reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Ja grupę krwi też mam,ale podobno jest nieważna ,bo kiedyś nie wpisywali PESEL na wyniku i mogą mi.nie uznać w szpitalu..dlatego zrobiłam nowa ..kurcze no nie wiem co mam robić , szkoda mi kasy trochę żeby robić wszystko od nowa .

reklama
No to ta przychodnia do której chodzę nie wydaje wynikow, na wizycie lekarz wpisuje w kartę Ciąży. Chcę zrezygnować z tej przychodni i teraz nie wiem ,czy mogę zadać kopii tych wyników ? Czy muszę je robić je jeszcze raz [emoji52][emoji848]
Zawsze możesz zadać kopii historii choroby. W rejestracji się dowiedz bo prawdopodobnie mają swój druk na tą okoliczność i pewnie za ksero będziesz musiała zapłacić.

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do dziewczyn które chodzą na NFZ. Czy placówka wydaje wam wasze wyniki badań ?
W poprzedniej ciąży wszystkie oryginały wyników badań dostawałam a lekarz przepisywał je sobie do dokumentacji. Teraz gdy należę już do innej przychodni, także wyniki sama odbieram. Może trzeba było zapytać lekarza o wgląd do wyników, nie powinno być to dla niego problemem.

Ja grupę krwi też mam,ale podobno jest nieważna ,bo kiedyś nie wpisywali PESEL na wyniku i mogą mi.nie uznać w szpitalu..dlatego zrobiłam nowa ..kurcze no nie wiem co mam robić , szkoda mi kasy trochę żeby robić wszystko od nowa .
Idź i zarzadaj ksera, muszą Ci dac skoro chcesz zmienić lekarza czy przychodnie.to jest wszystko na NFZ ale jakby nie patrzeć za twoje pieniądze ponieważ składki płacisz.

Możesz wziąć ksero swoich wyników masz do tego prawo.Wyniki grupy krwi musisz mieć na papierze przy sobie podczas porodu i to jest bardZo ważne.Dziwi mnie takie podejście Twojej przychodni.Moim zdaniem muszą dac Ci twoje wyniki to ich obowiązek .
No właśnie poczytalam w internecie i nie muszą , właścicielem wyników zlecanych na NFZ jest podmiot, a nie pacjent [emoji52] oni robią to po żeby nie chodzić z tymi wynikami prywatnie. Ale wszędzie piszą że mają obowiązek wydać xero , oczywiście o czym nie informuja..

No właśnie a ja nawet nie widziałam tych wyników ,tylko lekarz powiedział,że są dobre , nie dostałam też grupy krwi ..a to przecież ważny dokument. Widziałam tylko jak te wyniki wpakowali do swojej koperty i tyle je widziałam ..teraz dostałam zlecenie na kolejne ,ale co mi z wyników których nie mam [emoji52] [emoji848] chyba ich oleje i zrobię prywatnie. Nie wiem też czy robić tam zadymę ,chociaż ta grupa krwi by mi się przydała ..
Grupa krwi jak najbardziej może się przydać. Ja przy 3 ciąży nie dostałam skierowania na grupę.bo p.dr stwierdziła że już miałam robiona na NFZ przy pierwszej ciąży i już mi się nie należy i jeśli nie znajdę wyniku (dokumentu bo samo info ode mnie nie wystarcza)to będę musiała zrobić odpłatnie

Dlatego chcę się już z tamtad wypisać i chodzić tylko prywatnie..nie mam na to zdrowia [emoji6] tylko własnie szkoda mi robić te wszystkie badania od nowa. .

No właśnie poczytalam w internecie i nie muszą , właścicielem wyników zlecanych na NFZ jest podmiot, a nie pacjent [emoji52] oni robią to po żeby nie chodzić z tymi wynikami prywatnie. Ale wszędzie piszą że mają obowiązek wydać xero , oczywiście o czym nie informuja..
A jak chcesz zmienić przychodnie to chyba muszą kartę Cała Ci wydać wraz ze wszystkimi wynikami czy chodzi Ci o to że idziesz prywatnie i chcesz te wyniki,?

reklama
Grupa krwi jak najbardziej może się przydać. Ja przy 3 ciąży nie dostałam skierowania na grupę.bo p.dr stwierdziła że już miałam robiona na NFZ przy pierwszej ciąży i już mi się nie należy i jeśli nie znajdę wyniku (dokumentu bo samo info ode mnie nie wystarcza)to będę musiała zrobić odpłatnie
Mi położna dala skierowanie na grupę krwi mimo iż mówiłam że mam wyniki z pierwszej ciąży, ale wolała dać na wypadek gdybym ich nie znalazła... więc niby czemu Tobie się już nie należy..

Do góry