Ale do innego gina oczywiście skoro zasugerował że masz chodzić do niego prywatnie to niech spada.To może chodz do jednego i drugiego skoro masz już założona kartę ciazy, w sumie nic nie szkodzi. Ja też myślałam aby tak zrobić ale ja to już chyba przejmuje się ta ciąża aż za bardzo.
reklama
Ja mam dzisiaj usg prenatalne i bardzo się stresuje. Tak jak czytałam posty to się zastanawiałam właśnie....6 styczeń i 11 tc? To jak oni to obliczaja? W ogóle nie śpię ostatnio bo myślę ciągle o dzidzi czy wszystko będzie ok. A jak u Was? To moja druga ciąż A i nie pamiętam abym w pierwszej była aż tak przejęta, a mówią że druga to już mniej stresu. Tylko u mnie było 10 lat przerwy więc pewnie dlatego
Widzę ze masz podobna przerwę do mojej
No ja na pewno się stresuje bardziej...pewnie z racji wieku- mojego oczywiście patrzę na te wszystkie mamy i sobie myślę że może jestem za staraWidzę ze masz podobna przerwę do mojejsyn ma obecnie 9 lat rocznikowo będzie 10 lat różnicy między dzieciakami. Ja się chyba bardziej stresuje niż przy pierwszej ciazy...
Martwię się o maluszka i zastanawiam się czy będę kupować sukieneczki czy jak kiedyś spodenasy
Na dodatek moja gin złamała rękę i mam zastępstwo które nie bardzo mi odpowiada już nawet zastanawiałam się nad zmianą lekarza ale chyba już naprawdę wariuje. A Ty jesteś zadowolona z lekarza?
No ja na pewno się stresuje bardziej...pewnie z racji wieku- mojego oczywiście patrzę na te wszystkie mamy i sobie myślę że może jestem za stara
Martwię się o maluszka i zastanawiam się czy będę kupować sukieneczki czy jak kiedyś spodenasy
Na dodatek moja gin złamała rękę i mam zastępstwo które nie bardzo mi odpowiada już nawet zastanawiałam się nad zmianą lekarza ale chyba już naprawdę wariuje. A Ty jesteś zadowolona z lekarza?
Jestem zadowolona ale rozważam zmianę... rozważam dlatego ze do którego chodzę mam za darmo w pakiecie medicover wiec badania za darmo jest jedno ale lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu. Rozważam nad zmiana żeby chodzić prywatnie do pani ginekolog która pracuje w Warszawie
Kokoszka356
Fanka BB :)
Z kalkulatora mi wyszło na 5 stycznia więc prawie tak samo jak z usg. Dokładnie mam 11t+4d. Ja po prostu staram się nie myśleć że coś może być nie tak. Chociaż łatwo nie jest. Bo glowa sama myśli napędza [emoji6] przedwczoraj śniło mi się że urodziłam synka a dziś w nocy że poronilam brrr... Okropny sen [emoji29] w każdym razie mimo że staram się trzymać w miarę zdrowy dystans to śmieję się że chyba do samego porodu znajdę sobie sama powody do zmartwień [emoji6]Ja mam dzisiaj usg prenatalne i bardzo się stresuje. Tak jak czytałam posty to się zastanawiałam właśnie....6 styczeń i 11 tc? To jak oni to obliczaja? W ogóle nie śpię ostatnio bo myślę ciągle o dzidzi czy wszystko będzie ok. A jak u Was? To moja druga ciąż A i nie pamiętam abym w pierwszej była aż tak przejęta, a mówią że druga to już mniej stresu. Tylko u mnie było 10 lat przerwy więc pewnie dlatego
violetta.sc
Ja niestety śluzu mam tak ogólnie dużo, a nie muszę się oszczędzać. Plamień na szczęście póki co zero. Ale wczoraj poroniła moja przyjaciółka, to co miała bliźniaki mieć i się strasznie zdołowałam tym faktem. Jeszcze musi czekać do kutra na zabieg i z martwą ciążą chodzić, bo terminów nie ma, bo podobno 5-6 dziennie takich zabiegów robią. Straszne. Żadnych objawów nie miała. Poszła na wizytę i się okazało, że przestała się ciąża rozwijać. Jakaś wada genetyczna płodu.
Za tydzień mam prenatalne w Klinice specjalistycznej, muszę wytrzymać cierpliwie.
To straszne...
reqiem
Mamy zdecydowanie zbyt powszechny dostęp do internetu i co niektóre za dużo czasu, ja w pracy jak sie nudze to przeglądam forum i ciągle natknę sie na wpisy o poronieniach, martych ciążach, zespole downa, wadach genetycznych i ogole sie schizuje że hej i dłuży mi się do wizyty kolejnej jak cholera przez to. Ale potem nastawiam umysł, że co bedzie to bedzie i tyle i nie zmienie tego swoim czytaniem "głupot" i tylko sie nakrecam, a tak w ogole to przecez bedzie dobrze! Ale nastepnego dnia w pracy znowu przychodzi moment przegladania internetów i... Błędne koło [emoji23][emoji23]
Mam to samo i już się zastanawiam jak wytrzymam do 6 lipca do wizyty i czy na wizycie będzie USG? Myśl o martwej ciąży mnie prześladuje [emoji21] A to przecież już trzecia ciąża więc teoretycznie powinnam być spokojniejsza. Ale co ma być to będzie- nic więcej nie jestem.w.stanoe zrobić by było dobrzeMamy zdecydowanie zbyt powszechny dostęp do internetu i co niektóre za dużo czasu, ja w pracy jak sie nudze to przeglądam forum i ciągle natknę sie na wpisy o poronieniach, martych ciążach, zespole downa, wadach genetycznych i ogole sie schizuje że hej i dłuży mi się do wizyty kolejnej jak cholera przez to. Ale potem nastawiam umysł, że co bedzie to bedzie i tyle i nie zmienie tego swoim czytaniem "głupot" i tylko sie nakrecam, a tak w ogole to przecez bedzie dobrze! Ale nastepnego dnia w pracy znowu przychodzi moment przegladania internetów i... Błędne koło [emoji23][emoji23]
Mamy zdecydowanie zbyt powszechny dostęp do internetu i co niektóre za dużo czasu, ja w pracy jak sie nudze to przeglądam forum i ciągle natknę sie na wpisy o poronieniach, martych ciążach, zespole downa, wadach genetycznych i ogole sie schizuje że hej i dłuży mi się do wizyty kolejnej jak cholera przez to. Ale potem nastawiam umysł, że co bedzie to bedzie i tyle i nie zmienie tego swoim czytaniem "głupot" i tylko sie nakrecam, a tak w ogole to przecez bedzie dobrze! Ale nastepnego dnia w pracy znowu przychodzi moment przegladania internetów i... Błędne koło [emoji23][emoji23]
Masz racje !! Za dużo czasu na przemyślenia teraz sobie mysle ze te wizyty co dwa tyg są dobre bo wiem ze wszystko ok na bieżąco
reklama
paulenka91
Ja od 3 tyg nic nie czytam i jestem spokojna ale teraz w poniedziałek wizyta i zaczynam być kłębkiem nerwów[emoji6]Mamy zdecydowanie zbyt powszechny dostęp do internetu i co niektóre za dużo czasu, ja w pracy jak sie nudze to przeglądam forum i ciągle natknę sie na wpisy o poronieniach, martych ciążach, zespole downa, wadach genetycznych i ogole sie schizuje że hej i dłuży mi się do wizyty kolejnej jak cholera przez to. Ale potem nastawiam umysł, że co bedzie to bedzie i tyle i nie zmienie tego swoim czytaniem "głupot" i tylko sie nakrecam, a tak w ogole to przecez bedzie dobrze! Ale nastepnego dnia w pracy znowu przychodzi moment przegladania internetów i... Błędne koło [emoji23][emoji23]