reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
A to moje truskawki z pola, co wyglądają jak poziomki [emoji23] Susza zrobiła swoje... Ale wiem przynajmniej, że niepryskane.
IMG_3306.JPG

Załączniki

• IMG_3306.JPG
    IMG_3306.JPG
    2,1 MB · Wyświetleń: 301
To jesteśmy 3 na ten termin, ja mam na 22.01. Ale wolałabym urodzić 20.01, bardziej mi się podoba taka data ;) poprzednio urodziłam dwa dni przed terminem, więc jest szansa ;)

Zapisałam się właśnie na usg prenatalne. To będzie 13+2. Chyba nie będzie jeszcze za późno, hmm

To jesteśmy 3 na ten termin, ja mam na 22.01. Ale wolałabym urodzić 20.01, bardziej mi się podoba taka data ;) poprzednio urodziłam dwa dni przed terminem, więc jest szansa ;)

Zapisałam się właśnie na usg prenatalne. To będzie 13+2. Chyba nie będzie jeszcze za późno, hmm
Prenatalne najlepiej robić między 12 a 14 tc więc w sam raz

A Wy na prenatalne badania idziecie prywatnie czy na nfz? Gdzie Można się na te badania zapisać?
Z nfz są refunfowane tylko w przypadku:
Wieku powyzej 35 lat, wczesniejszych porobien, wad w rodzinie genetycznych. Albo jak lekarz napisze skierowanie, ze jest cos nie tak. A to tak sa płatne nawet jezeli chodzisz do lekarza z nfz. Musisz poszukac gdzie u Ciebie w miescie wykokonuja takie badania i sie zapisac [emoji4]

Z nfz są refunfowane tylko w przypadku:
Wieku powyzej 35 lat, wczesniejszych porobien, wad w rodzinie genetycznych. Albo jak lekarz napisze skierowanie, ze jest cos nie tak. A to tak sa płatne nawet jezeli chodzisz do lekarza z nfz. Musisz poszukac gdzie u Ciebie w miescie wykokonuja takie badania i sie zapisac [emoji4]
Ale nie muszę tych badań wykonywać? Czy badania 3d są podobne do tych badań prenatalnych?

reklama
Do góry