reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Mi położna dala skierowanie na grupę krwi mimo iż mówiłam że mam wyniki z pierwszej ciąży, ale wolała dać na wypadek gdybym ich nie znalazła... więc niby czemu Tobie się już nie należy..
Też się zdziwiłam tym bardziej że od poprzednich ciąż minęło pare latek A od czasu oznaczania grupy jakieś 13 lat . Na szczęście znalazłam kwiatek więc już nie dociekalam

No właśnie poczytalam w internecie i nie muszą , właścicielem wyników zlecanych na NFZ jest podmiot, a nie pacjent [emoji52] oni robią to po żeby nie chodzić z tymi wynikami prywatnie. Ale wszędzie piszą że mają obowiązek wydać xero , oczywiście o czym nie informuja..
O widzisz :-/ nasz cudowny NFZ.Oczywiscie jeszcze jak chcesz ksero to trzeba zapłacić!Oj przerabialam to wiele razy.
Ostatnio też "uzeralam"się z NFZ o refundację leku dla córki aby płuca nie przekreśliły szansy na przeszczep wątroby.Niestety nie udało się i musieliśmy lek zakupić sami za prawie 5tys zł! !"UWIELBIAM"nasz NFZ :wściekła/y:

A jak chcesz zmienić przychodnie to chyba muszą kartę Cała Ci wydać wraz ze wszystkimi wynikami czy chodzi Ci o to że idziesz prywatnie i chcesz te wyniki,?
Prywatnie. Po prostu nie chce już tam chodzić bo to strata czasu , i tak na USG chodzę prywatnie itd . A tam idziesz i szanowny lekarz poświęca ci minutę ze swojego życia , oczywiście USG nie robią ( tylko 3 w ciąży ) i te badania też tak oszczędnie rozdzielają co wizyta, ogólna beznadzieja .

O widzisz :-/ nasz cudowny NFZ.Oczywiscie jeszcze jak chcesz ksero to trzeba zapłacić!Oj przerabialam to wiele razy.
Ostatnio też "uzeralam"się z NFZ o refundację leku dla córki aby płuca nie przekreśliły szansy na przeszczep wątroby.Niestety nie udało się i musieliśmy lek zakupić sami za prawie 5tys zł! !"UWIELBIAM"nasz NFZ :wściekła/y:
Tak wiem już nie raz np przy przeprowadzce zmienialam dzieciom przychodnie i placilam za to ksero jak za złoto ..nie wiem czy nie taniej mnie wyjdzie zrobienie tych badań haha

Też się zdziwiłam tym bardziej że od poprzednich ciąż minęło pare latek A od czasu oznaczania grupy jakieś 13 lat . Na szczęście znalazłam kwiatek więc już nie dociekalam
No to ja mam z przed 16 lat, ale w zeszłym roku jak byłam z poronieniem w szpitalu to mi uznali. A teraz polozna powiedziala że to już jest tak stare że nie przejdzie i dali mi zlecenie na nową..więc nie wiem

reklama
No dobra , ale ja nie chcę ich karty itp,nie potrzebuje tego , chce tylko te wyniki..Może po prostu pójdę do rejestracji i prosto z mostu powiem że chciałabym odebrać swoje wyniki badań - ciekawe co zrobią [emoji848]

Do góry