reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Ka gratki:* Nie było tak źle prawda?:* Co masz w planach na dziś?
Chomiczka witaj! U mnie też tendencja do tycia uwarunkowana genetycznie. Babcia i jej siostry, dziadek, wujek,kuzyni, tata (walczy całe życie i daje radę,jest szczupły), brat i ja... Widzę że starszy syn ma to po mnie i mnie to dobija... To tak jakbym krzywdziła swoje dziecko...
Co myślicie o cukrze kokosowym? Podobno jest zdrowy..
Stevii?
A jak to jest z tym przez wiele lat wychwalanym brązowym cukrem? Był to tylko chwyt marketingowy?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zuza, a co chcesz słodzić? Bo najlepiej to w ogóle cukier wyrzucić chyba [emoji4] ja tymi zamiennikami się nie interesowałam, bo nie słodzę w ogóle kawy, herbaty itp, a mężowi kupuję brązowy, ale to też podobno pic na wodę... Może tu poczytaj:

Link do: Ksylitol, erytrytol i inne słodziki lepsze niż cukier - czy na pewno? - Dieta sportowca

Dziękuję Zuza, ale już naprawdę marzyłam, żeby było mniej niż 100, no, ale na pewno za tydzień się uda [emoji16]

Na śniadanie chyba sobie zrobię smażoną kiełbaskę drobiową z cebulką bo mam jakiegoś smaka [emoji16] na obiad mam grzecznie dorsza pieczonego a w między czasie będę konczyć ciasto na jutro, bo mamy gości a ja pewnie dziś zjem kawałek, żeby nie grzeszyć w 2 dni :D ciasto ma 3 warstwy: biszkopt, pomarańcze w galaretce pomarańczowej i krem czekoladowy. Pierwszy raz do biszkoptu dałam ksylitol, cielawe jak wyjdzie. A w kremie będzie bita śmietana, mascarpone i gorzka czekolada i cukru już nie dam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja waga jest chyba zaprogramowana na 100+... już ją zaklinam jak mogę, a ta dalej swoje 100,5... czyli kilo mniej w 2 tyg, ale brakuje 600gram do celu styczniowego. Ale z drugiej strony waga pani dietetyk pokazuje 1,5kg mniej niż moja, więc teoretycznie osiągnięty [emoji6] no nic, w przyszłą sobotę jej nie odpuszczę, a tymczasem dziś zjem sobie coś dobrego [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Brawo kochana. Najważniejsze ze w dół [emoji122]
A ile masz wzrostu?

f2wl2n0a5jm4l1ng.png

Ka!!!! [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]
Najważniejsze, że w dół, a bałaś się po wypadzie w góry [emoji4]

U położnej na seansach horrorów (czyt.: podczas ważenia), to też zauważyłam, że tam tak pokazuje 0,5-1,0kg mniej niż u mnie [emoji16] ale to dooooobrze [emoji16]

Ja robię ciasta z ksylitolem i wychodzą ok. Nie wiem co prawda, czy piana z białek się z nim ubije... No i jak owoce no. Jabłka do szarlotki robiłam, to z ksylitolem niestety soku nie puściły [emoji51]

Planuję przerzucić się na erytrol, ponoć jeszcze lepszy pod kątem zdrowia.

Z ksylitolem uważajcie tylko na zwierzęta, absolutnie nie można im dawać jedzenia z ksylitolem (!!!)

Zuza, o cukrze kokosowym nic nie wiem, nawet nie wiedziałam o jego istnieniu! [emoji4] Muszę się doedukować [emoji6]

Co do rodzinnych tendencji to u mnie to samo... Moja mama miała epizod większej wagi, tata od małego nie był szczupły, jedni dziadkowie ze strony mamy to już mocno grubsi byli, a dziadkowie ze strony taty pół na pół... Cały czas mam nadzieję, że geny to nie wszystko, i że zdrowymi nawykami u dziecka nie skończy ono z otyłością... U mnie zły początek wagowy za dziecka dała kuchnia babci. Dużo, tłusto, niezbyt zdrowo, dużo batoników, cukierków, słodzonych jogurtów... Ehh [emoji22]

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado:
"Cukier kokosowy (35) – Pozyskany z kwiatów rosnących na drzewach kokosowych, ten słodzik jest bogaty w składniki odżywcze, ma niski poziom glikemii, jest dobrym substytutem dla cukru rafinowanego. Jest bardzo popularny wśród entuzjastów zdrowia i może być z łatwością stosowany do wypieków."

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Piękne te Wasze omlety, a ja jajek nie mogę [emoji20]

Ka, Colorado zajefajnie się trzymacie[emoji122]
To ja też się pochwale: dwa tygodnie na diecie z chorym pecherzykiem i na wadze 2,5 kg mniej[emoji1] po zabiegu będzie ze mnie zachudzona laska[emoji23]
A to moje dzisiejsze śniadanie
1517652589-3257f7f753a496dc-aaaaaa.jpeg

bl9ci09k1uie6cq5.png

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry