reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

Dziewczyny, czy zdarzyło się wam już, że ktoś ustąpił wam w komunikacji miejskiej? Mój brzuch już chyba widać od 2 dni, ale ciągle może wyglądać jak wzdęcie, więc nie liczę na ustępowanie (jak będzie źle to poproszę). Dziś za to byłam świadkiem jak do autobusu weszła kobieta w zaawansowanwj ciąży. Oczywiście tłok. Przy drzwiach na tych miejscach z plusem siedziały jakieś korpo dziunie z nosami w ajfonach i kurcze... nie mogły nie widzieć tego brzucha, bo jedna z nich miała go 10 cm od ajfona. Zero reakcji - kobieta przejechała tak w tłoku i upale kilka przystanków. :( Może czła się dobrze i nie prosiła o miejsce, ale przy takim brzuchu ostre hamowanie może skończyć się bardzo źle.

Ja wczoraj doznałam szoku, bo właśnie poraz pierwszy dziewczyna tak po 30-stce ustąpiła mi miejsce w tramwaju. I ostatnio zostałam przepuszczona w kolejce w sklepie, ale ze skrajnymi przypadkami też miałam do czynienia, jak to młode dziweczyny się ,,wpychały do kolejik,, albo Mamusia trzymała miejce w tramwaju dla swojej nastoletniej córki. Takze wszystko zależy od człowieka.

reklama
Śliczne, ja tylko chodzę i ogladam te słodkie ciuszki, a z zakupem czekam do połowkowych, terminu jeszcze nie mam. No i płci jescze nie znam... A takie pierwsze ubranka to w jakim rozmiarze kupujecie?

To moje pierwsze dziecko to też za bardzo nie wiem hehe:) I wszystko takie małe mi się wydaje. Ja kupię parę sztuk na 56 i resztę to 62 i 68. Kuzynka ostatnio urodziła 56cm i właśnie te ubranka na 56 były za małe. A znów druga urodziła 52cm i te ubranka na 56 były za duże. Także ja kupię od 56 parę sztuk. A gdyby było mniejsze nie wiem koło 50 to najwyżej mąż coś dokupi.

Ja jak coś się trafi to kupuje mąż za granicą A ja też samochodu nie mam bo czuje strach przed jezdzeniem ale mąż mówi że na wiosnę i tak mi kupi żebym była nie zależna jak bejbik się urodzi. Więc jak jestem gdzieś w sklepie i mam okazję to kupuje. Maz jak przyjedzie za trzy tyg to pojedziemy też już trochę pokupywac. Bo nie chce na ostania chwilę wtedy kiedy bd w Polsce mamy dwa zjazdy do wykorzystania we wrześniu i w listopadzie bo w grudniu przyjedzie to swieta i nie chce już tak po sklepach chyba że drobiazgi A w styczniu już porod więc nam zostaly dwa zjazdy męża na zakupy

Śliczne macie brzuszki i piękne figury [emoji2] ciekawa jestem ile przytyje w tej ciąży bo w pierwszej przytyłam 9 kg z czego syn ważył 4 kg [emoji4]

Zazdroszczę wizyt i pięknych zdjęć z usg ja ostatnie miałam jak leżałam w szpitalu 4 sierpnia ale za tydzień kończy mi się zwolnienie i mam wizytę kontrolną po szpitalu to napewno zrobi mi usg żeby sprawdzić czy nie ma znowu jakiegoś krwiaka i czy łożysko się przesunęło bo ostatnio było nisko i blisko ujścia i lekarka mówiła że muszę uważać. No i do 6 września odliczać dni bo wtedy połówkowe i mam nadzieję poznać płeć dzidziusia a nie ukrywam że marzy mi się córeczka bo mam w domu synka [emoji4] a on z kolei bardzo chce mieć brata [emoji1]

W ogóle dziś od tych ciuszkow mialam mętlik w głowie bo tak 56 a to nie za małe? No to 62 A to nie za duże hehe masakra A gdzie reszta :)
Nie wiadomo jakie sie dzieciatko urodzi, mysle ze warto miec troszke takich ponad 50, a reszte 60 bo dzieciaczki na prawde szybko rosna, a jak w razie w urodzi sie malutki to takie czasy, że wbija sie do jakiegos pepco na szybko, czy maz, czy przyjaciolka i dokupia kilka mniejszych ciuszkow. Blizej porodu bedziemy mniej wiecej wiedzialy jakie duze urodza sie dzieci to chyba na razie lepiej sie skupic na innych produkatachz a ciuszki te male blizej porodu [emoji4]
Ja jak juz bede znala plec to na pewno polece po jakis ciuszek malutki zeby sie nim podniecac i ogladac heheh [emoji16][emoji16][emoji16]

Te 56 to są takie maleńkie, ja też tak się przez chwilę zastanawiałam czy aby nie za małe [emoji23]

No dokladnie:) weź 56 małe A jak urodzi się taki wcześniaczek. Ja to najbardziej będę bala się kąpać ale z mężem mówimy że od razu sami bd ze nie chcemy żeby ktoś nas w tym wręczał :) tak chyba najlepiej A czas pokaże niby w pepco ta rozmarowka jest trochę inaczej że jak chcesz kupić rozmiar 56 to weź wtedy 62 tak mi mówili ale czy to prawda nie wiem

reklama
jeżeli chodzi o wagę i zmianę sylwetki w ciąży, to najtrudniej jest mi przyzwyczaić się nie do mojej grubości ale do braku wcięcia w talii :D zawsze miałam ładne wcięcie, a teraz równa jak deska z tyłu. A widuję kobiety w ciąży z większymi brzuszkami co mają dalej piękne wcięcie w talii. Nie wiem czy to przez moje łakomstwo w boczki tak idzie czy co..
Mi zawsze kości biodrowe wystawaly a teraz sladu po nich[emoji23]

Do góry