reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gry i zabawy czyli czas wolny naszych dzieci

Dziewczyny znacie jakieś piosenki "z pokazywaniem" ?

Ja znam tylko "głowa , ramiona..". Pani w żłobku mówi, ze śpiewała Ali i innym maluchom od dawna i teraz już "uczestniczą" w zabawie ze starczymi dziećmi. Ala już pokazuje rączkę (bo to jakies piosenka o rączce i zwierzątkach jest :) ).

Też bym z nią takie pośpiewała, podrzućcie jakieś pomysły.

po angielsku ale dzieciaki je uwielbiaja:)

YouTube - ‪The Eensey Weensey Spider - Super Simple Songs‬‏
tu pokazywane:
YouTube - ‪Skidamarink‬‏
tu piosenka:
YouTube - ‪Skidamarink! (2011)‬‏
tu pokazywanie, slabo slychac piosenke niestety:
YouTube - ‪Hello! - Teaching Tips‬‏
kochaja to:
YouTube - ‪Open Shut Them (and other opposites)‬‏

i wiele wiele innych, w ogole polecam te plytki (Super Simple Songs), caly czas na nich pracuje i kazda piosenka jest z pokazywaniem:)

reklama

to znamy :)

Agrafka - Piosenka „Stary Donald farmę miał” - Telewizja Polska SA to jedna , a druga która mi się kojarzy to zaraz poszukam...
Edit.
"Pójdziemy dziś na targ razem ze syneczkiem , kupimy..." jak będziesz chciała spiszę słowa..

anawawka a jak to pokazywać ? :)
wczoraj śpiewałam "my jesteśmy krasnoludki" i Alusia podskakiwała na hop-sa-sa, udawała że je, lulała "lu-lu-lu":).

Agrafka - ten targ to odgłosy zwierząt, można do tego dołączyć pokazywanie, że się idzie , płaci itp...;-) Ja mam tylko melodię, więc tak to sobie wyobrażam.

Anawawka no fakt, można coś wymyślic tylko to chyba jeszcze bedzie za trudne dla naszych mikrusów. Ja mam całą płytę z takimi przedszkolnymi piosenkami:
My jesteśmy krasnoludki
Pieniążki
Za górami, za lasami
Miała baba..
to o tym targu też
Poszła Karolinka

i parę innych. Często ich słuchamy i tańczymy, ale tani-tani z Alicją są tak ekstremalne że czasem nie mam siły :)

a dziewczynki znacie to? ja to uwielbiam :)
poznalam to na wycieczce w grecji kiedy animatorka bawila sie z dziecmi :)
YouTube - ‪hokey cokey minidisco‬‏
YouTube - ‪hokey cokey‬‏

Ula super te piosenki :). Spróbuję przetlumaczyc i dorobic polskie slowa i bedziemy sie bawic :)

Agrafka - to mamy chyba tą samą płytę:-D, na 9 miejscu jest piosenka o wrednej żonie co wałkowała swego męża;-) ( jeśli to ta płyta ).
Z Gośką i Hanką robiliśmy wygibasy zimą, teraz jakoś mniej, ale za to Hanka wreszcie tańczy sama, a wtedy tylko na rękach....:zawstydzona/y:
Ula - te piosenki bombowe...
Gosiulek - fajnusia ta piosenka.
Szkoda tylko, że po ang, ale może po polsku też gdzieś znajdziemy;-)

Edit. A my lubimy
http://www.youtube.com/watch?v=bGipVJhZtEc
http://www.youtube.com/watch?v=jKVYgZD77qA&feature=related

Ostatnia edycja:
Anawawka to ulubione teledyski mojego smyka.Siedziałby i oglądał całymi dniami.
A Kacper uwielbia tańczyć odkąd tylko zaczął siadać.:-)

Ostatnia edycja:
Agrafka - to mamy chyba tą samą płytę:-D, na 9 miejscu jest piosenka o wrednej żonie co wałkowała swego męża;-) ( jeśli to ta płyta ).

Anawawka płyta ma nadrukowane chyba takie zielone koło, jakiegoś kota i inne zwierzęta. Dostałam ją jako cegiełkę w jakiejś akcji, gdzie pieniążki zbierali na dzieci. Fajna bardzo jest - piosenka o krasnalach "the best" :)

reklama
Do góry