reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

No dobra , ale ja nie chcę ich karty itp,nie potrzebuje tego , chce tylko te wyniki..Może po prostu pójdę do rejestracji i prosto z mostu powiem że chciałabym odebrać swoje wyniki badań - ciekawe co zrobią [emoji848]
Idź, nie masz nic do stracenia. Jak zapytają po co to powiesz że zmieniasz lekarza na innego z NFZ i nie chcesz znów robić badań. Moim zdaniem masz prawo do posiadania tych wyników.

reklama
To gratulacje, byłaś juz na wizycie? Słyszeliście serduszko? [emoji4]
I skad jesteś?
Przykro mi z powodu utraty najbliższych, na pewno będą wspierać Cie z góry 8 świetnie dasz sobie rade [emoji4]
Tak byłam już na wizycie nawet dwa razy na szczęście moja Pani ginekolog nie bierze pod uwagę ilość usg refundowanych przez NFZ i robi je co wizytę jak to mówi jest spokojniejsza gdy słyszy bijące serduszko, Słyszeliśmy to nie samowite przeżycie aż łezka stanęła w oku. Jestem z woj opolskiego

Mam 23 lata to moja pierwsza ciąża jestem strasznie szczęśliwa staraliśmy się o dzdzie prawie 2 lata już zastanawialiśmy się nad badaniami a tu taka niespodzianka i to w moje urodziny zrobiłam test i zobaczyłam dwie kreseczki najlepszy prezent. Trochę się obawiam ponieważ zostałam sama rok temu umarła mi mama a niespełna pół roku po niej najbliższa siostra nie wiem jak sobie dam radę ale mam nadzieję że będą pomagać mi z góry.
Współczuję strat ale.dasz sobie radę. Nie zostałaś sama...masz przecież partnera- ojca dzieciątka. I od tej chwili już nigdy nie będziesz sama bo.masz swoje maleństwo.

No dobra , ale ja nie chcę ich karty itp,nie potrzebuje tego , chce tylko te wyniki..Może po prostu pójdę do rejestracji i prosto z mostu powiem że chciałabym odebrać swoje wyniki badań - ciekawe co zrobią [emoji848]
Wyników nikt Ci nie wyda, bo jest to własność placówki ani tym bardziej kartoteki, bez przesady idź i powiedz, że chcesz ksero od maja br. Za stronę zapłacisz ok 30-40 gr i podbija Ci za zgodność z oryginałem i nie będzie problemu ;) ile tam możesz mieć stron 5-10? Raczej więcej nie będzie ;)

A ja nie mam takich problemów z wynikami bo mam taką kartę z laboratorium i mogę sprawdzać wyniki na ich stronie internetowej i mogę z niej też wydrukować sobie jak potrzebuję.

Wyników nikt Ci nie wyda, bo jest to własność placówki ani tym bardziej kartoteki, bez przesady idź i powiedz, że chcesz ksero od maja br. Za stronę zapłacisz ok 30-40 gr i podbija Ci za zgodność z oryginałem i nie będzie problemu ;) ile tam możesz mieć stron 5-10? Raczej więcej nie będzie ;)
No tak zrobię. A pytanie z innej beczki? USG to prenatalne ..będziecie robiły zwykle ,3d ? Taki full wypas ? Oprócz tych co robią NFZ, ciekawa jestem jaki macie koszt takie USG ?

A ja idę dziś może rodzinny przepisze mi cześć zleconych przez ginekologa wyników? Zapytać można ;) może akurat się uda chociaż pół, bo wszystkie zlecone to ok 300 zł a do tego prenatalne w lipcu i wizyta e lipcu wszystko prywatnie o_O

Tak wiem Krzysiek staje na wysokości zadania wspiera mnie i jest bardzo wyrozumiały . A dzieciątko to mój największy skarb
Współczuję starty najbliższych [emoji52]musi być ci bardzo ciężko. Ale maleństwo pojawiło się w odpowiednim czasie i na da ci wiele radości

reklama
No tak zrobię. A pytanie z innej beczki? USG to prenatalne ..będziecie robiły zwykle ,3d ? Taki full wypas ? Oprócz tych co robią NFZ, ciekawa jestem jaki macie koszt takie USG ?
Ja się zapisałam na prenatalne prywatnie ale chyba zwykle, nawet się nie orientuję a to 3 d chciałabym zrobić bo z tego płytę nagrywają i fajna pamiątka a przy okazji można płeć zobaczyć szybciej ponoć ;p ale to w sierpniu na spokojnie jak wszystko na prenatalnych wyjdzie ok ;)

Do góry