reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ja jeszcze o świętach nie myślę. Na pewno trochę jedzenia będzie. Najwyżej zjem mniejsze porcję. Dobrze, że jajka królują [emoji16]
Dzisiaj takie racuszki jabłkowe zrobiłam. Z mąki orkiszowej pełnoziarnistej i ksylitolem.
1518968085-a49828b77945d680-aaaaaa.jpeg

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

reklama
Ka dzięki! Dwa pierwsze pomysły na jajka napewno wykorzystam:)
Edysiek ja już myslę bo ten czas tak ucieka że zaraz będą Święta! Fajne placuszki :)
Zobaczcie jaki przepis wkleily lipcówki:
Link do: CZEKOLADOWO-KOKOSOWA BABKA BOUNTY
Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam kokos i czekoladę a w połączeniu to już w ogóle...

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza, cieszę się, że skyr się spodobał :) ostatnio wcinam go nawet na kanapce [emoji4] ma bardzo dużo białka, mało tłuszczu, cóż chcieć więcej? ;)

Co do jajek to jeszcze od siebie mogę polecić: żółtka + majonez + ogórek kiszony + sól i pieprz, albo: żółtka + majonez + ser pleśniowy (lazur/gorgonzola) + pieprz i oregano

Kasia, no właśnie z konsystencją będzie problem trochę :) albo możnaby zrobić taki sos na jogurcie, z tym że na chłodno :)

Edysiek, mmmm racuchy! Ksylitol dobrze się przyjął u Ciebie? Niektórzy ponoć kiepsko go znoszą, w sensie brzuch boli, biegunki itp [emoji33]

Colorado cała rodzina jadła i chyba nikt nie ucierpiał [emoji6]

Twoich ciasteczek nie wypróbuję, bo nie mam mąki kokosowej. Mam już żytnią, orkiszową, owsianą a kokosowej nie [emoji23]
Chciałabym zrobić ciasteczka z mąki pełnoziarnistej (którejkolwiek) z dodatkami typu ziarna słonecznika, pestki dyni.

A to moja kolacja
1518983546-c542395f64f7167c-aaaaaa.jpeg

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png

Edysiek, ja mam jedno pierwsze opakowanie i ciągle nie umiem ogarnąć tej mąki kokosowej [emoji23] w sumie to ona nie powinna nazywać się mąka. Bo to drobniej zmielone wiórki kokosowe!!!!! [emoji17]

Mmmm pleśniaczek [emoji173]

8une3e3kck8m6mea.png

Co do pizzerii, to u nas jest chyba więcej niż 10 [emoji33] część sieciówki, część nie, ja akurat zdecydowanie preferuję te bardziej włoskie, w sensie na cieniutkim cieście, wypiekane w piecu, i z umiarkowaną ilością składników. No i z mozarellą, nie żółtym serem.

Jadłyście może pizzę z karczochami? [emoji173] Albo z gruszką, miodem, orzeszkami pini? :)

8une3e3kck8m6mea.png
Nie ale brzmi nieziemsko [emoji1]

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Ja jeszcze o świętach nie myślę. Na pewno trochę jedzenia będzie. Najwyżej zjem mniejsze porcję. Dobrze, że jajka królują [emoji16]
Dzisiaj takie racuszki jabłkowe zrobiłam. Z mąki orkiszowej pełnoziarnistej i ksylitolem.
1518968085-a49828b77945d680-aaaaaa.jpeg

zem3ha00c8ymi2vu.png

l22nio4pq4aihh5l.png
Jaki masz ksylitol? Bo u mnie jest w Tesco ale chiński i niewiem czy brać

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

reklama
Do góry