. Perell , będzie wszystko dobrze tylko trzeba ustawić dawkę . Przy tarczycy ważne jest szybkie działanie.

reklama
Wynik 3,5 po za ciąża też nie jest dobry..u kobiety w wieku rozrodczym zawsze dąży się do wyniku około 1.. ja jak miałam pow. 3 to endo mi już zwiększał dawkę Euthyroxu. Perell , będzie wszystko dobrze tylko trzeba ustawić dawkę . Przy tarczycy ważne jest szybkie działanie.

W nowych podejściach do tematu lekarze sugerują górną granicę na 2 lub 2.5 . Szczególnie pod kątem zajścia w ciążę i jek utrzymania. Ale wdrożone leki ppwinny szybko pomóc więc raczej nie ma się co martwić.

Do góry