reklama
Dziewczyny jakieś pomysły na fajne zajęcia z dzieckiem?
Moje na razie od rana bawią się u siebie ale zaraz przyjdą i zaczną marudzić;-)
Na ciastolinę i farby to ochoty nie mamzresztą ile można...
Mam jeszcze krepę...może coś z tego wymyślę? Łańcuchy na choinkę?
Moje na razie od rana bawią się u siebie ale zaraz przyjdą i zaczną marudzić;-)
Na ciastolinę i farby to ochoty nie mamzresztą ile można...
Mam jeszcze krepę...może coś z tego wymyślę? Łańcuchy na choinkę?
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
o dziunka dobry pomysł z tymi łancuchami ;p chociaz ja chyba zawsze robilam z kolorowego papieru.
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
dziunka możesz pokazać jak robicie te bombki i łancuch? O ile wiem jak sie tobi ten klejony z kółek to nie wiem o czym ty piszesz ;p
chce zrobic z marcelem taką jego ozdobę. W wazonie będą różne gałązki i zrobimy swoje ozdoby na niego. I tak na jakąś porę roku czy święta bedziemy zmieniać dekorację. Tylko jeszcze musze znaleść miejsce na to "cudo"
chce zrobic z marcelem taką jego ozdobę. W wazonie będą różne gałązki i zrobimy swoje ozdoby na niego. I tak na jakąś porę roku czy święta bedziemy zmieniać dekorację. Tylko jeszcze musze znaleść miejsce na to "cudo"
Potem zrobię zdjęcie i zamieszczę.
Łańcuch z krepy:
Potrzebne są dwa kolory krepy. Nie rozwijając jej ucinamy kawałek o szerokości, tak na oko 1,5 cm, to samo z drugim kolorem. Rozwijamy. Sklejamy ze sobą dwa końce pod kątem prostym. I potem składamy przekładając kolory. Końce sklejamy tak jak początek.
Bombki to akurat nic specjalnego. Słomkę tniesz na 4 części. Wycinasz z papieru np. 4 kółka o różnych wielkościach i nawlekasz na nitkę z supełkiem na końcu kółka od największego do najmniejszego na przemian ze słomką na końcu wiążąc pętelkę do zawieszenia.
edit: tu znalazłam instrukcję http://www.bimbambom.pogrudka.com/lancuch_na_choinke.html
Łańcuch z krepy:
Potrzebne są dwa kolory krepy. Nie rozwijając jej ucinamy kawałek o szerokości, tak na oko 1,5 cm, to samo z drugim kolorem. Rozwijamy. Sklejamy ze sobą dwa końce pod kątem prostym. I potem składamy przekładając kolory. Końce sklejamy tak jak początek.
Bombki to akurat nic specjalnego. Słomkę tniesz na 4 części. Wycinasz z papieru np. 4 kółka o różnych wielkościach i nawlekasz na nitkę z supełkiem na końcu kółka od największego do najmniejszego na przemian ze słomką na końcu wiążąc pętelkę do zawieszenia.
edit: tu znalazłam instrukcję http://www.bimbambom.pogrudka.com/lancuch_na_choinke.html
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
a ja czały czas nie wiedziałam co to ta krepina !!!!!!!!!!!
u nas to sie akurat nazywa bibuła kolorowa, no
u nas to sie akurat nazywa bibuła kolorowa, no
E
etna36
Gość
Fajny pomysł z tym łancuchem, dzisiaj w pracy z dziećmi robiłam
dla Pawla kupiłam dzisiaj w papierniczym bombki ze steropianu i bedziemy je kolorować farbkami
Farbami malujemy już 3 dzien mam duzo rysunków z postacią św Mikołaja i malujemy i malujemy....
dla Pawla kupiłam dzisiaj w papierniczym bombki ze steropianu i bedziemy je kolorować farbkami
Farbami malujemy już 3 dzien mam duzo rysunków z postacią św Mikołaja i malujemy i malujemy....
reklama
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Ja wczoraj postanowiłam dac jak Cleo makaron do zabawy (juz kiedys OLi sie nim bawił, przypomniało mi się) wczoraj Oli wysypał cały i było koniec zabawy, dzis wysypał, pobawił sie do 5 minut a potem miał radochę z deptania po nim i rozgniatania na podłodze a ja musialam sprzątac dłuzej niż On sam sie bawił :-(
Podziel się: