reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry i zabawy czyli czas wolny naszych dzieci

reklama
Dziewczyny jakieś pomysły na fajne zajęcia z dzieckiem?

Moje na razie od rana bawią się u siebie ale zaraz przyjdą i zaczną marudzić;-)

Na ciastolinę i farby to ochoty nie mam:rofl2:zresztą ile można...

Mam jeszcze krepę...może coś z tego wymyślę? Łańcuchy na choinkę?

dziunka możesz pokazać jak robicie te bombki i łancuch? O ile wiem jak sie tobi ten klejony z kółek to nie wiem o czym ty piszesz ;p

chce zrobic z marcelem taką jego ozdobę. W wazonie będą różne gałązki i zrobimy swoje ozdoby na niego. I tak na jakąś porę roku czy święta bedziemy zmieniać dekorację. Tylko jeszcze musze znaleść miejsce na to "cudo" :-D

Potem zrobię zdjęcie i zamieszczę.

Łańcuch z krepy:

Potrzebne są dwa kolory krepy. Nie rozwijając jej ucinamy kawałek o szerokości, tak na oko 1,5 cm, to samo z drugim kolorem. Rozwijamy. Sklejamy ze sobą dwa końce pod kątem prostym. I potem składamy przekładając kolory. Końce sklejamy tak jak początek.

Bombki to akurat nic specjalnego. Słomkę tniesz na 4 części. Wycinasz z papieru np. 4 kółka o różnych wielkościach i nawlekasz na nitkę z supełkiem na końcu kółka od największego do najmniejszego na przemian ze słomką na końcu wiążąc pętelkę do zawieszenia.

edit: tu znalazłam instrukcję http://www.bimbambom.pogrudka.com/lancuch_na_choinke.html

Fajny pomysł z tym łancuchem, dzisiaj w pracy z dziećmi robiłam

dla Pawla kupiłam dzisiaj w papierniczym bombki ze steropianu i bedziemy je kolorować farbkami

Farbami malujemy już 3 dzien :cool2: mam duzo rysunków z postacią św Mikołaja i malujemy i malujemy....

reklama
Ja wczoraj postanowiłam dac jak Cleo makaron do zabawy (juz kiedys OLi sie nim bawił, przypomniało mi się) wczoraj Oli wysypał cały i było koniec zabawy, dzis wysypał, pobawił sie do 5 minut a potem miał radochę z deptania po nim i rozgniatania na podłodze a ja musialam sprzątac dłuzej niż On sam sie bawił :-(

Do góry