reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Cześć dziewczyny :) gratuluję tym wszystkim, które już widziały swojego maluszka :)
Ja dzis idę na wizytę, pierwszą, mam nadzieję, że coś już będzie widać. Mamy z mężem różne obawy. On sie boi, żeby lekarz przypadkiem bliźniąt nie znalazł, a ja się boję, że w ogóle ciąży nie znajdzie :( ech...
Kochana wszystko będzie dobrze, zobaczysz dziś malucha ;-) ;) a co do obaw twojego męża to u mnie było to samo. Dwa razy usg robione i za drugim jeszcze pytał czy się aby gdzieś drugie nie pokazało :laugh2: Głowa do góry i oczywiście czekamy na relacje z wizyty ;)

reklama
Jak to jest możliwe , że 9 tydzień Ci leci a w tabelce masz wpisana datę OM 31.04?
No właśnie i tu jest ruszony wątek który mnie bardzo ciekawi. Jak wy moje kochane Stycznióweczki liczycie tygodnie ciąży ??? Czy jeśli dziś u mnie jest 8+3tc to dla was jest to 8 czy 9 tydzień???? Moja apka twierdzi że 9 a lekarz że to jest 8. A wy jak?

No właśnie i tu jest ruszony wątek który mnie bardzo ciekawi. Jak wy moje kochane Stycznióweczki liczycie tygodnie ciąży ??? Czy jeśli dziś u mnie jest 8+3tc to dla was jest to 8 czy 9 tydzień???? Moja apka twierdzi że 9 a lekarz że to jest 8. A wy jak?
8t3d to jest skonczony 8, a rozpoczety 9 tc. Roznie lekarze licza. Moj np zawsze mowil do tylu, czyli 8, a aplikacja pokazywala mi do przodu czyli 9

Witajcie mamuśki u nas piękny dzień się zapowiada.
Ja oczywiście obudziłam się z nudnościami, sle powoli się już do tego chyba przyzwyczajam hmm
Do Paulenka91 i pozostałych kobitej, które mają dzisiaj wizyty powodzenia i obyście wróciły z pięknymi fotkami swoich kruszynek[emoji11][emoji16]
Ja właśnie wyprawiłam córcię do przedszkola a jeszcze na chwilę się położyłam. Do pracy dopiero na 15 to trochę poodpoczywam sobie.
Nie mam pojęcia co zrobić sobie do jedzenia na wszystko mnie mdli może macie jakąś propozycję [emoji33]

4 lata różnicy to bardzo dobra różnica [emoji4] Własnie taka jest miedzy moimi chłopcami , zobaczysz za parę lat to się bardzo sprawdzi. Jeszcze zaznasz wolności [emoji6] Ja to mam dopiero odlot ,12 lat różnicy z młodszym synem..Ja jestem już przyzwyczajona do totalnego luzu , mogę sobie wyjść kiedy chce itd ..chłopcy są samodzielni,zostają sami i nie potrafię sobie wyobrazić na tą chwilę co to w ogóle będzie [emoji6]
Jak ja Cię rozumiem [emoji23][emoji16]

Faktycznie apka liczy rozpoczęte tygodnie A moi lekarze (zarówno gin jak i diabetolog)pełne tygodnie. Wczoraj diabetolog wpisała 6 tygodni mimo, że bylo to już 6t6d

Dziewczyny ja w żadnej ciąży nie wymiotowalam, w tej również. Mimo, że bardzo uważam na to co i ile jem już przutylam 2kg a wczoraj dostalam zalecenie od lekarza jedzenia więcej. I to prawie dwa razy tyle co teraz [emoji21] jestem załamana bo i bez ciąży dość duża ze mnie dziewczyna.
No i dostalam l4. Na szczęście przez ostatnie 10 lat standardy troszkę się zmieniły i już nie kładą tak często do szpitala co mnie bardzo ucieszyło.

Ja to w domu nie mam za bardzo apetytu, wczoraj dostałam ślinotok jak pomyślałam o sałatce greckiej z fetą i leciałam do sklepu i robiłam. Ale za to do pracy to muszę mieć wałówkę. Ale to też 12h i nuda wiec bardziej z nudów sobie zajadam. Na szczeście nie ciągnie mnie za złą strone mocy i jem zdrowo, a patrze 12h na KFC i chińczyka [emoji16]no a i tak schudłam jakieś 2kg...

reklama
Witajcie mamuśki u nas piękny dzień się zapowiada.
Ja oczywiście obudziłam się z nudnościami, sle powoli się już do tego chyba przyzwyczajam hmm
Do Paulenka91 i pozostałych kobitej, które mają dzisiaj wizyty powodzenia i obyście wróciły z pięknymi fotkami swoich kruszynek[emoji11][emoji16]
Ja właśnie wyprawiłam córcię do przedszkola a jeszcze na chwilę się położyłam. Do pracy dopiero na 15 to trochę poodpoczywam sobie.
Nie mam pojęcia co zrobić sobie do jedzenia na wszystko mnie mdli może macie jakąś propozycję [emoji33]
Ja zjadlam śniadanie bo oczywiście ssanie a teraz mnie mdli że chyba pójdę zwrócić.od jakiegoś miesiąca nie mam apetytu w ogóle. Właśnie się ważyłam 56kg

Do góry