reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Jak tam , przeszły plamienia ?
Rano jeszcze jakaś plama się pojawiła, ale przez cały dzień w pracy już czysciutko i teraz też :-) wiec zaczyna mi wracać nadzieja. I doszła nowa dolegliwość - okropne zmęczenie i senność zaraz po powrocie z pracy. Zero energii nawet na ogarnięcie chałupy więc sobie leżę i odpoczywam :-)

reklama
Cześć Ola! Ufff bardzo mnie cieszy ta wiadomość, czekałam na to:) zdrówka dla was obojga!

Ja byłam dziś w pracy 8 godzin i czułam, że to było dla mnie za dużo...jak przyszłam to rzuciłam się na kanapę, podbrzusze boli trochę mocniej niż zwykle. Chcę wytrzymać do piątku w pracy bo potem mam 2 tygodnie urlopu. Ginekolog kazał mi się zgłosić po urlopie, praca w warunkach szkodliwych o czym gine wie...zamierzam po urlopie pójść do innego ginekologa.
Ja mam podobnie ,tyle że bez urlopu ..też jestem wykończona,wracam i nie mam siły na nic . Oczywiście wszystko w domu na tym cierpi [emoji52] Ja w ogóle czuję się jakbym miała jakaś przewlekłą grypę ...

To testy tej samej firmy z jednego pudełka kupione w sobotę jeden zrobiłam w sobotę popołudniu a ten drugi dziś popołudniu. Bety w Holandii nie zrobię [emoji20]
A który tydzień ciąży masz bo ja długo miałam bladziochy. Miałam różnej firmy i najmocniejszą kreske również mam na pierwszym, ktory zrobiłam i ten zatrzymam na pamiątkę[emoji846]

A który tydzień ciąży masz bo ja długo miałam bladziochy. Miałam różnej firmy i najmocniejszą kreske również mam na pierwszym, ktory zrobiłam i ten zatrzymam na pamiątkę[emoji846]

4 dni po terminie spodziewanej miesiączki ( w sobotę było 14dni po iui, 16dni po ovitrelle, ostatnia miesiączka 11.04) okresu nie ma do dziś z objawów to ospałość i ból podbrzusza, delikatne nudności. Piersi nie bolą w ogóle. Postanowiłam razem z mężem ze jutro jak wstanę po nocce to zrobię ten digital test clear blue bo tylko on mi został.

Ja w tej ciąży zrobiłam tylko 1 test ,aż szok, mam nawet drugi nie wykorzystany [emoji23] ale ja robiłam już 4 dni po spodziewanej i wyszły mocne krechy. Wszystko zależy od tego kiedy było zagnieżdżenie ! Także Artemida nie panikuj proszę na razie ,to tylko test ..one bywają na prawdę zawodne
I ani gruba ani cienka kreska tu nic nie wnosi , Ja w poprzedniej ciąży której poroniłam zrobiłam kilka testów i już gdy wiedziałam że nic z tej ciąży nie będzie,robiłam też żeby sprawdzić czy beta może spada..i miałam jeszcze mocniejsze kreski gdy ciąża już była martwa niżeli kiedy była żywa ,a beta mi w ogóle nie rosła ,zatrzymala się na 250. Także jeszcze raz ,nie ma co sugerowac się testem vs stężenie bety.

4 dni po terminie spodziewanej miesiączki ( w sobotę było 14dni po iui, 16dni po ovitrelle, ostatnia miesiączka 11.04) okresu nie ma do dziś z objawów to ospałość i ból podbrzusza, delikatne nudności. Piersi nie bolą w ogóle. Postanowiłam razem z mężem ze jutro jak wstanę po nocce to zrobię ten digital test clear blue bo tylko on mi został.
To masz prawidłowe objawy i to dosyć wcześniej [emoji6]

Też bym na Twoim miejscu tak zrobiła będziesz spokojniejsza. Ja ogólnie zrobiłam trzy i na tym zaprzestałam
Później tylko betę 3 razy obecnie jestem w 7tyg 2 dniu. Ostatnią @ miałam 1.04 termin na 7.01. Kolejną wiz mam 30.05 jestem już po dwóch ale ta druga przymusowa bo przyplątało mi się zapalenie pochwy - zachcialo mi się spa [emoji22] jak dotąd widziałam tylko pęcherzyk ciążowy - lekki stres jestem po poronieniu w prawie 13 tyg - styczeń tego roku. Miała być dziewczynka druga bo juz mam 6letnią córcię hmm

Ja mam podobnie ,tyle że bez urlopu ..też jestem wykończona,wracam i nie mam siły na nic . Oczywiście wszystko w domu na tym cierpi [emoji52] Ja w ogóle czuję się jakbym miała jakaś przewlekłą grypę ...

Wczoraj po pracy spałam dwie godzinki...w nocy się budzę często, a o 6 oczy jak zapałki gdzie nigdy nie mogłam wstać o tej porze. Ale tak jak piszesz po pracy dopada straszne zmęczenie. Z objawów jeszcze zgaga po jedzeniu, wzdęty brzuch, uczucie "piekących" piersi, też jakby napuchły;)

Też bierzecie kwas foliowy i wit D3?

Też bym na Twoim miejscu tak zrobiła będziesz spokojniejsza. Ja ogólnie zrobiłam trzy i na tym zaprzestałam
Później tylko betę 3 razy obecnie jestem w 7tyg 2 dniu. Ostatnią @ miałam 1.04 termin na 7.01. Kolejną wiz mam 30.05 jestem już po dwóch ale ta druga przymusowa bo przyplątało mi się zapalenie pochwy - zachcialo mi się spa [emoji22] jak dotąd widziałam tylko pęcherzyk ciążowy - lekki stres jestem po poronieniu w prawie 13 tyg - styczeń tego roku. Miała być dziewczynka druga bo juz mam 6letnią córcię hmm
Co masz na zapalenie?

reklama
Wczoraj po pracy spałam dwie godzinki...w nocy się budzę często, a o 6 oczy jak zapałki gdzie nigdy nie mogłam wstać o tej porze. Ale tak jak piszesz po pracy dopada straszne zmęczenie. Z objawów jeszcze zgaga po jedzeniu, wzdęty brzuch, uczucie "piekących" piersi, też jakby napuchły;)

Też bierzecie kwas foliowy i wit D3?
Mi lekarz kazał tylko kwas foliowy i dużo wody pić .

Do góry