reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Halo halo styczen 2019

No ja też, płakałam potem w poduszkę i żarłam czipsy i pączki żeby przytyć, ale ludzie tego nie rozumieli. Przecież jak powiedzą komuś, że wygląda jak kościotrup żyrafa czy anorektyczka to takie milutkie..! A moja mama osądzali, że głodzi dziecko. Serio, pamiętam te komentarze "Pani ją karmi w ogolę?" A moja mama jeszcze dość obszerna kobieta i nie obyło się bez komentarzy, że sama wpi&*^a, a dziecku nie da. Po prostu jak sobie to przypomnę to mnie krew zalewa. A mama dbała o nas jak mogła, chodziła po lekarzach itp, a ludzie nie mają w ogóle żadnego pojęcia jak ranią tymi głupimi tekstami i "żarcikami". Moja mama nie potrafiła się odezwać i też przeżywała to potem w domu..
A startowałam z wagi tak 70-71kg. Taka moja waga idealna w sumie, w której najlepiej się czuje. Potem schudłam do 68kg i praktycznie te trzy miesiące ciąży tak stało, a teraz powoli zaczyna wzrastać. Obecnie z dwa dni temu było równo 70kg. Pilnuje co jem, ale nie odmawiam sobie np kebaba jak mam ochotę. zwykle raz na tydzień jemy coś w stylu pizza, kebab czy kfc. No i mam większą ochote na słodycze w ciąży, najbardziej na takie ciastka z kremem albo lody z bitą śmietaną :D Ale zauważyłam, że po słodyczach boli mnie brzuch i zaraz mnie goni ;/
Moja idealna waga to 62kg ale jestem dość niska,ja odkąd skończyłam 16lat to zaczął się u mnie problem z waga raz tyłam potem chudłam i tak na przemian,tak naprawdę dopiero od dwóch lat udaje mi się utrzymać wagę [emoji6]Ale też przekonałam się jacy naprawdę są ludzie i to nieważne czy schudłam czy przytyłam to zawsze były jakieś komentarze ,najbardziej bolały mnie komentarze od rodziny i to najbliższej [emoji853]Kiedyś byłam osobą bardzo wrażliwą,często płakałam przez takie docinki, teraz bardzo się zmieniłam i tak naprawdę mam w dup.... zdanie innych! [emoji16]
ogólnie to się zestresowałam, że ten wymiar BPD jest dosyć niski a FL wysoki, ale lekarz nic nie mówił, więc oby wszystko było dalej dobrze. Nie mam ładnego zdjęcia dziecka, bo lekarz robił w sumie tylko zdjęcia poszczególnych kończyn, części ciała, które mierzył. Mam jedno, gdzie wygląda na kosmitę totalnego :D
39777379_1809906892397596_8371262302128701440_n.jpg
Gratuluję,słodki jest[emoji7]
Nie przejmuj się ,jak lekarz nic nie mówił to napewno wszystko jest wporządku [emoji8]

reklama
No nie tego to nie słyszałam z tą miss, ale mieli pomysł, nie wierze!
Niech by mi ktoś teraz z moim obecnym charakterem takie coś powiedział albo komuś przy mnie!
W ogole to polecam film "Aż do kości" bardzo fajny, nie, że w temacie, ale tak mi się przypomniało przy okazji. Właśnie o dziewczynie, która boryka się z anoreksją.
Oglądałam go niedawno chyba to chodzi o taką dziewczynę co zamieszkuje z innymi w takim domu?

Jaki ten świat mały[emoji6]ja też zawsze byłam chudzielcem teraz jak nawet lepiej wyglądam zawsze się czepia a że nogi chude a że ręce[emoji23]niedogodzisz ludzia. A ogólnie dobrze się czuje w swoim ciele, nie muszę się ograniczać z jedzeniem i odchudzac[emoji6]właśnie zjadłam zupę i frytki z mężem na pół[emoji16]

Ja boję się przytyć po ciąży. Na razie mam dosłownie wymiona zamiast piersi (dobrze, że chociaż nie wiszą, mogłabym chodzić bez stanika), większy brzuch, ale tyłek i nogi chudsze. W mojej rodzinie mama i ciocia tyły po ciążach, za to kuzynka zrobiła się bardzo szczupła i żylasta. Mnie to drugie nie grozi. :D

reklama
Do góry