reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Moim zdaniem to chyba zbędny gadżet,zamiast tego można użyć poduchy typu C właśnie jeżeli już się ją ma. Ja ogólnie przyznam szczerze ze obawiam się wszelkich poduszek misiów ochroniaczy nawet kołder , przez właśnie możliwość uduszenią chyba wolałabym aby dzidzia w zimie spala tylko w rozku. A jakie jest wasze zdanie bo ten temat bardzo mnie nurtuje szczególnie jak to jest potem w praktyce czy zdarzyło się wam ze dziecko się zakrylo bądź odwróciło buzia w stronę pościeli lub ochraniacze?
Ja nigdy nie miałam takiej sytuacji. Chociaż bałam się tego potwornie.
Do spania w zimie polecam śpiworek albo rożek. :) żadnej pościeli, tylko prześcieradło i mate nieprzemakalną.
Kokon jak dla mnie to gadżet. Ja kładłam bobasa po prostu na łóżku, po bokach zabezpieczając poduszkami. Ale to tak dla własnego spokoju, bo z początku to bobas jest bardzo niemobilny. ;) A jak na ziemi to na macie i kocyku. Ale jakbym miała dużo miejsca w domu to może i bym kupiła kokon. :)

Mi też często twardnieje brzuch. Tzn macica. To normalne :)

@ziel-ona ja prałam przez pierwsze pół roku w Loveli, na 40st. Mam też odplamiacz tej firmy i wszystko ładnie schodzi w 40st :)

A bobasowi w brzuchu puszczam głównie Mozarta, są takie składanki godzinne na youtube ;)

Ostatnia edycja:
reklama
No ja mam wizytę w poniedziałek, to też będę pytać o to. Bo nie powiem, trochę sie zestresowalam...
Co do kokonow itp., to jeszcze się nad tym zbytnio nie zastanawialam, ale przypuszczam, ze zrezygnuhe z baldachimu, ochraniaczy, pościel pewnie kupię, ale czy od razu będę uzywac to inna sprawa. Otulacze do mnie nie mówią. Dziecko pewnie będzie spać w spiworku :) a kokon? Sama nie kupie, ale gdyby ktos koniecznie chcial nas uszczęśliwić, to nie mialabym nic przeciwko ;)

Ja czasem czuję szarpanie (kilka dni i potem kilka dni przerwy), wzdęcie i chyba tyle. Na twardnienie nie zwróciłam uwagi. Poza tym od niedawna wyraźnie czuję pod ręką dużą macicę (15+1). Wcześniej tylko widziałam górkę.

Cześć dziewczyny :)
Kciuki za wizyty :)
Obudziłam sie dziś z bólem głowy, zaś to samo...
Wiecie, mam pytanie. Czy wam też się tak czasem stawia brzuch? Mi tylko jak sie położe na płasko na wznak, to czasem w momencie robi mi sie twarde i takie ciagnace w tym miejscu, gdzie obstawiam macice. Wpadł mi w oczy taki post na fb i tam pisały, ze jedna bierze magnez, inna luteine. Przelecialam na szybko internet i wychodzi, że to może oznaczac nawet skrscajaca sie szyjke. Co myslicie? Jest sie czym martwić? U mnie dzis 17 tydzień, a takie cos mam od kilku dni na pewno.
Ja od ponad miesiąca mam tako brzuch. Jak tylko przejdę się kawałek to brzuch robi się twardy i napięty. Ciągnie mnie wtedy. Co ciekawe nie odczuwam tego np w czasie jazdy na rowerze [emoji6] no A wczoraj to już jakąś masakra była. Myślałam, że będę jechała na sor bo tal źle się czułam. Ale to chyba stres. Mąż mnie wieczorem rozluźnił i dziś już dobrze

Dziewczyny tak przy okazji rozmowy o tych gadżetach chciałabym was spytać w jakim proszku prać dziecięce rzeczy i w jakiej temp. te zabrudzone żeby pozbyć się zarazków. Zwykły Persil czy inny nawet mnie drażni. :/ Chciałabym już teraz prać tekstylia w czymś bezpiecznym.
Ja z racji uczuleń na wszystko już dłuższy czad używam dziecięcego yelpa i proszku i płynu do płukania, jest ok.

U mnie też chmurki i wiaterek :-)

Kciuki za wizyty [emoji110] [emoji110]

Może i u nas tak będzie [emoji1] słuchałaś normalnej muzyki czy czegoś specjalnego?

Ja słuchałam trance delikatnego;)

Moim zdaniem to chyba zbędny gadżet,zamiast tego można użyć poduchy typu C właśnie jeżeli już się ją ma. Ja ogólnie przyznam szczerze ze obawiam się wszelkich poduszek misiów ochroniaczy nawet kołder , przez właśnie możliwość uduszenią chyba wolałabym aby dzidzia w zimie spala tylko w rozku. A jakie jest wasze zdanie bo ten temat bardzo mnie nurtuje szczególnie jak to jest potem w praktyce czy zdarzyło się wam ze dziecko się zakrylo bądź odwróciło buzia w stronę pościeli lub ochraniacze?

Dla mnie śpiworki to hit. Nie ma nic lepszego! Ochraniacz nie i ogólnie im mniej tym lepiej i spokojniej dla mnie;)

Dziewczyny tak przy okazji rozmowy o tych gadżetach chciałabym was spytać w jakim proszku prać dziecięce rzeczy i w jakiej temp. te zabrudzone żeby pozbyć się zarazków. Zwykły Persil czy inny nawet mnie drażni. :/ Chciałabym już teraz prać tekstylia w czymś bezpiecznym.

Ja pierwsze wszystkie wypralam w loveli 40 st, pieluszki i podziel 60 st. Po zużyciu całego opak pralam razem z naszymi, nie było uczelnia więc tak zostało;)

U nas też w końcu pada deszcz[emoji7] jaka ULGA!! Dziewczyny nawet nie wiecie jak na to czekałam...nie widziałam deszczu od połowy czerwca...mogę w końcu odetchnąć[emoji173]️ od razu się lepiej czuję[emoji4] co do twardnienia macicy to tego nie zaobserwowałam, czuje jednak cały czas tak jak zielona górkę bardziej z prawej strony i nie wiem czy tam dzidzia się ulokowała?

Witam;)
I nas dalej upał, przyszłam ze spaceru z małym cała mokra ale podobno jutro już chłodniej, oby..
Kciuki za wizyty!
Jeju już piątek [emoji10] ale mi ten tydzień zleciał lol ;)
Reqiem wszystkiego najlepszego dla męża no i udanego wypoczynku!

No ja mam wizytę w poniedziałek, to też będę pytać o to. Bo nie powiem, trochę sie zestresowalam...
Co do kokonow itp., to jeszcze się nad tym zbytnio nie zastanawialam, ale przypuszczam, ze zrezygnuhe z baldachimu, ochraniaczy, pościel pewnie kupię, ale czy od razu będę uzywac to inna sprawa. Otulacze do mnie nie mówią. Dziecko pewnie będzie spać w spiworku :) a kokon? Sama nie kupie, ale gdyby ktos koniecznie chcial nas uszczęśliwić, to nie mialabym nic przeciwko ;)

Mnie od trzech dni trzyma bol podbrzusza nie wiem czy dzisiaj się nie wybiorę na szpital zobaczyc pierwszego dnia taki bol ze łzy w oczach...

reklama
Mi tak dziś wywaliło brzuch że mam jak 8 miesiącu. A o dziwo całą noc nie wstawałam siku.:) Ogólnie to twardnienie też mam czasem tak nagle i puszcza.mowilam do mamy i mówiła że też tak miała nazwała to stawianiem się macicy ale nawet leków nie brała na to. Wydaje mi się że normalne:) ja mniej aktywna bo nadal aplikacja nie działa a w przeglądarce to nie ogarniam i do tego 2 wątki. U nas upał jak pieron,żar z nieba normalnie.

Do góry