Colorado1989
Fanka BB :)
Ja podzielę się opinia z mojej perspektywy. Też rozważałam thermomixa i lidlomixa, ale zdecydowałam się na robot wielofunkcyjny Bosch mum5 (kosztów mnie 970 zł bodajże). Robię w nim placki ziemniaczane (na tarce), surówki (na innej tarce), blenderuję zupy i sosy (ma blender kielichowy), wyrabiam biszkopty i wszelkie ciasta, ciasto drożdżowe, ciasto na chleb (ma dużo mocy, super się sprawdza do tęgich ciast), wyrabia ciasto kruche, mogę w nim robić/wyciskać ciasteczka kruche, mielę mięso na pulpety i sery na serniki, mogę też siekać wszystko na kosteczkę (tego nie używałam jeszcze ). Dodatkowo fajnie można sobie go rozbudować - można dokupić sobie tarkę do orzechów, końcówkę do robienia makaronów, przecierak do owoców i takie coś do robienia własnych lodów [emoji7] są też tańsze wersje tego samego robota, wszystko zależy od wyposażenia, jakie się chce i mocy, jakiej się potrzebuje no i plusem jest duża misa - za jednym razem robię chleb z 1kg mąki
Trzeba się solidnie zastanowić po prostu nad tym, z jakich funkcji będzie się korzystać
Trzeba się solidnie zastanowić po prostu nad tym, z jakich funkcji będzie się korzystać