reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ja podzielę się opinia z mojej perspektywy. Też rozważałam thermomixa i lidlomixa, ale zdecydowałam się na robot wielofunkcyjny Bosch mum5 (kosztów mnie 970 zł bodajże). Robię w nim placki ziemniaczane (na tarce), surówki (na innej tarce), blenderuję zupy i sosy (ma blender kielichowy), wyrabiam biszkopty i wszelkie ciasta, ciasto drożdżowe, ciasto na chleb (ma dużo mocy, super się sprawdza do tęgich ciast), wyrabia ciasto kruche, mogę w nim robić/wyciskać ciasteczka kruche, mielę mięso na pulpety i sery na serniki, mogę też siekać wszystko na kosteczkę (tego nie używałam jeszcze :) ). Dodatkowo fajnie można sobie go rozbudować - można dokupić sobie tarkę do orzechów, końcówkę do robienia makaronów, przecierak do owoców i takie coś do robienia własnych lodów [emoji7] są też tańsze wersje tego samego robota, wszystko zależy od wyposażenia, jakie się chce i mocy, jakiej się potrzebuje :) no i plusem jest duża misa - za jednym razem robię chleb z 1kg mąki :)
Trzeba się solidnie zastanowić po prostu nad tym, z jakich funkcji będzie się korzystać :)

reklama
Masz 100% racji. Ja bylabym zadowolona z takiego robota jaki opisujesz :) Nie potrzebuje tej funkcji gotowania i podsmazania. Ale jak wspominałam wczesniej- i ratował mi ten robot dupe na samym początku kiedy nie potrafiłam w kuchni zrobic nic i dzięki niemu sie tak na prawdę wszystkiego szybko i bezboleśnie nauczyłam.

Jak Colorado mowi- przemysl z jakich funkcji chcesz korzystać, to jednak kupa kasy :)
Ps. W lidlomixie tez można wyrabiać ciasto z 1kg mąki :)

Ja przyznam, że nie wykorzystuję mojego w [emoji817] procentach, ale i tak dobrze mi z nim [emoji6] wczoraj np zrobiłam cały obiad piętrowo na parze: ryż, mięso i brokuły.

Jak tam się trzymacie w tą pogodę? Ja na przekór właśnie nieźle [emoji4]

Dziś 8 dc a tu już początki śluzu płodnego i brzuch ćmi [emoji79] dobrze że staranka rozpoczęte wczoraj [emoji16] kupiliśmy żel conceive i jest super.

Oczekująca, a jak Ty? Pewnie stres przed wizytą?

Ja przyznam, że nie wykorzystuję mojego w [emoji817] procentach, ale i tak dobrze mi z nim [emoji6] wczoraj np zrobiłam cały obiad piętrowo na parze: ryż, mięso i brokuły.

Jak tam się trzymacie w tą pogodę? Ja na przekór właśnie nieźle [emoji4]

Dziś 8 dc a tu już początki śluzu płodnego i brzuch ćmi [emoji79] dobrze że staranka rozpoczęte wczoraj [emoji16] kupiliśmy żel conceive i jest super.

Oczekująca, a jak Ty? Pewnie stres przed wizytą?
A no stres jest. Ale beta z dzis 3800 wiec średni przyrost 115% takze jest ok :) powinno byc cos widac jutro.
Dzis bylam na badaniach z obciążeniem glukoza no i czekam na wyniki. Bede msuiala znow uczyc sie jesc malo a czesto a nie duzo a rzadko... a dopiero co sie przestawilam... zwariuje
Cukier mi swiruje na czczo, wiec bede musiala chyba jesc o 24 zeby wstawac o 8.. bo np wczoraj kolacja p 22.15 cukier o 6 ok. O 7 w lab na moim glukometrze juz 94... no wiec za dluga przerwa... no i tak to wyglada.
Panikuje co moja gin powie na wage
. Ostatnio stwierdziła ze schudlam... taa tyllo w cm a nie na wadze.. wiec jak zobaczy ta wage to padnie... a te panie pielegniarki to wszystkie tskie po 50kg (moja poprzednia polpzna co mnie wazyla u ginekologa wazyla wiecej niz ja [emoji14] wiec stresu nie mialam) no i tak sobie wkrecam wszystkie problemy świata... ;p

Co do sprzetu to bede musiala sie porzadnie zastanowić. Wiecie ja chcialam tez jakis sprzet ktory pomoze mojemu mezowi.
Moze byc tak ze ja zalegne w ciazy ze wzgledu na szyjke i chcialam miec cos co w latwy sposb i szybko.ogarnie obiad upieczenie chlwba itp zeby go az tak nie angazowac i siebiw nie zmuszac do stania godzinami w kuchni. Ale patrzac na cene prady to faktycznie musze to przemyśleć. Szczegolnie, ze mamy ogrzewanie gazowe i 70m2 w kamienicy, wiec juz samo ogrzewanie w zime troche nas kosztuje... wolalabym nie dokładać sobie wydatko...
Wiec intensywnie mysle i zbieram opinie :D

Dziewczyny czy ten wynik jest ok ?
20181029_164629.jpg

Załączniki

• 20181029_164629.jpg
    20181029_164629.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 198
reklama
Do góry