reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
A to moje truskawki z pola, co wyglądają jak poziomki [emoji23] Susza zrobiła swoje... Ale wiem przynajmniej, że niepryskane.
IMG_3306.JPG

Załączniki

• IMG_3306.JPG
    IMG_3306.JPG
    2,1 MB · Wyświetleń: 298
To jesteśmy 3 na ten termin, ja mam na 22.01. Ale wolałabym urodzić 20.01, bardziej mi się podoba taka data ;) poprzednio urodziłam dwa dni przed terminem, więc jest szansa ;)

Zapisałam się właśnie na usg prenatalne. To będzie 13+2. Chyba nie będzie jeszcze za późno, hmm

To jesteśmy 3 na ten termin, ja mam na 22.01. Ale wolałabym urodzić 20.01, bardziej mi się podoba taka data ;) poprzednio urodziłam dwa dni przed terminem, więc jest szansa ;)

Zapisałam się właśnie na usg prenatalne. To będzie 13+2. Chyba nie będzie jeszcze za późno, hmm
Prenatalne najlepiej robić między 12 a 14 tc więc w sam raz

A Wy na prenatalne badania idziecie prywatnie czy na nfz? Gdzie Można się na te badania zapisać?
Z nfz są refunfowane tylko w przypadku:
Wieku powyzej 35 lat, wczesniejszych porobien, wad w rodzinie genetycznych. Albo jak lekarz napisze skierowanie, ze jest cos nie tak. A to tak sa płatne nawet jezeli chodzisz do lekarza z nfz. Musisz poszukac gdzie u Ciebie w miescie wykokonuja takie badania i sie zapisac [emoji4]

Z nfz są refunfowane tylko w przypadku:
Wieku powyzej 35 lat, wczesniejszych porobien, wad w rodzinie genetycznych. Albo jak lekarz napisze skierowanie, ze jest cos nie tak. A to tak sa płatne nawet jezeli chodzisz do lekarza z nfz. Musisz poszukac gdzie u Ciebie w miescie wykokonuja takie badania i sie zapisac [emoji4]
Ale nie muszę tych badań wykonywać? Czy badania 3d są podobne do tych badań prenatalnych?

reklama
Do góry