reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry, zabawy, zabawki ... czyli jak i czym najchetniej bawia sie nasze malenstwa.

wstyd się przyznać, Ala lepiej śmiga na kompie niż tatuś:zawstydzona/y:, gry sobie instaluje, koloruje i inne takie przez neta:zawstydzona/y:
ale nie olewa innych zabaw, normalnych dla trzylatków :-D puzzle to wręcz kocha:tak:

mi też sie wstyd przyznawać że moje dziecko uwielbia kompa i kurcze śmiga po nim nieziemsko:zawstydzona/y:
a najlepsze jest jak dziadek się jej pyta co ma w danej sytuacji zrobic...normalnie mały ekspert wtedy i jaka dumna ze dziadkowi pomaga:-D

ale tak "normalnie" to tez sie bawi:-p

reklama
Ja za to przyznaje sie bez bicia, ze Pszczoly nie dopuszczam do kompa:zawstydzona/y:, li i jedynie w odosobnionych przypadkach, kiedy "gra" w moim towarzystwie w gry na stronie www.ciufcia.pl., poniewaz: a) komputer to nie zabawka, a moje narzedzie pracy, mam tam programy, bardzo wazne dane itd., wiec chybabym sie pochlastala, jakby Pszczola mi jakiegos wirusa wpuscila, skasowala cos albo zepsula; P. tez jej do laptopa nie dopuszcza; oboje mamy z reszta zahaslowane kompy:-p; b) boje sie, zeby sie nie uzaleznila od gier, internetu:no: mam w rodzinie wlasnie taki przypadek - zaczal grac na kompie w wieku 3-4 lat i teraz to wrak czlowieka, i psychicznie, i fizycznie:no:, a nawet jeszcze doroslego zycia nie zaczal:no: duza w tym wina rodzicow, bo w pore nie zareagowali, uwazali, ze lepiej, ze siedzi w domu przy kompie, nizby mial sie gdzies szlajac... ech.. szkoda gadac:-(
Pszczola ma swojo "lapka" z kopciuszkiem Disney Laptop*Kopciuszek*dotykowy ekran*Śliczny (797527714) - Aukcje internetowe Allegro i na razie musi jej wystarczyc:tak:

dominique jakbym miała "służbowy" komp w domu to też bez dostępu dla dzieci:tak:
co do przykładu b) to ja już od dłuższego mam doświadczenie "dziecko+komputer" wydaje mi się, że dobrze nam idzie, zwłaszcza, że Wojtek pierwszą grę dostał jak miał jakieś 2,5 roku, ja uważam, że trzeba wyznaczyć granice i się ich trzymać, a poza tym sprawdzać co piszczy w trawie;-) najczęściej Ala gra z Wojtkiem:tak:

dominique wypożyczam Wojtka na godziny:-p z gwarancją satysfakcji:-D
ale super klocki, wyglądają jakby się z cobi/duplo łączyły, będzie super prezent na gwiazdkę albo mikołaja:tak: bo Aluta bardzo lubi Hello Kitty:-)

dominique wypożyczam Wojtka na godziny:-p z gwarancją satysfakcji:-D
ale super klocki, wyglądają jakby się z cobi/duplo łączyły, będzie super prezent na gwiazdkę albo mikołaja:tak: bo Aluta bardzo lubi Hello Kitty:-)

Oj, bo sie skusze na to wypozyczenie;-):-p :-D

A te klocki wlasnie sie lacza z duplo jak najbardziej:tak::tak:

reklama
kurcze u nas klocki poszły na razie w odstawkę ale przydałaby sie nam tablica magnetyczna z cyferkami( bo moje dziecko nie mówi a liczy:-p) i literkami bo tez zaczynają ja intensywnie interesować ale to chyba dopiero na mikołaja bo taka jak chce to troche kosztuje:sorry:

Do góry