reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ja szybko poczułam ruchy malucha ale mąż długo nic nie czuł. Mężczyźni też mają grubszą skórę na rękach i takie mikroruchy są dla nich abstrakcja [emoji39].

reklama
U mnie też mój mąż długo nie czuł ruchów dobrze piszesz Szafirek są gruboskórni [emoji23][emoji23]
Ja się obraziłam na wagę od wczoraj 2.5kg na plus co jest niemożliwe niby za 8dni okres może już woda się zbiera ,bo brzuch boli a nic zakazanego nie jadłam .
Mój synuś sobie przypomniał ,że mają coś ale domek z kartonu zrobić jeden pokój i się bawię dziś zrobiłam sofę jutro skończę fotele [emoji16]
IMAG2054.jpg
z tego wyszło mi to [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
IMAG2064.jpg

A i w międzyczasie zrobiłam 101pierogów z mięsem oczywiście z Michasiem na kolanach [emoji39]
IMAG2052.jpg
a to efek końcowy
IMAG2053.jpg

Załączniki

• IMAG2054.jpg
    IMAG2054.jpg
    73 KB · Wyświetleń: 251
  • IMAG2064.jpg
    IMAG2064.jpg
    65,7 KB · Wyświetleń: 251
  • IMAG2052.jpg
    IMAG2052.jpg
    78,2 KB · Wyświetleń: 250
  • IMAG2053.jpg
    IMAG2053.jpg
    59,4 KB · Wyświetleń: 247
Ostatnia edycja:
U mnie też mój mąż długo nie czuł ruchów dobrze piszesz Szafirek są gruboskórni [emoji23][emoji23]
Ja się obraziłam na wagę od wczoraj 2.5kg na plus co jest niemożliwe niby za 8dni okres może już woda się zbiera ,bo brzuch boli a nic zakazanego nie jadłam .
Mój synuś sobie przypomniał ,że mają coś ale domek z kartonu zrobić jeden pokój i się bawię dziś zrobiłam sofę jutro skończę fotele [emoji16]Zobacz załącznik 911047z tego wyszło mi to [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]Zobacz załącznik 911048
A i w międzyczasie zrobiłam 101pierogów z mięsem oczywiście z Michasiem na kolanach [emoji39]Zobacz załącznik 911050 a to efek końcowyZobacz załącznik 911051
Aaaaa przepis na ciasto proszeeeee, czy z maki pelnoziarnostej wyjda czy tylko zwykla pszenna?:(

Agunia ale z Ciebie zdolna bestia! Kanapa pierwsza klasa [emoji16]!!

Ja będę w niedzielę lepić pierogi [emoji4] też z mięsem tylko ja takim drobiowym z rosołu i odrobiną wołowiny. A ciasto sobie niestety z mąki pszennej i wody- innego nie umiem..

Dziewczyny, ja robię pierogi z mąki orkiszowej. Gorzej się klei ale wychodzą niezłe [emoji4]
Proszę o przepis ;*

U mnie dzis na sniadanie kanapka z jajkiem gotowanym, pomidor i papryka z jogurtem.

Na drugie śniadanie orzechy nerkowca (promocja w lidlu [emoji7] [emoji7] ) kefir

A na obiad bedzie lasagne warzywna , wlasnie siedzi w piecu.

W poniedzialek ide na test tolerancji glukozy... zanim dowiedzialam sie o IO to cukier na czczo mialam 70-80 od kad lecze IO moj cukoer na czczo wynosi 95 a u gin na badaniach 105 ;( bylam akurat u diabetologa bo mnie internista do swojej znajomej wyslal kiedys i tak sobie czekalam na termin az w ciaze zaszlam no i ona od razu wreczyla mi zestaw dla koboet z cukrzyca ciazowa i wyslala na badanie... no wiec ciekawie sie zaczyna.
Oprocz rozpierajacego bolu w plecach i brzuchu i parcia na pecherz (troche mnie te objawy martwia) brak jakichkolwiek objawow ciazowych... i tak sobie panikuje... :(

Aha no i oczywiście mierzac cukier po posilkach to nie mam wiecej niz 105po 1 h i po 2h tez nie bylo wiecej niz 105... w nocy ok 4 mierzylam i 78. Ale juz po wstaniu ok 9 bylo 90... takze mam problen chyba na czczo tylko :(

Oczekujaca spokojnie każda ciąża jest inna taki ból to powiększająca się macica ciesz się, że nie masz innych objawów.
Co do cukru nie panikuj to dopiero 4tydzien nic nie jest jeszcze przesądzone.
Ja Wam się pochwalę moim dziełem skończyłam dziś [emoji16][emoji16]
IMAG2103.jpg
IMAG2101.jpg
IMAG2100.jpg

Załączniki

• IMAG2103.jpg
    IMAG2103.jpg
    83 KB · Wyświetleń: 198
  • IMAG2101.jpg
    IMAG2101.jpg
    112,3 KB · Wyświetleń: 202
  • IMAG2100.jpg
    IMAG2100.jpg
    110,1 KB · Wyświetleń: 202
Agunia super wyszło [emoji6] ale czy nauczyciele zawsze muszą wymyślać takie prace, których dzieci raczej nie są w stanie wykonać i rodzice to robią?? [emoji16][emoji16]

Oczekująca, tak jak Agunia mówi, normalne objawy ciąży, nic do zamartwiania się [emoji8]

Co do cukru też miałam taki na czczo całą ciążę, zwłaszcza po odstawieniu metforminy, i było ok, więc nic nie jest przesądzone [emoji8][emoji8]

Agunia super wyszło [emoji6] ale czy nauczyciele zawsze muszą wymyślać takie prace, których dzieci raczej nie są w stanie wykonać i rodzice to robią?? [emoji16][emoji16]

Oczekująca, tak jak Agunia mówi, normalne objawy ciąży, nic do zamartwiania się [emoji8]

Co do cukru też miałam taki na czczo całą ciążę, zwłaszcza po odstawieniu metforminy, i było ok, więc nic nie jest przesądzone [emoji8][emoji8]
Agunia super to wyszlo. :) na jaki przedmiot taka praca i w ktorej klasie ?

Pewnie macie racje , ze to wszystko normalne. ;)
Jestem przewrazliwiona ze wzgledu na doswiadczenia, wiec prosze mi wybaczyc, ze marudze :(

Colorado, ale ja nie odstawilam metforminy i ten cukier to mi tak szaleje od kad zaczelam.leczyc IO ;p
Prosze trzymac jutro kciuki, zeby test obciazenia wyszedl ok i zebym go zniosla dobrze :D

Co u Was dzis dobrego do jedzenia?
U mnie na obiad to co wczoraj, lasagne ;)
A sniadanie nie wiem, ale maz sie tłucze w kuchni wiec mam nadzieje, ze bedzie cos dobrego [emoji7] [emoji7]

Ka, jak sie czujesz ? Po @ lepiej ?
Zaczynaj dzialac :* kciuki trzymam ![emoji110] [emoji110] [emoji110]

reklama
Oczekujęca, dużo lepiej się czuję, dziękuję. Ogarnęłam ładnie dietę w tym tygodniu, od razu brzuch jakby mniejszy i lepiej mi samej ze sobą. Już po okresie, więc zaczynamy działać [emoji4] co do cytologii, to pani doktor powiedziała, że wynik jest ok, więc jak na razie nie muszę iść na wizytę.

Ja wczoraj byłam u koleżanki na urodzinach i popiłam wina, więc nie ukrywam, że bym zjadła coś niezdrowego na śniadanie. Może zrobię sobie zapiekaną parówkę z serem [emoji16] na obiad będę robić roladki z indyka na parze z pieczarkami i mozzarellą.

Przepisu na pierogi nie dam, bo ja mam przepis na thermomix, ale po prostu zamieniłam mąkę pszenną na orkiszową. Teraz mama robiła mi z mięsem z orkiszowej i ona umie robić takie cieniutkie ciasto i pyszne jej wyszły [emoji7]

Oczekująca, trzymam kciuki za badania jutro [emoji8] a przypomnij kiedy masz następną wizytę?

Do góry