reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Cześć dziewczyny :) gratuluję tym wszystkim, które już widziały swojego maluszka :)
Ja dzis idę na wizytę, pierwszą, mam nadzieję, że coś już będzie widać. Mamy z mężem różne obawy. On sie boi, żeby lekarz przypadkiem bliźniąt nie znalazł, a ja się boję, że w ogóle ciąży nie znajdzie :( ech...
Kochana wszystko będzie dobrze, zobaczysz dziś malucha ;-) ;) a co do obaw twojego męża to u mnie było to samo. Dwa razy usg robione i za drugim jeszcze pytał czy się aby gdzieś drugie nie pokazało :laugh2: Głowa do góry i oczywiście czekamy na relacje z wizyty ;)

reklama
Jak to jest możliwe , że 9 tydzień Ci leci a w tabelce masz wpisana datę OM 31.04?
No właśnie i tu jest ruszony wątek który mnie bardzo ciekawi. Jak wy moje kochane Stycznióweczki liczycie tygodnie ciąży ??? Czy jeśli dziś u mnie jest 8+3tc to dla was jest to 8 czy 9 tydzień???? Moja apka twierdzi że 9 a lekarz że to jest 8. A wy jak?

No właśnie i tu jest ruszony wątek który mnie bardzo ciekawi. Jak wy moje kochane Stycznióweczki liczycie tygodnie ciąży ??? Czy jeśli dziś u mnie jest 8+3tc to dla was jest to 8 czy 9 tydzień???? Moja apka twierdzi że 9 a lekarz że to jest 8. A wy jak?
8t3d to jest skonczony 8, a rozpoczety 9 tc. Roznie lekarze licza. Moj np zawsze mowil do tylu, czyli 8, a aplikacja pokazywala mi do przodu czyli 9

Witajcie mamuśki u nas piękny dzień się zapowiada.
Ja oczywiście obudziłam się z nudnościami, sle powoli się już do tego chyba przyzwyczajam hmm
Do Paulenka91 i pozostałych kobitej, które mają dzisiaj wizyty powodzenia i obyście wróciły z pięknymi fotkami swoich kruszynek[emoji11][emoji16]
Ja właśnie wyprawiłam córcię do przedszkola a jeszcze na chwilę się położyłam. Do pracy dopiero na 15 to trochę poodpoczywam sobie.
Nie mam pojęcia co zrobić sobie do jedzenia na wszystko mnie mdli może macie jakąś propozycję [emoji33]

4 lata różnicy to bardzo dobra różnica [emoji4] Własnie taka jest miedzy moimi chłopcami , zobaczysz za parę lat to się bardzo sprawdzi. Jeszcze zaznasz wolności [emoji6] Ja to mam dopiero odlot ,12 lat różnicy z młodszym synem..Ja jestem już przyzwyczajona do totalnego luzu , mogę sobie wyjść kiedy chce itd ..chłopcy są samodzielni,zostają sami i nie potrafię sobie wyobrazić na tą chwilę co to w ogóle będzie [emoji6]
Jak ja Cię rozumiem [emoji23][emoji16]

Faktycznie apka liczy rozpoczęte tygodnie A moi lekarze (zarówno gin jak i diabetolog)pełne tygodnie. Wczoraj diabetolog wpisała 6 tygodni mimo, że bylo to już 6t6d

Dziewczyny ja w żadnej ciąży nie wymiotowalam, w tej również. Mimo, że bardzo uważam na to co i ile jem już przutylam 2kg a wczoraj dostalam zalecenie od lekarza jedzenia więcej. I to prawie dwa razy tyle co teraz [emoji21] jestem załamana bo i bez ciąży dość duża ze mnie dziewczyna.
No i dostalam l4. Na szczęście przez ostatnie 10 lat standardy troszkę się zmieniły i już nie kładą tak często do szpitala co mnie bardzo ucieszyło.

Ja to w domu nie mam za bardzo apetytu, wczoraj dostałam ślinotok jak pomyślałam o sałatce greckiej z fetą i leciałam do sklepu i robiłam. Ale za to do pracy to muszę mieć wałówkę. Ale to też 12h i nuda wiec bardziej z nudów sobie zajadam. Na szczeście nie ciągnie mnie za złą strone mocy i jem zdrowo, a patrze 12h na KFC i chińczyka [emoji16]no a i tak schudłam jakieś 2kg...

reklama
Witajcie mamuśki u nas piękny dzień się zapowiada.
Ja oczywiście obudziłam się z nudnościami, sle powoli się już do tego chyba przyzwyczajam hmm
Do Paulenka91 i pozostałych kobitej, które mają dzisiaj wizyty powodzenia i obyście wróciły z pięknymi fotkami swoich kruszynek[emoji11][emoji16]
Ja właśnie wyprawiłam córcię do przedszkola a jeszcze na chwilę się położyłam. Do pracy dopiero na 15 to trochę poodpoczywam sobie.
Nie mam pojęcia co zrobić sobie do jedzenia na wszystko mnie mdli może macie jakąś propozycję [emoji33]
Ja zjadlam śniadanie bo oczywiście ssanie a teraz mnie mdli że chyba pójdę zwrócić.od jakiegoś miesiąca nie mam apetytu w ogóle. Właśnie się ważyłam 56kg

Do góry