reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

reklama
Haha a na tych wszystkich broszurkach, ktore zachecaja do karmienia piersia te matki sa takiee zadowolone i uśmiechniete [emoji16] ała, juz mnie suty bolą [emoji14]
To tylko tak na poczatku, jakis tydzien, dwa. Podczas karmienia uwalnia sie oksytocyna, tzw. hormon macierzynstwa. Ogarniala mnie wtedy niewyobrazalna blogosc i jednoczesnie sennosc. Wspaniale uczucie [emoji4] Mleko mi zaczynalo wyplywac jak tylko pomyslalam o malenstwie. Ja bardzo pozytywnie wspominam karmienie, pomimo nawalow i zastojow :-)

A powiedzcie,czy po porodzie sa jakies wizyty kontrolne u ginekologa? Czy właśnie tam sie wszystko obkurcza itp?
Po 6 tygodniach powinno się iść na wizytę kontrolną do swojego ginekologa.

Jak już minie nawał i nie bolą sutki to karmienie jest fajne. Ja się pożegnałam po 8 miesiącach z cyckiem, a na początku były problemy. Jak maluszek tak na ciebie patrzy tymi oczkami to super uczucie :D

Moja szwagierka urodziła 2 tyg temu córeczkę 57 i 2700 to wiem jakie to maleństwo poprostu jak laleczka [emoji7] ja się bałam wziąć na ręce bo mój jak się urodził to 4kg 60 cm to kawał chłopa wiec co innego a u ciebie jeszcze mniejsza bo 49 masakra jakie to musiało być malutkie [emoji3]
Ale potem bardzo szybko urosła już mamy dwa latka

Operację? O kurczę. Teraz to już w ogóle będę świrować na temat obkurczania macicy. Ja pierwszego dnia nie mogłam wstać z łóżka do łazienki, mąż mnie nosił, bo tak mnie brzuch bolał.
Ja po drugiej cc myślałam że się przrkrece bo podawali mi ketonal a on nie działał dopiero po 10godz męki ktoś wpadł na to żeby zmienić przeciwbólowe i dali paracetaamol.

reklama
Do góry