reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Kasia czyli dziś trochę lepiej pojadłaś:) Jak się czujesz w ogóle?
My zamawiamy z K-2 mają nieziemsko pyszną pizzę! Serio! Lepszej nie jadłam. Z innych pizzerii zawsze zostawialam ten grubszy brzeg a tutaj jest tak dobre to ciasto że nie zostawiam ani okruszka ;) Nasza ulubiona to pizza kebab.
Colorado zupa wygląda pysznie? Czego użyłaś? Pomidorów, passaty?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mimi, dziś jestem bez apetytu, ale często tak sobie pojadam nawet :) z tym, że dodałam sobie 1 łyżeczkę śmietany 18% i 2 garści makaronu razowego :) fajnym patentem też jest dodanie i zblenderowanie ugotowanego ziemniaka. Wtedy wychodzi taki fajny krem i jest bardziej syto :)

No dziwna aptekarka :/ jak mi kefir nie pomoże jednak to pójdę po ten specyfik, przyda się zwłaszcza przed ceremonią ważenia u położnej [emoji23]

Zuza, zupa na passacie, gołym wywarze ze skrzydła indyka, do tego dodałam wcześniej podsmażoną na oliwie cebulkę z czosnkiem, zblenderowane, przyprawione solą i cukrem(ksylitolem), do tego sos worcestershire, bazylia i mrożona natka pietruszki :) nad przyprawianiem czuwał dziś mąż, bo ostatnio wszystko przesalam [emoji33]

Kasia, taaaaak młode ziemniaczki [emoji173] czekam na nie niesamowicie też :) obawiam się, że już wtedy pyrkowy zew mnie pochłonie bez reszty [emoji23]

Jajko z sosem koperkowym jadłam za dziecka też, aż zapomniałam o tym daniu [emoji1] szkoda, że bez mąki raczej nie da się go zrobić :(
Powolutku i do pełnoziarnistych dojdziesz [emoji9] fajnie, że możesz już jeść co innego, niż te kleiki :)

Na następny tydzień mam już zaplanowaną zupkę jarzynową wiosenną, bo zostało mi wywaru ze skrzydełka. Dodatkowo wpadnie jeszcze żurek, bo dopadłam ostatnio super wywędzoną swojską kiełbachę [emoji1]

Kot też dziś szczęśliwy, je sobie mięsko z tego skrzydełka. Drugi kot jest niemal wegetarianinem [emoji14]

8une3e3kck8m6mea.png

Co do pizzerii, to u nas jest chyba więcej niż 10 [emoji33] część sieciówki, część nie, ja akurat zdecydowanie preferuję te bardziej włoskie, w sensie na cieniutkim cieście, wypiekane w piecu, i z umiarkowaną ilością składników. No i z mozarellą, nie żółtym serem.

Jadłyście może pizzę z karczochami? [emoji173] Albo z gruszką, miodem, orzeszkami pini? :)

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado ja jestem mięsożercą :) Pizza bez mięsa nie przejdzie:) u nas też mnostwo pizzerii ale gorsze niż z K-2 ;)
A zupke napewno zrobię:) A sos worcestershire kojarzy mi się z Jamie Oliver'em :)

Dziewczyny niedlugo Wielkanoc. Macie jakieś dietetyczne przepisy?

Zuza, ja zawsze idę w jajka na milion sposobów. Te święta akurat nie są takie złe jedzeniowo, można łatwo odchudzić potrawy. Kiedyś chyba miałam przepisy Lewandowskiej na Wielkanoc, poszukam.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza, mnie mąż tym sosem terroryzuje, dla mnie on jest zbędny zupełnie [emoji1]
Mięso dobrze syci przynajmniej :) ja muszę inaczej kombinować, żeby najeść się na dłużej [emoji1]

Co do świąt to u mnie nie ma zbytnio co odchudzać..no można by jedynie z majonezu zrezygnować. Ale tak to tak jak u Ka same jajka na miliard sposobów, na obiad żurek w chlebku. W sumie nic więcej u nas na święta nie ma [emoji1] za dziecka to jeszcze ten wszystkie czekoladowe zające, jajka, itp [emoji14] echh starość nie radość [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

Dzięki Dziewczyny!
Ja zawsze szykuję Święta dla nas także.sporo tego. Sałatki, śledzie,białe kiełbasy, wędliny, jajka oczywiście też. No i babka piaskowa, marmurkowa i mazurek...
Z salatek chyba dla siebie zrobie:gotowana pierś z kurczaka, groszek, jajka na twardo, a połowę majonezu zastąpię jogurtem. Colorado tak chwaliłaś Skyr że się w końcu skusiłam i jest świetny. Śledzie robię z jogurtem więc też zjem trochę. Mam nadzieję że dam radę sie przed ciastami powstrzymać(babka marmurkowa jest moją ulubioną)
Ka, podziel się kilkoma przepisami na jajka:)

Zuza, oj tak, pojadłam. Czuję się jak rozpustnica;)

Colorado, niby można bez mąki ten sos koperkowy zrobić i zaciągnąć jogurtem czy mlekiem, tyle że będzie rzadki.
Mniam, młode ziemniaki i do tego kalafior i nic więcej nie potrzebuje. W ogóle lubię młode ziemniaki z warzywami, mięso rzadko kiedy obok nich ląduje :)

Ka, podziel się tymi przepisami:)
Ja standardowo zrobię żurek, jakaś sałatkę, jajka faszerowane, babkę i może jeszcze jedno ciastko. I tyle. Te święta są krótkie to i nie będzie kiedy tego wszystkiego zjeść.

reklama
Zuza, ja zawsze robię faszerowane na 3 sposoby: z pieczarkami, łososiem i szynką. Jajka gotuję na twardo, studzę przekrajam i żółtka wrzucam po równo do 3 miseczek. Do 1 dodaję podsmażone pieczarki z cebulką, do drugiej szynkę konserwową i szczypiorek a do 3 łososia wędzonego i posiekaną natkę. Do farszów dodaję sól, pieprz i majonez (w tym roku jogurt grecki [emoji16]) i faszeruję białka.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry