reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Moim zdaniem USG powinno być robione już każdej kobiecie około 6 tyg.ale też nie zaczesto. Mi lekarz powiedział odrazu żebym przyszła za 3 tyg bo skoro jest pęcherzyk i ciałko żółte to wszystko będzie dobrze. Chyba że coś by się działo. Zaznaczył odrazu że nie będziemy robić USG co tydzień.

A poleciałam około 4 tyg z kawałkiem i nic nie było widać i dopisałam sobie wszystkie choroby[emoji3]więc wszystko w granicach rozsądku. Oczywiście nie mam na myśli kobiet które mialy bądź mają problemy choroby itp.dla nich wskazana jest odrazu wizyta u lekarza. Inaczej sobie tego nie wyobrażam.

Cześć dziewczyny jeśli któraś jest z województwa opolskiego to są darmowe badania Prenatalne 1 i 2 wizyta dla każdej ciężarnej w centrum badań prenatalnych femina jakiś program z Unii. W skład wizyty jest badanie krwi i usg, także warto skorzystać ja już się zapisałam.

No tu zasada ze przetrwa silniejszy.... jeśli do 12tyg nie utrzyma się znaczy nie było mu dane żyć. Ja się przed tym bronię. Biorę progesteron zakazany tutaj podczas ciąży - duphaston
Bo takie jest odwieczne prawo natury. W krajach skandynawskich podobnie. Dlatego tam odsetek osób niepełnosprawnych jest najniższy w Europie.

Cześć dziewczyny [emoji5]
Już po wizycie [emoji4] serduszko pika [emoji173] [emoji173] [emoji173] Tętno 134[emoji173]
Lekarz mówi, że wszystko jest idealnie [emoji4]
Termin z USG na 15.01 :-)
A oto mój Groszek

Załączniki

• 20180528_171353.jpg
    20180528_171353.jpg
    109,5 KB · Wyświetleń: 81
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry