reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Dziewczyny, czy zdarzyło się wam już, że ktoś ustąpił wam w komunikacji miejskiej? Mój brzuch już chyba widać od 2 dni, ale ciągle może wyglądać jak wzdęcie, więc nie liczę na ustępowanie (jak będzie źle to poproszę). Dziś za to byłam świadkiem jak do autobusu weszła kobieta w zaawansowanwj ciąży. Oczywiście tłok. Przy drzwiach na tych miejscach z plusem siedziały jakieś korpo dziunie z nosami w ajfonach i kurcze... nie mogły nie widzieć tego brzucha, bo jedna z nich miała go 10 cm od ajfona. Zero reakcji - kobieta przejechała tak w tłoku i upale kilka przystanków. :( Może czła się dobrze i nie prosiła o miejsce, ale przy takim brzuchu ostre hamowanie może skończyć się bardzo źle.

Ja wczoraj doznałam szoku, bo właśnie poraz pierwszy dziewczyna tak po 30-stce ustąpiła mi miejsce w tramwaju. I ostatnio zostałam przepuszczona w kolejce w sklepie, ale ze skrajnymi przypadkami też miałam do czynienia, jak to młode dziweczyny się ,,wpychały do kolejik,, albo Mamusia trzymała miejce w tramwaju dla swojej nastoletniej córki. Takze wszystko zależy od człowieka.

reklama
Śliczne, ja tylko chodzę i ogladam te słodkie ciuszki, a z zakupem czekam do połowkowych, terminu jeszcze nie mam. No i płci jescze nie znam... A takie pierwsze ubranka to w jakim rozmiarze kupujecie?

To moje pierwsze dziecko to też za bardzo nie wiem hehe:) I wszystko takie małe mi się wydaje. Ja kupię parę sztuk na 56 i resztę to 62 i 68. Kuzynka ostatnio urodziła 56cm i właśnie te ubranka na 56 były za małe. A znów druga urodziła 52cm i te ubranka na 56 były za duże. Także ja kupię od 56 parę sztuk. A gdyby było mniejsze nie wiem koło 50 to najwyżej mąż coś dokupi.

Ja jak coś się trafi to kupuje mąż za granicą A ja też samochodu nie mam bo czuje strach przed jezdzeniem ale mąż mówi że na wiosnę i tak mi kupi żebym była nie zależna jak bejbik się urodzi. Więc jak jestem gdzieś w sklepie i mam okazję to kupuje. Maz jak przyjedzie za trzy tyg to pojedziemy też już trochę pokupywac. Bo nie chce na ostania chwilę wtedy kiedy bd w Polsce mamy dwa zjazdy do wykorzystania we wrześniu i w listopadzie bo w grudniu przyjedzie to swieta i nie chce już tak po sklepach chyba że drobiazgi A w styczniu już porod więc nam zostaly dwa zjazdy męża na zakupy

Śliczne macie brzuszki i piękne figury [emoji2] ciekawa jestem ile przytyje w tej ciąży bo w pierwszej przytyłam 9 kg z czego syn ważył 4 kg [emoji4]

Zazdroszczę wizyt i pięknych zdjęć z usg ja ostatnie miałam jak leżałam w szpitalu 4 sierpnia ale za tydzień kończy mi się zwolnienie i mam wizytę kontrolną po szpitalu to napewno zrobi mi usg żeby sprawdzić czy nie ma znowu jakiegoś krwiaka i czy łożysko się przesunęło bo ostatnio było nisko i blisko ujścia i lekarka mówiła że muszę uważać. No i do 6 września odliczać dni bo wtedy połówkowe i mam nadzieję poznać płeć dzidziusia a nie ukrywam że marzy mi się córeczka bo mam w domu synka [emoji4] a on z kolei bardzo chce mieć brata [emoji1]

W ogóle dziś od tych ciuszkow mialam mętlik w głowie bo tak 56 a to nie za małe? No to 62 A to nie za duże hehe masakra A gdzie reszta :)
Nie wiadomo jakie sie dzieciatko urodzi, mysle ze warto miec troszke takich ponad 50, a reszte 60 bo dzieciaczki na prawde szybko rosna, a jak w razie w urodzi sie malutki to takie czasy, że wbija sie do jakiegos pepco na szybko, czy maz, czy przyjaciolka i dokupia kilka mniejszych ciuszkow. Blizej porodu bedziemy mniej wiecej wiedzialy jakie duze urodza sie dzieci to chyba na razie lepiej sie skupic na innych produkatachz a ciuszki te male blizej porodu [emoji4]
Ja jak juz bede znala plec to na pewno polece po jakis ciuszek malutki zeby sie nim podniecac i ogladac heheh [emoji16][emoji16][emoji16]

Te 56 to są takie maleńkie, ja też tak się przez chwilę zastanawiałam czy aby nie za małe [emoji23]

No dokladnie:) weź 56 małe A jak urodzi się taki wcześniaczek. Ja to najbardziej będę bala się kąpać ale z mężem mówimy że od razu sami bd ze nie chcemy żeby ktoś nas w tym wręczał :) tak chyba najlepiej A czas pokaże niby w pepco ta rozmarowka jest trochę inaczej że jak chcesz kupić rozmiar 56 to weź wtedy 62 tak mi mówili ale czy to prawda nie wiem

reklama
jeżeli chodzi o wagę i zmianę sylwetki w ciąży, to najtrudniej jest mi przyzwyczaić się nie do mojej grubości ale do braku wcięcia w talii :D zawsze miałam ładne wcięcie, a teraz równa jak deska z tyłu. A widuję kobiety w ciąży z większymi brzuszkami co mają dalej piękne wcięcie w talii. Nie wiem czy to przez moje łakomstwo w boczki tak idzie czy co..
Mi zawsze kości biodrowe wystawaly a teraz sladu po nich[emoji23]

Do góry